Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2915, Did:0, useCase: 3

Tiešraide: Latvija - Ķīna 61:64 (spēle noslēgusies)

Emils Ozerinskis

Tiešraide: Latvija - Ķīna 61:64 (spēle noslēgusies)
Anete Šteinberga. Foto: FIBA Basketball

Ar Latvijas sieviešu izlases spēli pret Ķīnas valstsvienību tiek dots starta šāviens Pasaules kausa izcīņai basketbolā. Latvijas basketbolistēm turnīra ievadā jātiek galā ar starta drudzi, lai cīnītos par uzvaru ar augumā raženajām ķīnietēm. Spēles iznākumam būs ārkārtīgi liela nozīme uz vietu izkārtojumu D apakšgrupā, kur bez šīs spēles dalībniecēm ir arī ASV un Senegālas basketbolistes.

Spēles apskats: Šteinberga drupina Ķīnas mūri, Latvija debijā piedzīvo zaudējumu

40' Rezultatīvākā spēlētāja Latvijas izlasē ar 16 gūtiem punktiem bija Anete Šteinberga, kura izcīnīja arī 11 atlēkušās bumbas zem groziem. Savukārt Elīna Dikeulaka sakrāja 14 punktus.

40' Pēdējam uzbrukumam Latvijas komandai paliek divas sekundes. Taču no sānu auta bumbu neizdodas veiksmīgi ievadīt laukumā. Līdz ar to rezultātu izlīdzinošais metiens izpaliek un Pasaules kausa debijā Latvijas valstsvienība piedzīvo zaudējumu ar 61:64.

40' Latvijas izlasei pilns uzbrukuma laiks, lai izrautu uzvaru mačā pret ķīnietēm. Āzijas komandas aktīvā aizsardzība neļauj nonākt latvietēm pie sagatavota metiena un Laksas izmisuma metiens divos brīnumainos punktos nepārvēršas. Pulvere spiesta izdarīt noteikumu pārkāpumu pret Jangu, kura no brīvmetiena līnijas nekļūdās.

40' Sākoties spēles pēdējai minūtei Dikeulaka trāpa pirmo soda metienu, bet atlēkušo bumbu pēc neprecīzā soda metiena savāc Putniņa. Saspēles vadītāja savu iespēju nerealizē. Ķīnai rezultatīvi atbildēt neizdodas.

39' Pusotru minūti līdz spēles beigu signālam Šteinberga trāpa vienu no diviem soda metieniem. Savukārt pie sava groza neizdodas izcīnīt bumbu pēc pretinieces neprecīza sodiņa, kas Šao ļauj tikt pie atkārtotas uzbrukuma iespējas. Četru punktu vadība ķīnietēm. Zībarts prasa minūtes pārtraukumu. Sagatavotā sadarbība minūtes pārtraukumā izdodas un Dikeulaka caurgājienā no groza apakšas panāk 60:62.

38' 205 cm garā Hana pārmet āķa metienu pāri Šteinbergai un panāk trīs punktu vadību ķīnietēm. Divas minūtes pirms spēles pamatlaika beigām Dikeulaka atbrīvo sev vietu pustālajam metienam un sadeldē rezultāta starpību līdz vienam punktam - 57:58.

37' Janga gūst trīs punktus no stūra, atgriežot minimālu pārsvaru Ķīnai, bet, pēc Brumermanes pārkāpuma pretinieču soda laukumā, Vanga realizē abus soda metienus. Ķīnas izlasei tādējādi izdodas tikt pie trīs punktu pārsvara, bet pretējā laukuma pusē pārkāpumu izprovocē Putniņa un ar soda metieniem pietuvo Latviju līdz minimālam atstatumam. Rezultāts 55:56, Ķīna pieprasa minūti.

36' Spēles likteni sāk ietekmēt piezīmju norma. Latvijas basketbolistes jau sasniegušas pārkāpumu limitu, kamēr Ķīnas izlasei tikai divi komandas pārkāpumi. Ar soda metieniem Āzijas komanda izlīdzina rezultātu, taču Pulveres caurgājiens dod trīs zvaigznēm labvēlīgo 53:51.

34' Ar efektīgu māņkustību Laksa sev atbrīvo vietu pustālajam metienam un savu iespēju garām nelaiž. Piecas minūtes pirms mača beigām latvietēm vadība ar 51:48.

32' Saspēles vadītāja Dikeulaka ar trīs punktu metienu no laukuma stūra atgūst vadību Latvijas valstsvienībai, bet Putniņa ir precīza no groza apakšas. Latvijas izlase vadībā ar 49:46.

