Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Jēkabpils" sīvā cīņā uzveic "Saldu"

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Jēkabpils" sīvā cīņā uzveic "Saldu"
Devins Teilors
Foto: bkjekabpils.lv

Otrajā šīs dienas Aldaris Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēlē "Jēkabpils" savā laukumā uzņēma "Saldus" basketbolistus, izcīnot grūtu uzvaru ar rezultātu 77:70 un saglabājot piekto vietu turnīra tabulā.

Jēkabpiliešiem pēdējā laikā LBL zaudējumi mijušies ar uzvarām, bet cīņā pret Saldus komandu viņi bija izteikti favorīti. Piedevām "Jēkabpils" rindas pēdējā laikā pastiprinājis Andrejs Šeļakovs un Rihards Kuksiks, kurš savā debijas mačā Baltijas Basketbola līgas spēlē guva 17 punktus. "Saldus" pirms 10 dienām izcīnīja savu pirmo uzvaru, apspēlējot LU, bet pirms nedēļas sagādāja galvassāpes "Valmierai", zaudējot izbraukumā vien ar sešu punktu starpību (74:80).

Šīs sezonas pirmais abu komandu duelis iesākās ar neprecīziem tālmetieniem abos laukuma galos. Rezultāts tika atklāts vien pēc divām ar pusi spēlētām minūtēm, kad veiksmīgu caurgājienu veica Rihards Kuksiks. "Jēkabpils" centās spēlēt uz Andreju Šeļakovu, bet viņš nespēja sevi produktīvi apliecināt uzbrukumā. Rezultātu nespēja izkustināt arī viesi, ceturtdaļas vidū atrodoties vadībā ar 6:2. Pēc Prestona Medlina precīzā tālmetiena "Saldus" pārsvars pieauga līdz sešiem punktiem (11:5), bet "Jēkabpils" spēja izlīdzināt spēli. Pirmā desmitminūte noslēdzās ar rezultātu 15:13 "Saldus" labā.

Otrajā ceturtdaļā turpinājās cīņa punkts punktā. Īpaši redzams laukumā bija Dāvis Gūtmanis, kurš vairākkārt pārtvēra bumbas, tiekot pie viegliem punktiem. "Saldus" atjaunoja piecu punktu pārsvaru (23:18), bet ar tā noturēšanu radās grūtības. Ar Kuksika rezultativitāti pietika, lai rezultāts drīz vien atkal būtu neizšķirts. Nākamais nelielais izrāviens viesu izpildījumā sekoja pirmā puslaika pēdējā minūtē, kad "Saldum" vadību nodrošināja Krists Pīternieks - 32:30.

Otrais puslaiks sākās ar precīzu Pīternieka tālmetienu, kam sekoja Rinalda Sirsniņa atbilde trīs punktu vērtībā, kas ievadīja 9:1 izrāvienu. Pēc diviem minūtes pārtraukumiem piecus punktus pēc kārtas guva Mārtiņš Šteinbergs, atgriežot savu komandu vadībā. Tas gan bija tikai mazs uzplaiksnījums, jo ar diviem precīziem tālmetieniem izcēlās Devins Teilors, palīdzot mājiniekiem iekrāt piecu punktu pārsvaru (47:42). Uzbrukumam pieslēdzās arī Kuksiks, dodot savai komandai jau astoņu punktu pārsvaru. Abas komandas reizēm pārkāpa noteikumus muļķīgās situācijas, ļaujot pretiniekiem gūt vieglus punktus no soda metiena līnijas. Ceturtdaļa noslēdzās ar Jāņa Pozņaka precīzo metienu pēdējā sekundē - 57:48.

Izšķirošo spēles nogriezni pārliecinoši sāka "Saldus", bet potenciālo izrāvienu pārtrauca sarežģīts Kuksika tālmetiens. Uz laiku rezultāts iestrēga, kad "Saldus" uzsāka savu atspēlēšanās kampaņu. Lai arī viesi bija ieguvuši iniciatīvu, "Jēkabpils" spēja likvidēt briesmas. Ar precīziem tālmetieniem izcēlās Medlins, Gūtmanis un Pīternieks, bet tas ļāva samazināt rezultāta starpību vien līdz pieciem punktiem, jo precīzi savos uzbrukumos bija arī mājinieki. Pēdējās minūtēs viesi nespēja izglābties, mačam noslēdzoties ar "Jēkabpils" uzvaru 77:70.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākais ar 16 punktiem bija Rihards Kuksiks, bet "double-double" Devinam Teiloram - 10 punkti un 10 atlēkušās bumbas. "Saldus" labā 20 punktus guva Prestons Medlins.

