Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Vēsturiskā mačā Rūsiņš kļūst par "Cure Bowl" uzvarētāju

Juris Miņins
Juris Miņins

Vēsturiskā mačā Rūsiņš kļūst par "Cure Bowl" uzvarētāju
Foto: zumapress.com/Scanpix

Aizvadītajā naktī Latvijas amerikāņu futbola spēlētājs Ralfs Rūsiņš un viņa pārstāvētā Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) Libertī "Flames" vienība ar 23:16 pārspēja Dieviddžordžijas "Eagles" un svinēja uzvaru "Cure Bowl" spēle.

Vakar vakarā Latvijas sporta vēsturē tika ierakstīts, lai arī ne pat svarīgākais, taču interesants notikums, jo Ralfs Rūsiņš kļuva par pirmo Latvijas amerikāņu futbolistu, kurš ir piedalījies kādā no NCAA pirmās divīzijas FBS konferences kausu spēlēm, jo Libertī "Flames" komanda sastāvā piedalījās "Cure Bowl" mačā.

Jāpiebilst, ka NCAA amerikāņu futbola čempionāta labāko komandu konferencē (FBS) nepastāv tāda lieta kā izslēgšanas mači to klasiskā izpratnē, jo "playoff" mačos piedalās četras komandas, kuras tur nonāk balstoties uz ekspertu slēdzienu, t.i., pēc balsojuma rezultātiem. Savukārt pārējās vienības, kuras ir aizvadījušas labu gadu (sezonu noslēgušas ar pozitīvu uzvaru un zaudējumu bilanci), piedalās kausu spēlēs.

Šīs sezonas noslēgumā kopumā tiks izspēlētas 40 kausu spēles un vienā no tām, "Cure Bowl", piedalījās arī Libertī "Flames" vienība. Jāpiebilst, ka Libertī komandai šī bija pirmā kausu spēle kopš vienība pievienojās FBS konferencei (pārceļoties no FCS turnīra) un pie kausu spēles neatkarīgi spēlējošā komanda tika jau pirmajā gadā, kā viņi drīkstēja kvalificēties kausu spēlēm (pēc 7-5 sezonas).

Lai arī spēle pret Dienviddžordžijas "Eagles" nebija viegla un mača izskaņā pretinieki spēja noorganizēt deviņu punktu sprintu, pirmajā mača daļā iegūtais pārsvars ļāva "Flames" komandai tikt pie vēsturiska panākuma un izcīnīt savu pirmo uzvaru kādā no kausu spēlēm.

195 cm garais un 143 kg smagais Ralfs Rūsiņš, kurš spēlē aizsardzības līnijas vidū, maču noslēdza ar četriem tvērieniem. Jāsaka, ka kopumā Latvijas amerikāņu futbolistam šī bija laba sezona, jo pēc trim gadiem, ko viņš pavadīja rezervē, šogad Rūsiņš kļuva par "Flames" pamatsastāva spēlētāju, 13 maču laikā izceļoties ar 56 tvērieniem un diviem sekiem. Jāpiebilst, ka Ralfs NCAA čempionātā drīkst spēlēt vēl vienu sezonu.

Līdz ar šo "Flames" uzvaru Latvijas amerikāņu futbola vēsturē tika veikts vēl viens ieraksts, jo Ralfs Rūsiņš, kurš ar šo sporta veidu sāka nodarboties vēl Latvijā, kļuva par pirmo Latvijas sportistu, kurš ir uzvarējis kādā no NCAA FBS kausu spēlēm. Iepriekš šādi sasniegumi bija padevušies vien dažiem ASV dzimušajiem latviešiem, pēdējam no kuriem – Markusam Zuševicam, kurš 2010. gadā Aiovas "Hawkeyes" komandas sastāvā uzvarēja "Insight Bowl" mačā.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/

     [+] [-]

, 2019-12-22 11:51, pirms 4 gadiem
Apsveicami.