31' Ceturtās ceturtdaļas sākumā Šteinberga saņem sitienu pa seju no pretspēlētājas. Ķīnas līdere Šao ar ātro uzbrukumu izvirza divu punktu vadībā savu komandu.

Trešā ceturtdaļa

30' Trešās ceturtdaļas pēdējā minūtē Vītola ir precīza divos uzbrukumos pēc kārtas, izlīdzinot spēles rezultātu un pirms izšķirošās spēles daļas panākot 44:44.

29' Iestrēgušo rezultātu izdodas izmainīt pēc Pulveres un Brumermanes pick'n'roll sadarbības, centra spēlētājai noslēdzot uzbrukumu ar diviem punktiem - rezultāts 40:44.

27' Vanga met precīzi ātrajā pretuzbrukumā, Latvija nonāk iedzinējos ar sešiem punktiem, liekot Zībartam pieprasīt pirmo minūtes pārtraukumu otrajā puslaikā.

26' Vairākos uzbrukumos pēc kārtas latvietēm neizdodas realizēt trīs punktu metienus. Ķīnas komanda atbild ar spiedienu uz groza apakšu un pirmo reizi kopš puslaika sākuma atgūst vadību. Hanas pustālais metiens panāk ķīnietēm četru punktu vadību - 38:42.

24' Ķīnas spēlētāju centieniem pietuvoties izdodas atbildēt ar Latvijas spēlētāju rezultatīviem uzbrukumiem, Šteinbergai atjaunojot četru punktu pārsvaru 38:34.

23' Šteinbergas caurgājiens un metiens pēc pagrieziena dod vēl divus punktus Latvijai, sasniedzot rezultātu 36:33.

21' Otro puslaiku Zībarts uzsāk ar kustīgāku sastāvu, laukumā sūtot Dikeulaku Pulveri, Krēsliņu, Baško un Šteinbergu. Pēc nospēlētas pusminūtes Dikeulaka saņem sitienu ar elkoni pa galvu, par to pretinieces sodot ar diviem precīziem soda metieniem. Latvijas izlase pirmo reizi vadībā 32:31.

Otrā ceturtdaļa
20' Latvijas izlases rindās pirmajā puslaikā rezultatīvākā bija Šteinberga, sakrājot deviņus punktus. Piecus punktus pievienojusi Laksa. Pretinieču rindās pie astoņiem punktiem tikusi Šao. Par spīti pretinieču auguma pārsvaram, atlēkušajās bumbās latvietes uzvar ar 22:21.

20' Pirmā puslaika pēdējā minūtē Vītola ar metienu no groza apakšas panāk rezultātu 30:31. Šteinbergas centieni pārņemt spēles vadību ar trejaci nevainagojas panākumiem. Pirmo divdesmit minūšu laikā Latvijas izlase nav atradusies vadībā.

19' Pusotru minūti līdz puslaika beigām Šteinberga raida grozā trīs punktu metienu, samazinot Latvijas komandas deficītu līdz minimumam. Taču pretiniecēm auguma pārsvars ļauj tikt pie otrajām uzbrukuma iespējām.

18' Vairākkārt latvietēm ar aktīvu aizsardzību izdodas piespiest pretinieces uz uzbrukuma laika pārtērēšanu. Vītola aizmet garām divus soda metienus un netiek pie punktiem arī pēc atkārtotas uzbrukuma iespējas.

16' Laksa parāda savas labākās kvalitātes, notverot bumbu laukuma stūrī un ātri raidot grozā trīs punktu metienu. Nelielais Ķīnas komandas izrāviens apturēts - 24:28.

14' Beidzot Zībarta vadītajai komandai izdodas parādīt savu ātro spēli. Strautmane realizē trīs punktu metienu, Pulvere pārtver bumbu laukuma centrā un rezultatīvi asistē Dikeulakai. 21:24 - Ķīnas izlase pieprasa minūtes pārtraukumu.

13' Pēc Latvijas izlases deviņu punktu izrāviena, pirmos punktus otrajā ceturtdaļā ar soda metienu palīdzību gūst arī Ķīnas komanda. Menga Lī trāpa trīs punktu metienu no stūra, atgūstot drošāku pārsvaru Āzijas komandai. Rezultāts 16:22.

12' Latvijas izrāviens turpinās, Šteinbergai samazinot rezultāta starpību līdz minimumam.

11' Otro ceturksni ar precīzu metienu no groza apakšas atklāj Vītola, samazinot rezultāta starpību līdz pieciem punktiem. Nu jau Ķīnas basketbolistes pārāks sarežģīti meklē uzbrukuma iespējas un Krēsliņas caurgājiens vēl vairāk samazina rezultāta starpību - 14:17.

