Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Čeļabinskas apgabala valdība par trešdaļu samazinās "Traktor" finansējumu

Agris Suveizda

Čeļabinskas apgabala valdība par trešdaļu samazinās "Traktor" finansējumu
Čeļabinskas "Traktor" vārtsargs Vasīlijs Demčenko
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Čeļabinskas apgabala sporta ministrs Leonīds Oders intervijā televīzijā atklāja, ka nākamajā gadā Kontinentālās hokeja līgas klubam Čeļabinskas "Traktor" paredzētais finansējums tiks samazināts no 916 miljoniem rubļu (16,10 miljoniem eiro) līdz 600 miljoniem rubļu (10,55 miljoniem eiro). Tādējādi Čeļabinskas apgabala dotācijas saruks par gandrīz 35%.

"Spēle ir noplukusi. Par tādu naudu laukumā ir jāatstrādā, nevis jāspēlē. Nauda ir milzīga, un pie tās ātri pierod," sacīja Leonīds Oders. "Apgabala budžeta finansējums klubam nākamajā gadā tiks samazināts par trešdaļu. Šogad Magņitogorskas "Metallurg" tika izsniegti 200 miljoni rubļu (3,52 miljoni eiro), bet "Traktor" – 916 miljoni (16,10 miljoni eiro). Nākamajā gadā tiek plānoti 100 miljoni rubļu (1,76 miljoni eiro) "Metallurg" un 600 miljoni rubļu (10,55 miljoni eiro) "Traktor"."

"Gubernators uzņemas papildus pienākumus, lai čeļabinskiešiem atrastu investorus. Maģnitogorska tādus jautājumus neuzdod - to finansē MMK [Magņitogorskas metalurģijas kombināts] -, bet "Traktor" ir pilsētas komanda," Oders turpināja. "Kāpēc pašvaldība nedod savu artavu, kāpēc nenāk mecenāti? Kāpēc viss turas tikai uz apgabala kases? Mēs šo naudu tādējādi atņemam visam reģionālajam sportam. Vienmēr teicu un teikšu – viss, kas attiecas uz profesionālām komandām, ir pavisam cits stāsts un pavisam cita nauda. Ja tam nav ārpus budžeta ienākumu, tad klubs ir nolemts."

"Budžetam ir savi rāmji un likumi, un mums nav tiesību viņu dēļ tā tērēties. Ja vēlies spēlēt savā līgā un saņemt algu, kaut gan neesi tai atbilstošs, tad lai klubs pats atrod naudu. Meklējiet sporta fanus un mecenātus, lai cilvēki lauztos uz tribīnēm," Oders noslēdza.

Čeļabinskas "Traktor" pēdējo septiņu spēļu laikā ir piedzīvojusi piecus zaudējumus un ar 32 punktiem 30 spēlēs Austrumu konferencē ieņem desmito vietu, no izslēgšanas spēļu zonas atpaliekot par viena punkta tiesu. Pagājušajā sezonā "Traktor" konferencē ieņēma devīto vietu un nekvalificējās Gagarina kausa izcīņai.

Izmantotie resursi:
Власти Челябинска урежут финансирование «Трактора»

  -1 [+] [-]

, 2014-11-22 12:12, pirms 9 gadiem
Viņi jau tāpat nabadziņi kuļās pa apakšu

  +3 [+] [-]

, 2014-11-22 12:16, pirms 9 gadiem
Vai tad traktoru rūpnīcā ražotos tankus vairs nepērk?

     [+] [-]

, 2014-11-22 12:18, pirms 9 gadiem
Pareizi dara, Traktor jau tā ir tāds piķis iegāzts, bet pati komanda dzīvojas pa tabulas lejasgalu, tolks tur kadam naudu dot, ja ir zaudejums pec zaudējuma? Arī bez naudas var zaudēt vienu speli pēc nākamās
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-11-22 12:37, pirms 9 gadiem
kolhoza līga tuvojas savam loģiskajam finišam.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-11-22 12:56, pirms 9 gadiem
Šis ir ceļš un veids kā SKA beidzot, par LV budžetu, tiks pie nevienam neko neizsakošās kosmonauta trofejas... Arī tādā veidā RUS kapitāls ir aizplūdis uz rietumiem.
Smieklīgi sanāk-krievi paši sevi ir izpumpējuši sausu no kāposta. Vareni gudra valsts
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-11-22 13:30, pirms 9 gadiem
Ruck&Maul rakstīja: Vai tad traktoru rūpnīcā ražotos tankus vairs nepērk?
Nacionalizē, krauj baltos kamazos un ziedo humpalām.

     [+] [-]

, 2014-11-22 15:03, pirms 9 gadiem
Rubļos - par trešdaļu
bet algas (vismaz legiem) gan jau maksā $ vai Eur , kas nozīmē ka reāli vismaz uz pusi