Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Krievi atsakās rīkot Pasaules kausa posmu un pasaules jauniešu čempionātu

Andrejs Siliņš

Krievi atsakās rīkot Pasaules kausa posmu un pasaules jauniešu čempionātu
Biatlonistes Tjumeņas biatlona centrā 2015. gadā
Foto: Itar-Tass/Scanpix

Krievijas Biatlona savienība informējusi Starptautisko Biatlona savienību (IBU) par to, ka atsakās organizēt Pasaules kausa 8. posmu, kam martā bija jānotiek Tjumeņā, kā arī nākamgad paredzēto pasaules jauniešu čempionātu, kam bija jānotiek Ostravā.

IBU šodien izplatīja ziņu, norādot, ka, reaģējot uz Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) neatkarīgās izmeklēšanas grupas vadītāja Ričarda Maklārena otro ziņojumu, tā aizliegusi startēt diviem Krievijas sportistiem, taču vārdi nav minēti. Vēl ziņojumā pieminēto citu 29 sportistu lietas tikšot izskatītas sīkāk.

IBU saņēmusi informāciju no Krievijas savienības par to, ka tā atsakās organizēt iepriekš noliktās nozīmīgās sacensības šajā sezonā. Janvāra beigās Ostrovā bija jānotiek pasaules jaunatnes un jauniešu čempionātam, bet no 9. līdz 12. martam Tjumeņā bija jānorisinās Pasaules kausa priekšpēdējam astotajam posmam.

Iepriekš jau vēstījām, ka Krievijai boikotu pieteica Čehijas un Lielbritānijas biatlonisti, kā arī to grasījās darīt arī Norvēģijas sportisti. Latvijas Biatlona federācijas (LBF) prezidente Baiba Broka izteicās, ka aicinās solidarizēties un nebraukt uz Tjumeņu arī latviešus. Tikmēr Krievijas Biatlonistu savienības valdes loceklis Aleksandrs Tihonovs tos, kuri lēmuši boikotēt, nosauca par slimiem.

"Šis ir Krievijas savienības pirmais svarīgais solis, lai parādītu IBU un pasaules sportam, ka pašreizējā situācija tiek uztverta ļoti nopietni. Tas ļaus biatlona ģimenei koncentrēties tieši uz biatlonu šo sacensību laikā," komentēja IBU prezidents Anderss Besebergs. "Visi sportisti ir pelnījuši, lai izvairītos no jebkādas šaubu ēnas par viņu sniegumu, un viņi ir pelnījuši, ka var sacensties bez nekādām šaubām un koncentrēties uz sportisko sniegumu. Tai pat laikā ar aizdomām nav gana, lai piešķirtu sankcijas, tāpēc turpināsim iet profesionālu ceļu, izsverot visus viedokļus."

Izmantotie resursi:
International Biathlon Union - IBU

  +7 [+] [-]

, 2016-12-22 20:41, pirms 7 gadiem
Vaiiiiii kā tie Delfi tomēr ieliek SC.com

Bet nu no Krievu puses tiešām kāds prātīgs solis, tas nozīmē, ka apstiprina, ka ir vainīgi, tas ir pirmais solis ceļā uz atlabšanu (cerams)

  +6 [+] [-]

, 2016-12-22 20:42, pirms 7 gadiem
Ziņai var piemest klāt vēl info par ātrslidošanu ISU Statement McLaren Report follow-up...

  +1 [+] [-]

, 2016-12-22 20:46, pirms 7 gadiem
aizliegusi startēt diviem Krievijas sportistiem, taču vārdi nav minēti-Pilnīgs debīlisms! Kapēc vārdus nevar pateikt?
Slēpts komentārs: Ernijzz

 +12 [+] [-]

, 2016-12-22 20:51, pirms 7 gadiem
ha ha,,, vatiņiki sāk aptaisīt kājas... a cik bija to bļāveju kas taisnojas ibio....... sūdi jums ir vatņiki....sākums tas ir tikai
Slēpts komentārs: mozilla

  +8 [+] [-]

