Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

"Royals" piedzīvo pirmo zaudējumu "play-off" kopš 1985. gada

Juris Miņins
Juris Miņins

"Royals" piedzīvo pirmo zaudējumu "play-off" kopš 1985. gada
Sanfrancisko "Giants"
Foto: AFP/Scanpix

Aizvadītajā naktī ASV pilsētā Kanzassitijā tika dots starts Augstāko beisbola līgu (MLB) finālsērijai jeb Pasaules sērijai, kurā šogad tiekas Kanzassitijas "Royals" un Sanfrancisko "Giants". Pirmajā cīņā ar 7:1 pārāki izrādījās "Giants".

Sanfrancisko komanda savu spēles plānu izpildīja nevainojami, jo lielisks uz metēju kalniņa bija Medisons Bamgārners, bet pārējie "Giants" spēlētāji kā aizsardzībā, tā uzbrukumā izdarīja visu "kā pēc grāmatas" – neļāva gūt mājniekiem pārāk daudz sitienus, taču paši jau spēles pirmajā iningā izvirzījās trīs punktu vadībā ar ko, kā izrādījās vēlāk bija pietiekoši, lai sagādātu Kanzassitijas komandai pirmo zaudējumu izslēgšanas spēlēs kop 1985. gada.

Spēles gaitu vērojot, jāsaka, ka triju punktu pārsvars jau pirmajā iningā nebija pats trakākais, jo arī mača turpinājumā "Giants" guva punktus, turklāt viņi to darīja nosacītā Kanzassitijas beisbolistu stilā, proti, viņiem bija tikai viens "Home run" sitiens, kas deva vienu punktu, viss pārējais bija īso izspēļu nopelns. Savu prestiža punktu spēli uzņemošā puse guva vien septītajā iningā, pie rezultāta 0:7, kad bumbiņu ārpus laukuma izraidīja Salvadors Perezs.

Ja par "Giants" vienību varēja teikt, ka viņi izdarīja visu kas bija nepieciešams, tad "Royals", kuriem šī bija pirmā spēle pēc piecu dienu pārtraukuma, īsti vairs nebija tā komanda, kas šajās izslēgšanas spēlēs vēl nebija zaudējuši nevienu spēli. Džeimss Šīldss zaudēja piecus punktus, Lorenzo Keins vairs nespēja veikt tādus ķērienus ar kādiem viņš iepriecināja visus iepriekšējās cīņās. Īsāk sakot, komanda pašlaik izskatījās mazliet "pazudusi".

Nākamā sērijas spēle norisināsies šajā pašā Kanzassitijas "Royals" stadionā jau šonakt, bet tad, 24. un 25. oktobrī, divas spēles tiks aizvadītas arī Sanfrancisko "Giants" mājās.

MLB Pasaules sērija, Sanfrancisko "Giants" : Kanzassitijas "Royals" (1-0)

---123456789RHE
SF3002002007101
KC000000010141

U: M.Bamgārners (1-0) ERA: 1.29
Z: Dž. Šīldss (0-1) ERA: 15.00
HR: SF – H. Pencs, KC - S. Perezs

Izmantotie resursi:
MLB.com: The Official Site of Major League...
ESPN: The Worldwide Leader In Sports