Pirmā ceturtdaļa

10' Latvijas izlasei izdodas iekustināt rezultātu savā tablo pusē pēc Putniņas diviem precīziem soda metieniem. Ceturtdaļas pēdējā minūtē divus punktus gūst arī Laksa. Pirmās ceturtdaļas pēdējā uzbrukumā latvietes pārāk ilgi meklē uzbrukuma iespēju un bumba krīt grozā jau pēc ceturtdaļas beigu signāla. Pēc desmit nospēlētām minūtēm rezultāts 10:17 par labu ķīnietēm.

9' Jau četras minūtes Latvijas meitenēm nav izdevies realizēt metienu, bet pēc Putniņas pārkāpuma Āzijas trešās spēcīgākās vienības spēlētājas stājās uz soda metiena līnijas, jo latvietes pārsniegušas pārkāpumu normu. Rezultāts 6:17 par labu Ķīnas komandai.

7' Latvijas līdzjutēji tribīnēs izrāda neapmierinātību par tiesnešu darbībām, pēc Pulverei piešķirtās piezīmes izsitot bumbu Ķīnas garajai spēlētājai. Pēc Jangas trīs punktu metiena trīs zvaigžņu deficīts pieaudzis līdz desmit punktiem.

6' Baško pazaudē bumbu caurgājienā, kas ļauj ķīnietēm veikt ātro uzbrukumu. Šao apvijas apkārt aizsardzei un noslēdz uzbrukumu ar diviem punktiem no groza apakšas. Rezultāts kļūst 6:11.

4' Groza apakšā latvietes netiek galā ar pretinieku garajām spēlētājām, zaudējot punktus no groza tuvuma. Iniciatīvu Zībarta trenētajā komandā uzņemas Šteinberga ar mainīgām sekmēm uzbrūkot no pustālās distances. Latvijas izlase atrodas iedzinējos ar 4:7.

2' Ar metienu no groza apakšas spēles rezultātu atklāj Ķīnas centra spēlētāja Liu, bet Latvijas komandas sastāvā atbildi veic Dikeulaka, gūstot Latvijas izlases pirmos punktus Pasaules kausa izcīņā un izlīdzinot spēles rezultātu - 2:2.

1' Ķīnas valstsvienība izmanto auguma pārsvaru un uzvar iemetienā, nopelnot iespēju veidot spēles pirmo uzbrukumu. Taču kļūda saspēlē neļauj ķīnietēm atklāt mača rezultātu. Ar līdzīgu laipnību atbild arī Latvijas basketbolistes un pirmo uzbrukumu iznieko. Putniņas metiens mērķi nesasniedz un pirmā minūte paiet bez gūtiem punktiem.

Latvijas starta piecinieks
Latvija: Dikeulaka, Baško, Rozenberga, Šteinberga, Putniņa

Neapšaubāma D apakšgrupas favorīte ir ASV izlase, kuru no iekārotās pirmās vietas kādai citai komandai izsist būs ļoti sarežģīts uzdevums. Tādēļ Latvijas valstsvienības spēle pret Ķīnu, visticamāk, iezīmēs komandu, kura pretendēs uz otro vietu apakšgrupā. Latvijas komandas galvenais treneris Mārtiņš Zībārts vienības sastāvu centies komplektēt ar augumā garām basketbolistēm, taču pret Ķīnas divmetriniecēm uz pārsvaru groza apakšā cerēt būtu naivi. Iepriekšējo reizi ar Āzijas komandu kādā no lielajiem basketbola forumiem Latvijas meitenes tikās pirms desmit gadiem. Toreiz Pekinas olimpiskajās spēlēs, izšķirošajā cīņā par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs latvietes ar 68:72 piekāpās Korejas Republikas basketbolistēm.

Iepazīstinošais raksts pirms Latvijas un Ķīnas dueļa: "Basketbola vulkāna izvirdums Tenerifē: Latvija debijā tiksies ar garo Ķīnu"

1 2 3 4 5 148 komentāri

     [+] [-]

, 2018-09-22 13:06, pirms 6 gadiem
Vakar Latvija bija izteiktāka favorīte pēc totalizatora skatījuma, tagad jau izteikti otrādāk, kāpēc tā, kāds zina?

  -1 [+] [-]

, 2018-09-22 13:08, pirms 6 gadiem
Ķinietes tomēr nav vajas ka redzam.

  -1 [+] [-]

, 2018-09-22 13:09, pirms 6 gadiem
Šteinberga skolo aziātes!
Sarauj Latvijā!

