Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Pēc milzīgajām vasaras pārmaiņām ar Losandželosas derbiju sāksies NBA sezona

Rolands Eliņš

Pēc milzīgajām vasaras pārmaiņām ar Losandželosas derbiju sāksies NBA sezona
Lebrons Džeimss un Entonijs Deiviss. Foto: AFP/Scanpix

Šonakt ar divām spēlēm sāksies jaunā Nacionālās basketbola asociācijas sezona, kurā atkal NBA komandu sastāvos būs vismaz trīs Latvijas basketbolisti. Viņiem mači paredzēti rītnakt, bet šonakt jau sezonas pirmajā dienā paredzēts viens no sezonas gaidītākajiem dueļiem – pamatīgi pārveidoto Losandželosas klubu derbijs.

NBA šī bija ļoti saspringta un aizraujoša starpsezona, kurā pat aktīvākajiem basketbola sekotājiem piedodama neizpratne par to, kur tad šobrīd kurš spēlē. Attiecīgi arī ir ļoti mainījušies spēku samēri, pagājušā gada finālistes „Raptors” un „Warriors” pie pašam galvenajām favorītēm vairs netiek minētas, taču par vairākām komandām vēl ir atklāti jautājumi un problēmas ar prognožu izteikšanu.

Cik pamatīga šovasar bija „lielā tautu staigāšana”? No pagājušās sezonas Zvaigžņu spēles dalībniekiem savās tā brīža komandās vairs nav desmit (!) spēlētāju, bet no Zvaigžņu spēles desmit sākumsastāva spēlētājiem komandas mainījusi tieši puse. Savukārt no trīs NBA simbolisko izlašu 15 spēlētājiem citās komandās ir nonākuši seši spēlētāji. Pārmaiņas bija lielas arī Latvijas basketbolistu vidū – Dairis Bertāns atgriezies Eiropā, Anžejs Pasečņiks ieradies Vašingtonas fārmklubā ar cerību sagaidīt savu NBA iespēju, Dāvis Bertāns aizmainīts uz „Wizards”, un Kristaps Porziņģis gaida savu debiju Dalasas sastāvā.

Attiecīgi šobrīd par līgas spēku samēriem ir vairāk jautājumu nekā atbilžu. Vai „Lakers” ar Lebronu Džeimsu un Entoniju Deivisu ir gatava cīņai par titulu? Vai „Clippers”, kas tikusi pie Kavai Lenarda un Pola Džordža, patiešām ir līgas galvenā favorīte? Vai Rasels Vestbruks un Džeimss Hārdens var sekmīgi saspēlēties „Rockets” komandas sastāvā? Cik augstu tēmēs „Nets” ar Kairiju Ērvingu sastāvā? Vai ir pareizi priekšlaicīgi norakstīt iepriekšējās sezonās dominējošo „Warriors” vienību, kurai ilgu laiku būs jāiztiek bez Kleja Tompsona? Cik tālu uz leju atkritīs čempionvienība „Raptors”? Kā debitēs Zaions Viljamsons „Pelicans” sastāvā (debija gan uz krietnu laiciņu jāatliek traumas dēļ)? Galu galā, arī Dalasas „Mavericks” tikai tagad varēs sākt izjust sava ziemas maiņas darījuma sekas, kad laukumā atgriezīsies Kristaps Porziņģis.

Pagājušās sezonas vadošās komandas, kas saglabājušas savus sastāva kodolus, nav nemaz tik grūti saskaitīt – Milvoki, Denvera un Portlenda. Šajā sarakstā var iekļaut arī Indiānu, kas gaida Viktora Oladipo atgriešanos sastāvā. Viņš iepriekšējā sezonā bija komandas līderis, bet janvārī guva traumu, kas lika izlaist visu sezonas otro pusi. Savukārt Milvoki savas rindas papildinājusi ar Vesliju Metjūzu, Draganu Benderu un Kailu Korveru un izskatās pēc izteiktas favorītes Austrumu konferencē, cerot, ka MVP Jannis Adetokunbo turpinās savu izaugsmi un atgūsies pēc ne pārāk iespaidīgi aizvadītā Pasaules kausa Grieķijas izlases sastāvā.

