Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Niass kļūst par pirmo spēlētāju, kuru diskvalificē par tiesneša mānīšanu

Andrejs Siliņš

Niass kļūst par pirmo spēlētāju, kuru diskvalificē par tiesneša mānīšanu
Umārs Niass
Foto: Reuters / Scanpix

Anglijas Premjerlīgas futbola kluba "Everton" senegāliešu uzbrucējs Umārs Niass saņēmis divu spēļu diskvalifikāciju par to, ka spēlē pret "Crystal Palace" simulēja pārkāpumu soda laukumā, uz ko tiesnesis uzķērās.

Mačā pret "Crystal Palace" izbraukumā jau pašā tā sākumā Niass krita soda laukumā, un tiesnesis piešķīra apšaubāmu 11 metru soda sitienu uz mājinieku vārtiem. Tas tika realizēts, bet spēle noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu - 2:2. Otros savas komandas vārtus pirmā puslaika izskaņā Niass guva pats.

Pēc spēles Futbola asociācija (FA), izskatot šajā kārtā piešķirtos pārkāpumus, konstatēja, ka Niass tēlojis, maldinot spēles tiesnesi. Līdz ar to Niasam tika piešķirta divu spēļu diskvalifikācija, taču tā uzreiz nestājās spēkā, jo "Everton" iesniedza apelāciju. Tā tika noraidīta, un šodien FA paziņoja, ka soda mērs stājies spēkā.

27 gadus vecais Niass kļuvis par pirmo spēlētāju, kurš saņēmis diskvalifikāciju par tēlošanu jau pēc mača. Pavasarī Premjerlīga iepazīstināja ar jaunajiem noteikumiem, kas šādu iespēju paredz. Līdz šim nevienam citam spēlētājam sods pēc mača beigām par simulāciju vēl nebija piešķirts.

Niass "Everton" klubam pievienojās 2016. gada ziemā, kad par aptuveni 15 miljoniem eiro tika iegādāts no Maskavas "Lokomotiv". Pagājušās sezonas otro pusi Niass pavadīja īrē "Hull City", bet pirms šīs sezonas atgriezās Liverpūles klubā.

Šosezon Niass piedalījies septiņās Premjerlīgas spēlēs un guvis piecus vārtus, bet vēl vieni gūti Līgas kausā.

  +7 [+] [-]

, 2017-11-22 17:39, pirms 6 gadiem
Beidzot arī šajā ziņā, cerams, kaut kas mainīsies uz labo pusi, jo noriebies jau, cik bieži spēļu likteņi tiek izšķirti aktieru nevis futbolistu dēļ.

  +3 [+] [-]

, 2017-11-22 18:40, pirms 6 gadiem
Yes, labas ziņas futbolam! Nezināju, ka Anglijā ieviesa šādus noteikumus, bet jau gadus 3-4 esmu teicis, ka par simulēšanu jāsoda, ja ierakstā konstatē simulēšanu, kas noved pie gola, kartiņas, vai kā citādi ietekmē spēles gaitu. Par pirmo pārkāpumu 3 spēļi diskābels, par atkārtotu tajā sezonā, līdz sezonas beigām - tāda bija mana ideja. Simulanti saruktu, ka likts he he