, 2016-12-22 21:01, pirms 7 gadiem
krievu vatei trieka
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2016-12-22 21:17, pirms 7 gadiem
mozilla rakstīja: Stulbie ganci , pašu mājās sūdi notiek , bet uz krieviem dir š ! Plānprātības pārpilnība
Pirmais krievs no ierakumiem izlīda jau

  +8 [+] [-]

, 2016-12-22 21:22, pirms 7 gadiem
mozilla rakstīja: Stulbie ganci , pašu mājās sūdi notiek , bet uz krieviem dir š ! Plānprātības pārpilnība
Nomierinies, vate. Aizej labāk kaimińu vovam atsū..t.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2016-12-22 21:25, pirms 7 gadiem
Prātīgi darīts, jo bez labākajiem nekāds posms nesanāks. Tas liecina,ka arī normāli domājoši cilvēki tur ir, ne tikai tādi izkompostrētie kā medaļām un ordeņiem apkrāvušais Tihonovs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2016-12-22 22:08, pirms 7 gadiem
Uj, biatlona federācijā laikam ir kāds vīrs ar olām. Man par viņu drusku bail, jo viņš nedzīvo civilizētā pasaulē, kur drīkstētu brīvi izteikt prezidenta kunga viedoklim pretējus uzskatus.

  +6 [+] [-]

, 2016-12-22 22:43, pirms 7 gadiem
ParSportuLatvijā123 rakstīja: Gada balva sportā, ko jūs ?
Vīriešiem ļoti grūti pateikt. M. Dukurs, Melbārdis, Porziņģis, Briedis (boksā tikai nekādas sajēgas cik tuvu Briedis ir pašiem labākajiem- šim sporta veidam nesekoju un nekādas sajēgas par to kā veidojas reitingi, kā izvēlas cīņu pārus, kā izcīna jostas utt.).
Sievietēm gan bez variantiem labākā Palameika- uzvarēt Dimanta līgas kopvērtējumā-tas ir ļoti nozīmīgs notikums. Tās nav vienas sacensības, tur nepiedalās tā saucamie "tūristi"(man šis apzīmējums sportistiem ir nepieņemams). OS ir prestižākas pasaulē bet ja ņem vērā tikai sportisko principu, tad Dimanta līgas kopvērtējuma uzvara ir svarīgāka. Tā rāda svarīgāko profesionālisma rādītāju - stabilitāte. OS var uzvarēt 1-2 dienās , bet Dimanta līgā tev jābūt labākam kopumā visā sezonā.

     [+] [-]

, 2016-12-22 23:55, pirms 7 gadiem
Nu, baigi netipiski krieviem! Ierastais scenārijs būtu, ka gaida, kad viņiem tiek atteikts un pēc tam tiek bļauts, ka tas ir Obamas politisks pasūtījums! Bet nu gandarījums anyway.

  +3 [+] [-]

, 2016-12-22 23:59, pirms 7 gadiem
Mīkstais Juris jau bija sagatavojis jaunu runu par biatlonistiem un še tev viss vējā!

  +1 [+] [-]

, 2016-12-23 08:23, pirms 7 gadiem
mozilla rakstīja: Stulbie ganci , pašu mājās sūdi notiek , bet uz krieviem dir š ! Plānprātības pārpilnība
Latvieši maz runā par savām problēmām?
Mums visos portālos, zem jebkura raksta ir kritikas pārpilnība, kur tiek vainoti mūsējie, nevis pindosi, hahli, gruzīņi vai igauņi, kā tas notiek raškā..

     [+] [-]

, 2016-12-23 09:50, pirms 7 gadiem
D-Mob rakstīja: Vaiiiiii kā tie Delfi tomēr ieliek SC.com

Bet nu no Krievu puses tiešām kāds prātīgs solis, tas nozīmē, ka apstiprina, ka ir vainīgi, tas ir pirmais solis ceļā uz atlabšanu (cerams)
Tas nozīmē tikai to,ka citas izejas nebija - jo daudzums sportistu solīja boikotēt notiekošās sacensības Krievijā. Krieviem pietika prāta nerīkot sacensības,kurās nestartēs lērums sportistu taisot balagānu no tā pasākuma. Furkāds jau atkal atrada ko pateikt
Atkal negodība,redz nepelnīti tika sodīts krievu biatlona līdzjutējs.
Bet vainīgie tā arī nav saukti pie atbildības.
Krievi pat sporta politiskajās spēlēs noliek oponentus uz lāpstiņām,pataisot visus centienus ieriebt caur sportu,par bezjēdzīgu balagānu..

     [+] [-]

, 2016-12-23 09:54, pirms 7 gadiem
markkomartins rakstīja: ha ha,,, vatiņiki sāk aptaisīt kājas... a cik bija to bļāveju kas taisnojas ibio....... sūdi jums ir vatņiki....sākums tas ir tikai
Sākums kam ?
Neviens sportists nav saukts pie atbildības,tupa bļaušana un skandalēšana.Nav nosaukts pat neviens sportista vārds.
Visādu boikotu piesaukšanas,bet kā mīdījās uz vietas,tā arī mīdās visi tie izmeklētāji. Tagad vēl maksās krieviem kompensācijas par visām tām atceltajām sacīkstēm Kuri tad tās kājas vēl ir aptaisījuši ?

     [+] [-]

, 2016-12-23 11:05, pirms 7 gadiem
markkomartins rakstīja: ha ha,,, vatiņiki sāk aptaisīt kājas... a cik bija to bļāveju kas taisnojas ibio....... sūdi jums ir vatņiki....sākums tas ir tikai
Tu jau pats visdrīzak no priekiem kājas esi noplūtijis

  -1 [+] [-]

, 2016-12-23 11:06, pirms 7 gadiem
Narkomāns Jānis rakstīja: Nomierinies, vate. Aizej labāk kaimińu vovam atsū..t.
Tu takš arī esi sūkatajs.deputatiem pipel sūkā

     [+] [-]

, 2016-12-23 13:16, pirms 7 gadiem
svomalraH rakstīja: Krievi pat sporta politiskajās spēlēs noliek oponentus uz lāpstiņām,pataisot visus centienus ieriebt caur sportu,par bezjēdzīgu balagānu..
Neviens krieviem negrib ieriebt, tikai palīdzēt apkarot dopingu, lai sacensības notiktu godīgi. Atceļot sacensības, krieviem tiek raidīts skaidrs signāls, ka viņiem ir lielas problēmas ar dopingu. Kamēr viņi to neatzīs un turpinās vainot citus, nekas nemainīsies. Krieviem jāsāk beidzot domāt un kaut ko reāli darīt lietas labā.

     [+] [-]

, 2016-12-23 16:18, pirms 7 gadiem
otins rakstīja: Neviens krieviem negrib ieriebt, tikai palīdzēt apkarot dopingu, lai sacensības notiktu godīgi. Atceļot sacensības, krieviem tiek raidīts skaidrs signāls, ka viņiem ir lielas problēmas ar dopingu. Kamēr viņi to neatzīs un turpinās vainot citus, nekas nemainīsies. Krieviem jāsāk beidzot domāt un kaut ko reāli darīt lietas labā.
Lai kādu vainotu dopinga lietošanā,tas ir jāpieķer. Nepietiek ar aizdomām .Bet pagaidām vairāk par mistiskiem apgalvojumiem tā arī nekur nav tikuši tie trobeļa cēlāji. Un tas trobelis ir aizgājis tik tālu,ka vai nu nāksies reāli pierādīt,ka krievi krāpjas,vai atbildēt par sacelto trobeli un sabojāto tēlu. Atbildēt ar $$$ tiesas prāvās. Nav pat neviena sportista vārda.Un konkrētu pierādījumu. Par ko vispār te var runāt ?

Pat Furkāds atzina,ka biatlona epopejā pagaidām neviens no vainīgajiem nav ne nosaukts,ne pie atbildības saukts. Sportisti kā sportoja,tā sportos. Vienīgais kurš ir sodīts,tas ir Rus līdzjutējs. Laikam par masu dopinga lietošanu