Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Finanšu policijas atklājums: Barselonas zvaigzne Svaress krāpies itāļu valodas eksāmenā

Agris Suveizda

Finanšu policijas atklājums: Barselonas zvaigzne Svaress krāpies itāļu valodas eksāmenā
Luiss Svaress. Foto: Reuters/Scanpix

Itālijas Finanšu policija (Guardia di Finanza), veicot paralēlu izmeklēšanu, atklājusi aizdomīgas darbības urugvajiešu futbolista Luisa Svaresa itāļu valodas eksāmenā, kas nepieciešams, lai iegūtu Itālijas pilsonību. Tieši Eiropas Savienības pases trūkums pārvilcis svītru viņa pārejai uz Turīnas "Juventus".

Tā kā Turīnas "Juventus" sastāvā jau ir aizpildīta kvota spēlētājiem bez Eiropas Savienības pases, Svaresa pāreja būtu bijusi iespējama tikai tad, ja urugvajietis iegūtu Eiropas Savienības valsts pilsonību. Viņš centās nokārtot Itālijas pilsonību, un Turīnas "Juventus" lūgumam par valodas eksāmena rīkošanu atsaucās Perudžas Universitāte ārzemniekiem (Universita per stranieri di Perugia). Tomēr šķēršļi pilsonības iegūšanas procesā pārvilka darījumam svītru – "Juventus" centra uzbrucēja pozīciju pastiprinās Alvaro Morata, kurš agrāk jau ir spēlējis "Juventus", bet Moratas vietu Madrides "Atletico" varētu ieņemt tieši Svaress.

Kā ziņo Itālijas laikraksts La Repubblica, Itālijas Finanšu policija atklājusi aizdomīgas darbības Svaresa valodas eksāmenā. Tiek uzskatīts, ka urugvajietis jau iepriekš zinājis gaidāmos jautājumus, daļu eksāmena esot iemācījies no galvas un ka jau pirms eksāmena bijis skaidrs, kādam jābūt gala rezultātam. Eksaminētāji neoficiāli Svaresa valodas prasmes novērtējuši tikai ar A1 līmeni, jo urugvajietim ļoti grūti klājies ar darbības vārdiem, un tāpat viņa itāļu valoda nav bijusi raita. Finanšu policija bilst, ka audio ierakstos dzirdams, ka Svaresam nedrīkst likt A1 – obligāti jābūt B1, jo uz spēles ir Svaresa desmit miljonu lielā alga.

Aizdomās tiekot turēts gan universitātes rektore Džuljana Grego Bolli, gan universitātes ģenerāldirektore Simone Olivjēri, taču izmeklētāji pagaidām uzsver, ka liela ārēja spiediena neesot bijis un ka universitātes pārstāvji šādi esot rīkojušies Svaresa zvaigžņotā statusa dēļ. Lai arī vēl vakar mediji ziņoja, ka Svaress "Juventus" vietā visdrīzāk karjeru turpinās Madrides "Atletico", jaunākā informācija liecina, ka "Barcelona" šo darījumu bloķējot, izraisot dusmas urugvajieša nometnē. Tikmēr Madrides "Atletico" uz kādu laiku palikusi arī bez Svaresa tautieša un pamatsastāva centra aizsarga Hosē Marijas Himenesa, kuram ir pozitīvas Covid-19 analīzes.

Izmantotie resursi:
https://www.repubblica.it/sport/cal...

  -2 [+] [-]

, 2020-09-22 18:59, pirms 4 gadiem
Tam tak smadzenes kā dzenim, kā tad tas nokārtos eksāmenu. Viņš var strādāt par biļešu kompostieri ar savu sakodienu.

  +1 [+] [-]

, 2020-09-22 19:21, pirms 4 gadiem
Priekš kam viņam Itālijas pilsonību vajadzēja, ja tam nepieciešama ES pase? Kur problēma bija iegūt Spānijas pilsonību tādā gadījumā?

     [+] [-]

, 2020-09-22 20:00, pirms 4 gadiem
Atlantique rakstīja: Priekš kam viņam Itālijas pilsonību vajadzēja, ja tam nepieciešama ES pase? Kur problēma bija iegūt Spānijas pilsonību tādā gadījumā?
Gan jau kautkads prikols, tur ir

  +1 [+] [-]

, 2020-09-22 23:10, pirms 4 gadiem
Atlantique rakstīja: Priekš kam viņam Itālijas pilsonību vajadzēja, ja tam nepieciešama ES pase? Kur problēma bija iegūt Spānijas pilsonību tādā gadījumā?
Probleema laikaa,ES pilsoniiba bija jaaieguust liidz noteiktam datumam.Taa kaa centaas dabuut to,kuru vareetu paspeet un kur mazaak laika aiznjem papiiru saskanjoshana.

     [+] [-]

, 2020-09-22 23:24, pirms 4 gadiem
Nez kas piespēlēja papīrus

     [+] [-]

, 2020-09-22 23:30, pirms 4 gadiem
M8archa rakstīja: Nez kas piespēlēja papīrus
Pats jau ar nev bijis iipashi gudrs.Testu,kursh parastiem cilveekiem aiznjem apmeeram 2h,nokaartojis pusstundaa
Izlikaas neredzam paparazi,kas sekoja vinjam liidzi uz testu un no taa?

     [+] [-]

, 2020-09-22 23:34, pirms 4 gadiem
NilsK rakstīja: Pats jau ar nev bijis iipashi gudrs.Testu,kursh parastiem cilveekiem aiznjem apmeeram 2h,nokaartojis pusstundaa
Izlikaas neredzam paparazi,kas sekoja vinjam liidzi uz testu un no taa?
Speciālists jopcik, nu, ATM arī nav slikta komanda.