Uzskaitot starpsezonā notikušās pārmaiņas, jāpiemin arī spēlētāji, kurus NBA vairs neredzēsim. No līgas aizgājuši Dirks Novickis, Dveins Veids, Tonijs Pārkers, Šons Livingstons, Darens Kolisons un Luols Dengs, tāpat šobrīd bez komandas ir Karmelo Entonijs.

Sezonas pirmajā dienā līdzjutējiem tiks piedāvātas divas spēles, no kurām gan viena nesasniegs savu cerēto ažiotāžu. Čempione „Raptors”, kas titulu mēģinās aizstāvēt ar Kailu Lauriju, Paskālu Siakamu un Marku Gazolu priekšgalā, taču bez sava bijušā līdera Lenarda, tiksies ar ļoti pārveidoto „Pelicans”. Ņūorleānas komanda tika pie pirmā numura draftā, taču Zaiona Viljamsona plānotā debija atlikusies uz vairākām nedēļām savainojuma dēļ. Deivisa aizmainīšanai vajadzēja nozīmēt, ka „Pelicans” tiek atmesta sākuma punktā, taču „Lakers” samaksāja bargu cenu, uzreiz krietni bagātinot Ņūorleānas sastāvu, turklāt komandai pievienojās arī pieredzējušie Džonatans Rediks un Deriks Feivorss. Vai „Pelicans” cīnīsies par „play-off”? Tas lielā mērā atkarīgs no Zaiona, taču potenciāls noteikti ir.

Savukārt 5:30 no rīta sāksies Losandželosas derbijs, kurš beidzot ir pacēlies līmenī, kas atbilst nosaukumam. Pirmssezonas prognozes liecina, ka tieši „Clippers” un „Lakers” ir galvenās favorītes uz titula iegūšanu šosezon. ”Lakers” vasaru gan pabojāja Demarkusa Kazinsa smagā ceļgala trauma, bet vietā tika piesaistīts Dvaits Hovards, kurš saņēmis nu jau savu kārtējo iespēju atkal atgriezties elites līmenī. Šonakt gaidāma debija gan Deivisam, gan Lenardam, kamēr "Clippers" treneru sniegtā informācija liecina, ka Džordža došanās laukumā ātrāk par novembra vidu netiek plānota, un arī tā esot optimistiskākā prognoze.

Šoruden NBA spēļu raidtiesības Latvijā ieguva "All Media Baltics", kas spēļu tiešraides piedāvās "TVplay Sports" platformā un TV6 kanālā. TV6 ekrānā pirmā NBA spēles tiešraide būs svētdienas vakarā ("Warriors" pret "Thunder"), bet "TvPlay Sports HD" kanālā šonakt būs pieejama "Clippers" un "Lakers" spēle.

11.lv šīs sezonas galveno favorīšu saraksts

KomandaKoeficients*KomandaKoeficients
Clippers4.40Lakers4.90
Bucks6.2576ers7.50
Rockets8.00Warriors12.00
Jazz15.00Nuggets17.00
Celtics23.00Nets26.00

*Koeficients par titula iegūšanu

NBA nozīmīgākās pārejas starpsezonā

SpēlētājsNoUz
Maiks KonlijsGrizzliesJazz
Džimijs Batlers76ersHeat
Kemba VokersHornetsCeltics
Entonijs DeivissPelicansLakers
Andrē IgudalaWarriorsGrizzlies
Kevins DurentsWarriorsNets
Kairijs ĒrvingsCelticsNets
Pols DžordžsThunderClippers
Kriss PolsRocketsThunder
Rasels VestbruksThunderRockets
Kavai LenardsRaptorsClippers
Deriks RouzsTimberwolvesPistons
D`Andželo RaselsNetsWarriors
Els HorfordsCeltics76ers

NBA pirmo divu dienu kalendārs

DatumsSākumsSpēle
23.103:00Raptors-Pelicans
23.105:30Clippers-Lakers
24.102:00Hornets-Bulls
2:00Pacers-Pistons
2:00Magic-Cavaliers
2:30Nets-Timberwolves
2:30Heat-Grizzlies
2:3076ers-Celtics
3:30Mavericks-Wizards
3:30Spurs-Knicks
4:00Jazz-Thunder
5:00Suns-Kings
5:00Trail Blazers – Nuggets

Izmantotie resursi:
NBA.com: Promo

Kurš kļūs par sezonas MVP?

