Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Oilers" un "Rangers" gūst piecus vārtus pēc kārtas, Makdeivids - rezultatīvākais

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Oilers" un "Rangers" gūst piecus vārtus pēc kārtas, Makdeivids - rezultatīvākais
Korijs Krofords un Konors Makdeivids
Foto: AFP/Scanpix

Lai gan iepriekš piedzīvoti pieci zaudējumi pēc kārtas, otro pārliecinošo panākumu trīs dienu laikā izcīnīja Edmontonas "Oilers", kas mājās ar 5:0 sagrāva Nacionālās hokeja līgas pēdējo gadu titulētāko komandu Čikāgas "Blackhawks". Piecas ripas iemeta arī Ņujorkas "Rangers".

Edmontonas "Oilers" ceļu pretī pārliecinošajai uzvarai sāka, gūstot vārtus pirmās trešdaļas ievadā un pēdējā minūtē. Komandas kapteinis Konors Makdeivids ielidoja pretinieku zonā un izdarīja piespēli gar Čikāgas "Blackhawks" vārtiem, tomēr cerēto adresātu nesasniedza. Taču ripa nonāca pie Oskara Klefboma, kurš ar metienu no kreisās malas atklāja rezultātu. Pārsvaru vairākumā dubultoja Leons Draizaitls, kurš no vārtu priekšas pielaboja Klefboma plaukstas metienu.

Vācu uzbrucējs guva arī pēdējos vārtus mačā, minūti un 25 sekundes līdz beigām vairākumā panākdams 5:0 laukuma saimnieku labā. Milanam Lučičam neļāva mest no vārtu priekšas, bet ripa nonāca līdz Draizaitlam, kuram atlika netraucēts metiens pustukšos vārtos. Pirms viņa izcēlās arī Antons Sļepiševs un Andrejs Sekera, un abi guva savus otros vārtus sezonā. Savukārt Edmontonas "Oilers" vārtsargs Kems Talbots, kurš atvairīja 31 sāncenšu metienu, aizvadīja trešo sauso spēli sezonā. Kapteinim Makdeividam divas piespēles, un viņš ar 24 punktiem 20 mačos kļuvis par līgas rezultatīvāko spēlētāju.

Neticama debija Nacionālajā hokeja līgā izdevusies 22 gadus vecajam Džeikam Gencelam. Viņš guva vārtus pirmajā izgājienā uz ledus ar pirmo metienu, bet 14. minūtē pretuzbrukumā pēc Jevgeņija Malkina metiena bija pirmais pie atlēkušās ripas, dubultojot Pitsburgas "Penguins" pārsvaru. Tomēr Ņujorkas "Rangers" izdevās atgūties – viesi iemeta piecas ripas pēc kārtas un svinēja uzvaru ar 5:2.

Atspēlēšanos ievadīja Riks Nešs, kurš izdarīja piespēli gar vārtiem, kas tika bloķēta, taču uzbrucējs atguva ripu un no tuvas distances trāpīja tuvajā stūrī. Ņujorkas "Rangers" vadībā ar saviem astotajiem vārtiem sezonā izvirzīja Dž. T. Millers, kuram mazākumā trāpīja Kevina Heisa piespēle, bet 53. minūtē pārsvaru dubultoja Heiss, kurš no tuvas distances izmantoja rupju laukuma saimnieku kļūdu un iemeta savus devītos vārtus.

P. K. Subenam iemetot divus vārtus nepilnu trīs minūšu laikā, Nešvilas "Predators" mājās ar 3:1 pieveica bez kapteiņa Stīvena Stemkosa palikušo Tampabejas "Lightning". Bez vairākiem līderiem cīnījās arī Ņūdžersijas "Devils", kas izbraukumā ar 0:4 atzina Sanhosē "Sharks" pārākumu, Mārtinam Džonsam atvairot 26 no 26 metieniem. Tikmēr laukumā atgriezies Mets Dušeins, kurš Kolorado "Avalanche" atnesa uzvaru pagarinājumā. Izšķirošos vārtus papildlaikā iemeta arī Dalasas "Stars" kapteinis Džeimijs Bens.

NHL regulārā sezona 22. novembris

SpēleRez.
Sabres – Flames4:2
Penguins – Rangers2:5
Blue Jackets – Avalanche2:3 P
Predators – Lightning3:1
Stars – Wild3:2 P
Oilers – Blackhawks5:0
Sharks – Devils4:0