Latvijas Basketbola līgas regulārā sezona, 22. novembris

"Jēkabpils" - "Saldus" 77:70 (13:15, 17:17, 27:16, 20:22)
"Jēkabpils": Kuksiks 16, Teilors 10 (10 ab), Sokolovs 9 (5 rezult. piesp.), Cukinas 9, Sirsniņš 8, Veselovs 7 (7 ab), Kravčenko 7, Šeļakovs 7, Pozņaks 4, Štelmahers, Virsis, Dušelis.
"Saldus": Medlins 20, Šteinbergs 12 (7 ab, 5 rezult. piesp.), Pīternieks 11, Freimanis 7 (8 ab), Gūtmanis 7 (4 pārtv. b.), Līcītis 7, Justovičs 4, Kulačkovskis 2, Šmīdriņš, Ķenavs, Frīdmanis.

     [+] [-]

, 2014-11-22 20:07, pirms 9 gadiem
Rihards nav gulējis divana un skatijies Ekrana, diezgan Liels parsteigums, tieši fiziska forma un arī spēles izjūta, lai arī protams Pērn Nebija slikta VEF! Bet tautā runāja,ka vasara vispar neko fizisku nevareja darīt! Katrā ziņā prieks,ka šobrīd visi speletāji Beidot spēle vismaz kautkur! Protams Kuksika līmenis ir pavisam un galīgi cits!

  +2 [+] [-]

, 2014-11-22 20:11, pirms 9 gadiem
Nu Kuksiks mēnesi varbūt divus, uzkavēsies Jēkabpilī, tad būs prom.

  +1 [+] [-]

, 2014-11-22 20:17, pirms 9 gadiem
Labi, ka Jēkabpils paķēruši Kuksiku, jo bez viņa pēdējās spēlēs tik regulāri punktus vāca tikai Sirsniņš, mūsu uz papīra stiprajam, garajam galam, šodien pašvaka spēle - bumbas slīd no rokām ārā, brīžam arī necīnās līdz galam par tās atgūšanu...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-11-22 20:29, pirms 9 gadiem
Lol, kur tik knapi?

  -1 [+] [-]

, 2014-11-22 20:42, pirms 9 gadiem
elmaars rakstīja: Uz VEF?
Viennozīmīgi nē, Kuksiks neiederas pie Mazura + sastāvā priekš viņa vienkārši vietas nav

  +1 [+] [-]

, 2014-11-22 20:43, pirms 9 gadiem
BET365 rakstīja: Rihards nav gulējis divana un skatijies Ekrana, diezgan Liels parsteigums, tieši fiziska forma un arī spēles izjūta, lai arī protams Pērn Nebija slikta VEF! Bet tautā runāja,ka vasara vispar neko fizisku nevareja darīt! Katrā ziņā prieks,ka šobrīd visi speletāji Beidot spēle vismaz kautkur! Protams Kuksika līmenis ir pavisam un galīgi cits!
Nevis runāja, bet tik tiešām nevarēja darīt, ja esi aizmirsis, tad viņš roku finālā salauza šķiet, īsāk sakot smaga trauma bija

     [+] [-]

