Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Latvijas izlase jaunā cikla ievadā pieveic Luksemburgu

Rolands Eliņš

Latvijas izlase jaunā cikla ievadā pieveic Luksemburgu
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas regbija izlase Zemgales Olimpiskajā centrā ar 31:24 pieveica Luksemburgu, ar uzvaru sākot Eiropas čempionāta Ziemeļu zonas pirmās konferences turnīru.

Latvijas izlase jau pašā mača sākumā atklāja rezultātu, kad piezemējumu veica Emīls Balodis. Realizācijas sitiens gan neizdevās, taču pavisam drīz Gunta Cirša aktivitāte palīdzēja Valteram Raņķim tikt pie otrā piezemējuma un panākt 12:0.

Turpinājumā Luksemburga gan spēja atgūties un saglabāt intrigu par mača uzvarētāju, puslaiku noslēdzot ar 12:19. Savukārt otrā puslaika ievadā luksemburgieši neveiksmīgi sagaidīja tālu sisto bumbu, ko Latvijai izdevās pārtvert un uzreiz nogādāt aiz pretinieku vārtu līnijas, panākot 26:12.

Luksemburga arī šoreiz spēja atbildēt ar diviem piezemējumiem, taču Roberta Davidsona otrais piezemējums ļāva Latvijai saglabāt vadību. Mača izskaņā gan joprojām pastāvēja intriga, jo Latvija bija priekšā ar 31:24, un šādu starpibu teorētiski var atspēlēt vienā uzbrukumā. Luksemburgai gan tas neizdevās, un Latvija turnīru sāka ar uzvaru.

Iepriekš Latvijas regbija izlase spēlēja Eiropas Nāciju kausa 2B grupā, bet šosezon viss Eiropas čemmpionāta formāts piedzīvojis būtiskas izmaiņas. Sešu nāciju turnīram līmeņa ziņā seko Čempionāta divīzija un Trofejas divīzija, kurām seko uz viena līmeņa esošās Ziemeļu un Dienvidu zonu pirmās konferences. Latvija ir Ziemeļos kopā ar Zviedriju, Čehiju, Lietuvu un Luksemburgu, un pēc viena apļa turnīra noskaidros vienu uz otro konferenci izkritušo komandu, bet uzvarētāja tiksies pārspēlēs ar Dienvidu konferences uzvarētāju.

Latvijas izlases nākamā spēle būs piektajā novembrī Šauļos pret Lietuvu.

  -1 [+] [-]

, 2016-10-22 18:16, pirms 7 gadiem
Priecēja, ka Jelgavā nebija nemaz tik maz skatītāju, un bija neslikts atbalsts izlasei. Manuprāt, pilnībā attaisnojās, ka šī spēle tikai aizvadīta tieši šeit

Ja es neko nejaucu, šis reizē ir arī PK kvalifikācijas turnīrs. Saprotams, ka LV ir pārāk vāja, lai izcīnītu ceļāzīmi, bet teorētiskas iespējas pastāv, bet tad ir jāizcīna 1.vieta šajā grupā.

     [+] [-]

, 2016-10-22 18:37, pirms 7 gadiem
Kas tas par "krabi" bildē Nr8?

  -1 [+] [-]

, 2016-10-22 18:46, pirms 7 gadiem
zaxx rakstīja: Kas tas par "krabi" bildē Nr8?
"Krabis"... viens no labākajiem Latvijas regbistiem Leno Bramanis.

  +1 [+] [-]

, 2016-10-22 19:16, pirms 7 gadiem
Nezinu kads vinsh ir laukuma,bet ka cilveks ir pedejais suds! Slinks,pie tam vel zaglens!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-10-24 01:25, pirms 7 gadiem
Kolhoz, visu cieņu, bet par regbija līmeni runājot un izsakot viedokli, tur vajadzētu speciālista viedokli, nevis spriest pēc vienas bildes!
Nepretendēju uz regbija speciālista statusu, bet savos 32 gados un no tiem 20 gadus esot regbijā, varu kaut ko pateikt.
Jā, regbija, līmenis Latvijā ir krities un ir krietni tālu no sasniegtajām virsotnēm, kad bija reāli profesionāļi, kas uz papīra bija fabriku darbinieki, bet reālais darbs bija treniņi un regbija spēle. Iespējams, ja tāda vai līdzīga sistēma būtu saglabājusies, tad Latvijas regbijs būtu Eiropas top 10-12 komandu līmenī (otrās sešas nācijas).

Tomēr esam tur, kur esam. Pie tam pēdējo gadu laikā var novērot zināmu līmeņa celšanos. Par "resnajiem opīšiem" - neskati vīru no cepures.
Jā, konkrētajā bildē ir sagadījies, ka tur ir divi spēlētāji, kuri ir vieni no visvecākajiem komandā, bet tas nebūt nenozīmē, ka viņi tur ir tikuši pa blatu. Viņi ir izgājuši atlasi un ir labāki par virkni citiem spēlētājiem, kuri netika izlasē. Arī pēc spēles, ja vispār esi to noskatījies, tad abi parādīja ļoti labu un stabilu . Tas par vecumu.

Par resnumu - klasiskais regbijs ir tā unikālā spēle, kur vēl joprojām der pilnīgi visas komplektācijas cilvēki. Arī tādi, kurus Jūs dēvējiet par resniem. Pie tam ir pietiekami piemēri, kur regbijā pat pie skrējējiem/veijera ir ļoti būdīgi un smagi spēlētaji, kaut vai Fracijas ilgadējais centrs Basteroud, vai Anglijas centrs Tulagi, tas pats Nadolo (130kg) no Fidži spēlē 11nr, kas ir maliņa un ir ātrākie spēlētāji uz laukuma. Tā ka izskats var būt maldinošs.