  • 116

  • 53

  • 106

  • 44

  • 13

  • 128

  • 14

  • 129


1 2 41 komentārs

  +7 [+] [-]

, 2019-10-22 17:48, pirms 4 gadiem
KP būs MVP !!!

  -1 [+] [-]

, 2019-10-22 17:49, pirms 4 gadiem
Jāmēģina pierauties uz spēli starp LA komandām. Varētu būt diezgan laba. Cik nu pirmās spēles sezonā var būt skatāmas...

     [+] [-]

, 2019-10-22 17:58, pirms 4 gadiem
uz Cleperu otru spēles pusi būs jāpieceļās !!!

  -2 [+] [-]

, 2019-10-22 17:58, pirms 4 gadiem
Mans aka ,ka Lakers ,ka nekādi lielie favorīti Rietumos viņi nebūs + vēl beņķis nav.
Un Pelikāni pārsteigs Raptors šovakar

  +3 [+] [-]

, 2019-10-22 18:02, pirms 4 gadiem
RIetumos PO jau sākas šonakt

  -2 [+] [-]

, 2019-10-22 18:14, pirms 4 gadiem
Cerams LAkeri paķers šosezon titulu. Jācer ka komandā ķīmija laba, tad nevajadzētu kam traucēt, komanda nopakota gan defā gan offensā. Par Lakeriem!!!

  +1 [+] [-]

, 2019-10-22 18:32, pirms 4 gadiem
NBA sezona saaksies ar Pelikans un Raptors speeeli..
LAC un LAL speele saaksies paris stundas velak.

  -2 [+] [-]

, 2019-10-22 18:34, pirms 4 gadiem
Es ceru, ka kāds tumšais zirdziņš izšaus. Es liktu uz Jazz, diezgan sabalansēts sastāvs novākts. Ir kārtīgi 2-way spēlētāji, kas enkuro defu ar Konliju un Gobēru priekšgalā, ir skoreris/zvaigzne Mičela izskatā - ja viņš vēl šogad sper vēlvienu soli uz augšu. Ir snaiperi Bogdanovič un Ingles. Jā, nav kārtīgas superzvaigznes, kas varētu būt limitējošais faktors komandai.

  -1 [+] [-]

, 2019-10-22 18:49, pirms 4 gadiem
Leikeriem galigi nav rezervistu, to pieradija jau parbaudes speles, ari regularaja sezona bus tapat. Domaju, ka leikeri ne tuvu nebus favoriti... Clippers krietni labaks benkis bus.
+ Jauno sezonu atkals Raptors, nevis LA klubi. Autors nemak darit savu darbu...

  +5 [+] [-]

, 2019-10-22 19:32, pirms 4 gadiem
Neprasīšu daudz, gribu tikai KP 30 punktus, 10 at.b., 3 blokus pret knicks. Paldies.

  -1 [+] [-]

, 2019-10-22 20:15, pirms 4 gadiem
par GSW un LAL cietajām drātēm, nepateicība pasaules alga
GO Iguodala izskolot GSW!
GO MAVS, GO KP!

     [+] [-]

, 2019-10-22 20:18, pirms 4 gadiem
T.G.H. rakstīja: Leikeriem galigi nav rezervistu, to pieradija jau parbaudes speles, ari regularaja sezona bus tapat. Domaju, ka leikeri ne tuvu nebus favoriti... Clippers krietni labaks benkis bus.
+ Jauno sezonu atkals Raptors, nevis LA klubi. Autors nemak darit savu darbu...
Tak LAL sezonas laikā paspēs sakasīties AD LJ un Hovards, un vēl visam pa vidu McGee
Kāds tituls, vienīgi uz citu lazarešu rēķina.

     [+] [-]

, 2019-10-22 20:20, pirms 4 gadiem
Principā galvenie titula pretendenti būs tie, kuri maiņas rezultātā dabūs Iguodalu!
Es šeit nerunāju par lejasgala komandām.
Šito atceraties, kad sāksies PO

     [+] [-]

, 2019-10-22 20:20, pirms 4 gadiem
valjero rakstīja: Tak LAL sezonas laikā paspēs sakasīties AD LJ un Hovards, un vēl visam pa vidu McGee
Kāds tituls, vienīgi uz citu lazarešu rēķina.
Tici man Ad grib tik ļoti aizsarga titulu un gredzenu tāpat kā LbJ ka tur nekas netraucēs!

  -2 [+] [-]

, 2019-10-22 20:21, pirms 4 gadiem
salming18 rakstīja: Tici man Ad grib tik ļoti aizsarga titulu un gredzenu tāpat kā LbJ ka tur nekas netraucēs!
Tev atgādināt gribētājus: Kobe+Hovards+Nešs

  +1 [+] [-]

, 2019-10-22 20:22, pirms 4 gadiem
valjero rakstīja: Principā galvenie titula pretendenti būs tie, kuri maiņas rezultātā dabūs Iguodalu!
Es šeit nerunāju par lejasgala komandām.
Šito atceraties, kad sāksies PO
Tas kuram iedeva mvp finālā par Lebrona nosegsanu virs 25 vai cik tur punktiem vidēji?

  +2 [+] [-]

, 2019-10-22 20:22, pirms 4 gadiem
Apsveicu visus basketbola fanus ar NBA sezonas sākšanos!

  -2 [+] [-]

, 2019-10-22 20:23, pirms 4 gadiem
salming18 rakstīja: Tas kuram iedeva mvp finālā par Lebrona nosegsanu virs 25 vai cik tur punktiem vidēji?
Tas kurš LJ uz paplātes pienesa OS titulu!

  -1 [+] [-]

, 2019-10-22 20:51, pirms 4 gadiem
Hahaha, kad GSW vairs nav galvenie favorīti, tad Chuljero tēlo, ka īstais iemesls, kāpēc pārtraucis atbalstīt šo klubu, ir Igudalas izmešana.

     [+] [-]

, 2019-10-22 21:12, pirms 4 gadiem
Draugi! Varat ludzu ieteikt kadu labas kvalitates saiti kur neta skatities nba speles ieraksta?

     [+] [-]

, 2019-10-22 21:31, pirms 4 gadiem
Skatos Herņdža jau atkal tupi heitero
Jā, pret Iguodalu vajadzēja izturēties cieņpilni, nevis izmest kā pelavu!
Vari heiterot tālāk

     [+] [-]

, 2019-10-22 21:34, pirms 4 gadiem
valjero rakstīja: Skatos Herņdža jau atkal tupi heitero
Jā, pret Iguodalu vajadzēja izturēties cieņpilni, nevis izmest kā pelavu!
Vari heiterot tālāk
Jā, jā, protams, protams!

  +1 [+] [-]

, 2019-10-22 21:38, pirms 4 gadiem
GG CHICAGO BULLS!!!

     [+] [-]

, 2019-10-22 21:39, pirms 4 gadiem
Jēkabpils rakstīja: Draugi! Varat ludzu ieteikt kadu labas kvalitates saiti kur neta skatities nba speles ieraksta?
livetv.sx ieraksta nezinu bet tiešajā var, kādam ganjau noderēs!

  +3 [+] [-]

, 2019-10-22 21:43, pirms 4 gadiem
Pec divam neveiksmigam sezonam Lakers,Anthony Davis naks uz dzimto Chicago izcinit ar Buļļiem kausu..jo komandas dziļums ir patiešām ok,ar jaunajiem talantiem kas Coby White Carter Markkanen Lavine HutchinsonGafford varbut tikai pietrukst viena superzvaigzne lai izcinitu gredzenu!

  +1 [+] [-]

, 2019-10-22 21:50, pirms 4 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Es ceru, ka kāds tumšais zirdziņš izšaus. Es liktu uz Jazz, diezgan sabalansēts sastāvs novākts. Ir kārtīgi 2-way spēlētāji, kas enkuro defu ar Konliju un Gobēru priekšgalā, ir skoreris/zvaigzne Mičela izskatā - ja viņš vēl šogad sper vēlvienu soli uz augšu. Ir snaiperi Bogdanovič un Ingles. Jā, nav kārtīgas superzvaigznes, kas varētu būt limitējošais faktors komandai.
Viņus jau sen neuzskata par kaut kādu melno zirdziņu. Visur kotējas top3 rietumos. Un pie tam komanda ir ļoti pastiprinājusies. Konlijs noteikti ir Rubio apgreids un klāt vēl Bogdanovičs.

  -1 [+] [-]

, 2019-10-22 21:51, pirms 4 gadiem
valjero rakstīja: Tev atgādināt gribētājus: Kobe+Hovards+Nešs
Atgādini cik vecs bija Nešs?

  -2 [+] [-]

, 2019-10-22 21:52, pirms 4 gadiem
valjero rakstīja: Principā galvenie titula pretendenti būs tie, kuri maiņas rezultātā dabūs Iguodalu!
Es šeit nerunāju par lejasgala komandām.
Šito atceraties, kad sāksies PO
Galvenie titula pretendenti no vadošajām komandām būs tie, kuri uz trade deadline piesaistīs Gallo. Būs laba paka gan jādod iespējams pretī, kā nekā iztekošais līgums, bet ļoti labs pastiprinājums jebkuram pretendentam.

  -1 [+] [-]

, 2019-10-22 21:54, pirms 4 gadiem
valjero rakstīja: Tas kurš LJ uz paplātes pienesa OS titulu!
Vienīgais, ko viņš ir pasniedzis uz paplātes un ir palicis tualetes papīrā ir tava spermiņa (bez -iņa SC to uzskatīja par rupljību..... dooooah) .

     [+] [-]

, 2019-10-22 21:56, pirms 4 gadiem
Jēkabpils rakstīja: Draugi! Varat ludzu ieteikt kadu labas kvalitates saiti kur neta skatities nba speles ieraksta?
https://www.sport-video.org.ua/bask...

bija vēl kaut kas līdzīgs nbahdreplay.... neatceros.

     [+] [-]

, 2019-10-22 21:57, pirms 4 gadiem
Madzigais rakstīja: Pec divam neveiksmigam sezonam Lakers,Anthony Davis naks uz dzimto Chicago izcinit ar Buļļiem kausu..jo komandas dziļums ir patiešām ok,ar jaunajiem talantiem kas Coby White Carter Markkanen Lavine HutchinsonGafford varbut tikai pietrukst viena superzvaigzne lai izcinitu gredzenu!
Kad sapņo aizver acis.

Kurai komandai gan nepietrūkst viena superzvaigzne?

CHI PO neredzēt, kā savas ausis.

  +1 [+] [-]

, 2019-10-22 21:59, pirms 4 gadiem
valjero rakstīja: Skatos Herņdža jau atkal tupi heitero
Jā, pret Iguodalu vajadzēja izturēties cieņpilni, nevis izmest kā pelavu!
Vari heiterot tālāk
īsts komandas fans piedos "netaisnības". Tas nozīme tikai to, ka tomer esi prasts glorijs un bandwagoonsa, vai vienkārsi fano tikai par Iguodalu. Kur tad palika "GSW fams jau no Biedriņa laikiem"?

     [+] [-]

, 2019-10-22 22:00, pirms 4 gadiem
Madzigais rakstīja: Pec divam neveiksmigam sezonam Lakers,Anthony Davis naks uz dzimto Chicago izcinit ar Buļļiem kausu..jo komandas dziļums ir patiešām ok,ar jaunajiem talantiem kas Coby White Carter Markkanen Lavine HutchinsonGafford varbut tikai pietrukst viena superzvaigzne lai izcinitu gredzenu!
Vot to es saprotu īsts fans !!!

     [+] [-]

, 2019-10-22 22:19, pirms 4 gadiem
Paldies! Respect par palidzibu

Beidzot NBA sezona saksies

  -1 [+] [-]

, 2019-10-22 23:09, pirms 4 gadiem
Iepriekšējā sezonā Toronto ar neviens nepieskaitija pie titula pretendentiem, tā kā varbūt nevajag izcelt abas L. A komandas.
1 2 41 komentārs