, 2014-11-22 21:16, pirms 9 gadiem
Krizhanek rakstīja: Lol, kur tik knapi?
Izskatās, ka treneri mums pašlaik vēl ir meklējumos. Beidzot visi spēlētāji ir ierindā, taču dažs nav spēlējis ilgi, dažs ļoti ilgi, bet dažs vispār kopš pagājušās sezonas nav spēlējis. Nu nav vēl "īstās ķīmijas" laukumā, lai gan spēlētāji ir ļoti labi. Uzvaras LBL pagaidām nāk ar meistarību. Izšķirošajos brīžos tomēr pārlaužam spēli un uzvaram, bet dominēt laukumā pagaidām nesanāk. Nekas. Ir jādod laiks. Būs viss labi. Kas attiecas uz Rihardu, jau tagad var teikt, ka viņš ir vērtīgs papildinājums komandai. Katrā ziņā ar Riharda piesaisti pamazām uzlabojas uzbrukums. Ir vēl viens spēlētājs, kas nebaidās uzņemties iniciatīvu svarīgos brīžos, spēlētājs, kuram pirmā opcija nebūs vis atdot piespēli, bet kas meklēs iespēju apspēlēt, mest un iemest. Pretinieks vairs nevar atļauties regulāri iet uz Rinaldu Sirsniņu divatā, un tas jau ir labi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2014-11-22 21:36, pirms 9 gadiem
elmaars rakstīja: Uz VEF?
... tak liekam mierā beidzot to VEF. Šī sezona VEFam rezultātu ziņā tāpat ir norakstāma gan VTB, gan Eirokausos. Dieva laime, ka VTB nolēma spēlēt divu apļu turnīru, vismaz spēļu prakse kaut kāda būs. Reāli VEFam šosezon ir vienkārši paveicies ar leģionāriem. Ja ne šī veiksme, būtu tieši tā, kā intervijā teica Galvanosvskis. Tagad vismaz ir vienkārši regulāri "skaisti zaudējumi" nevis -40 katrā otrajā spēlē. Paldies Robinsonam un Falam. Jautājums drīzāk ir nevis, kam VEFam Kuksiks, bet gan, kam Kuksikam VEFs ar visu viņu dzīvošanu lidmašīnā un spēlēšanu Krievijas atklātajā čempionātā!?

  +2 [+] [-]

, 2014-11-22 21:47, pirms 9 gadiem
Varetu padomat, ka uz Kuksiku arzemes jau sastajusies rinda... Tur tadu kuksiku stabeliem vien!

  +2 [+] [-]

, 2014-11-22 22:02, pirms 9 gadiem
Galvenais, ka Rihards pēc smagās traumas ir atguvies, spēlē un labi spēlē!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2014-11-22 22:34, pirms 9 gadiem
elmaars rakstīja: Pirmai speelei vareetu buut lloti labi. Debija rezultatiivaakais. Taa kaa studeejis NCAA domaaju gan jau ka ir tik pat labs, kaa viens otrs leggionaars LBL komandaa. Piemeeram VEF otrs melnis, ne Robinsos vareetu buut apmeeram vienaada kalibra kaa Kuksiks. Ja ne pat Kuksiks labaaks.
Kuksiks labāks par Robinsonu? Ko Tu pīpē?

  -2 [+] [-]

, 2014-11-22 22:36, pirms 9 gadiem
larondons rakstīja: ... tak liekam mierā beidzot to VEF. Šī sezona VEFam rezultātu ziņā tāpat ir norakstāma gan VTB, gan Eirokausos. Dieva laime, ka VTB nolēma spēlēt divu apļu turnīru, vismaz spēļu prakse kaut kāda būs. Reāli VEFam šosezon ir vienkārši paveicies ar leģionāriem. Ja ne šī veiksme, būtu tieši tā, kā intervijā teica Galvanosvskis. Tagad vismaz ir vienkārši regulāri "skaisti zaudējumi" nevis -40 katrā otrajā spēlē. Paldies Robinsonam un Falam. Jautājums drīzāk ir nevis, kam VEFam Kuksiks, bet gan, kam Kuksikam VEFs ar visu viņu dzīvošanu lidmašīnā un spēlēšanu Krievijas atklātajā čempionātā!?
Pirmkārt tāda ir komandas komplektācija + vietējie jau arī slikti nespēlē, izņemot kapteini....jebkurā gadījumā tie lieli zāģi nebūtu un Kuksikam VEF nozīmētu labāku ciparu uz līguma un labāku spēļu līmeni
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-11-22 22:43, pirms 9 gadiem
elmaars rakstīja: Justin Kobbs bija domaats.
pēc būtības jā, bet nu nezinu kā Kuksiks iejustos kā pg, viņš tomēr ir 3/4 pozīcijas spēlētājs, bet no lietderības viedokļa viennozīmīgi jā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2014-11-22 22:57, pirms 9 gadiem
elmaars rakstīja: Prieks, ka Kuksiks atpakall. Es jau domaaju vai tad vinnss tik liekas Latvijas basketbolaa. Nee tomeer nee. Tik pat labi Ventspils ar vareeja pannemt, bet nu ja Jeekabpils, tad Jeekabpils, lai vinnam tur veicas. Liekas izteikts liideris buus ssai komandai.
Šaubos vai BKV ņemtu viņu, jo tomēr viņi jau redzēja kāds viņš pērn bija
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja