Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Saeimā godina gada izcilniekus sportā, ierodas ne visi

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Saeimā godina gada izcilniekus sportā, ierodas ne visi
Saeimā godina gada izcilniekus sportā. Foto: Ernests Dinka, Saeima

Saeimas nama Balsošanas zālē šodien risinājās svinīgs pasākums, godinot Latvijas sportistus, kuri šajā gadā guvuši panākumus un godalgotas vietas Eiropas un pasaules līmeņa sporta sacensībās, liekot plaši izskanēt mūsu valsts vārdam, informē likumdevēja preses dienests.

Godalgu laureāti saņēma Saeimas atzinības rakstus un piemiņas dāvanas. Svinīgajā pasākumā par panākumiem pasaules līmenī godināja Kasparu Stupeli, kurš izcīnījis jau ceturto pasaules čempiona titulu blakusvāģu motokrosā. Tika sveikti Latvijas parasportisti - Aigars Apinis par uzvaru paravieglatlētikas pasaules čempionātā un Rihards Snikus par sasniegumiem Eiropas čempionāta paraiejādē. Savukārt par sasniegumiem Eiropas un pasaules čempionātos tika godinātas pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka.

Ne visi aicinātie sportisti varēja ierasties, piemēram, klāt nebija pasaules čempione paralimpiskajā šķēpmešanā Diāna Dadzīte, Eiropas čempione svarcelšanā Rebeka Koha un minētā turnīra bronzas medaļnieks Ritvars Suharevs.

Godināja arī sportistu atbalsta komandas - trenerus, mediķus, tehniskos darbiniekus un palīgus, kā arī Latvijas Motosporta federāciju, Latvijas Paralimpisko komiteju, Latvijas Volejbola federāciju un Latvijas Svarcelšanas federāciju.

.

Sportistu saimi sveica Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, kā arī Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Sandis Riekstiņš, tāpat pasākumā piedalījās apakškomisijas deputāti.

Ināra Mūrniece: "Jūs esat apliecinājuši savu meistarību un varēšanu, saņēmuši pelnītas medaļas un godalgas, un patiesi varat lepoties ar sevi. Vienlaikus jūs esat ļāvuši lepoties arī mums, līdzjutējiem. Ikreiz, kad jūs stāvējāt uz goda pjedestāla, uzvijās Latvijas sarkanbaltsarkanais karogs un skanēja Latvijas himna. Jūs likāt skanēt Latvijas vārdam un Latvijas uzvarai visā plašajā pasaulē. Novēlu jums visiem jaunus panākumus un labu veselību."

Sandis Riekstiņš: "Paldies jums visiem par to, ko darāt, paldies, ka dāvājat mums un visai Latvijai tās fantastiskās emocijas, kuras mums ikdienā bieži pietrūkst. Paldies visai sportistu saimei, treneriem, arī ģimenēm. Novēlu turēties ciešāk kopā, sasniegt jaunas virsotnes, izvairīties no traumām. Lai jums izdodas!"

.

.

.

.

Izmantotie resursi:
Ernests Dinka foto, Saeima
Saeima.lv

  +4 [+] [-]

, 2019-11-22 16:16, pirms 4 gadiem
Tie, kas neierādās, man rada spekulācijas.

Citas darīšanas, opozicionāri vai par Saeimas atlaišanu?

  +3 [+] [-]

, 2019-11-22 16:24, pirms 4 gadiem
ritenis rakstīja: Tie, kas neierādās, man rada spekulācijas.

Citas darīšanas, opozicionāri vai par Saeimas atlaišanu?
Tad nu gan... Esi nopelnījis žagarus.

  -3 [+] [-]

, 2019-11-22 16:43, pirms 4 gadiem
Baigā laime.😝 Pagozēties visliekulīgākajā Latvijas vietā!

  -1 [+] [-]

, 2019-11-23 02:16, pirms 4 gadiem
Mūrniece gan tur bija lieka , cilvēkiem tika sabojāts garastāvoklis.