  -3 [+] [-]

, 2018-09-22 13:12, pirms 6 gadiem
Nu tā bilde ie vienkārši .izdec! Kas viņai tur uz galvas noticis?? Rēta jeb kopija kaut kam nepiedienīgam

     [+] [-]

, 2018-09-22 13:14, pirms 6 gadiem
Iedod kāds linku lūdzu

     [+] [-]

, 2018-09-22 13:15, pirms 6 gadiem
Kads var,ludzu,iemest linku kur var redzet tieshraidi arpus Latvijas

     [+] [-]

, 2018-09-22 13:15, pirms 6 gadiem
pagaidam nekur neredz to ātro spēli.... i tru;li nekriit... i spelees nav

     [+] [-]

, 2018-09-22 13:18, pirms 6 gadiem
Labi kāš

     [+] [-]

, 2018-09-22 13:22, pirms 6 gadiem
Iešupošanās bija, tagad jāsāk kustēties....

     [+] [-]

, 2018-09-22 13:32, pirms 6 gadiem
Strīms hujovijs poļu vienīgais pieejams, spēle hujovija

     [+] [-]

, 2018-09-22 13:37, pirms 6 gadiem
b*e kas tie pa metieniem? kkur skrien un zilos metienus met.. tik biezhi netrāpīt pat pa stīpu čempī ir nepiedodami..

  -1 [+] [-]

, 2018-09-22 13:45, pirms 6 gadiem
Ķīna daudz stabilāka izskatās, lai arī kā to negribētos atzīt. Tas, kas mums iekrita, 50% ir haļava, jo tie Kobes pēdējo sekunžu metieni pāri rokām no pirmās kustības diez vai sanāks, bieži pat pa stīpu netrāpa.

     [+] [-]

, 2018-09-22 13:46, pirms 6 gadiem
UZVARĒS

     [+] [-]

, 2018-09-22 13:46, pirms 6 gadiem
vitas rakstīja: Kads var,ludzu,iemest linku kur var redzet tieshraidi arpus Latvijas
livetv.sx
https://tvplay.skaties.lv/basketbol...

     [+] [-]

, 2018-09-22 13:50, pirms 6 gadiem

     [+] [-]

, 2018-09-22 13:51, pirms 6 gadiem
D-Mob rakstīja: Iedod kāds linku lūdzu
LiveTV / WebPlayer

     [+] [-]

, 2018-09-22 13:52, pirms 6 gadiem
Dirk is legend rakstīja: https://www.youtube.com/watch?v=V4tIg2zSbWU
Latvijā nerāda...

     [+] [-]

, 2018-09-22 13:53, pirms 6 gadiem
gircc rakstīja: Latvijā nerāda...
Latvija- https://tvplay.skaties.lv/basketbol...
kur bloke-https://www.youtube.com/watch?v=V4tIg2zSbWU

     [+] [-]

, 2018-09-22 13:55, pirms 6 gadiem
Pēc pirmās spēles puses statistikas.. Latvija ir labaka visos raditajos izņemot metienu precizitati....ja noregulēs tēmekli buus viss ok..

     [+] [-]

, 2018-09-22 13:56, pirms 6 gadiem
Jāuzvar ķīnietes! Nekas tur nav no tajām garajām! Metienu precizitāte ir slikta, ir kur pielikt!

     [+] [-]

, 2018-09-22 14:07, pirms 6 gadiem
Šausmas kādi mūļie tām ķīnietēm.

     [+] [-]

, 2018-09-22 14:08, pirms 6 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Šausmas kādi mūļie tām ķīnietēm.
Paskaties to mūli ši raksta bildē
Pretīgi vnk

     [+] [-]

, 2018-09-22 14:09, pirms 6 gadiem
Matīss2014 rakstīja: Paskaties to mūli ši raksta bildē
Pretīgi vnk
Tavējo ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-09-22 14:10, pirms 6 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Tavējo ?
Šito mūli
https://imgur.com/a/ACqCTAi

     [+] [-]

, 2018-09-22 14:10, pirms 6 gadiem
Cik var mest truļus garām brīvus ?

     [+] [-]

, 2018-09-22 14:10, pirms 6 gadiem
FUNS 2 rakstīja: labprat panjemtu laksu virsu sev
Kad būs stream?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-09-22 14:12, pirms 6 gadiem
FUNS 2 rakstīja: mikrafons janoperk, tgd nevaru atlauties. varbut lidz vakaram dabusu
maximā neskatījies pa eiriku?

     [+] [-]

, 2018-09-22 14:12, pirms 6 gadiem
mums Šteinberga vienīga kas nemīž iet līdz galam un kaut ko var izdarīt zem groza. Pārējās tik mētā truļūs bezjēdzīgi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-09-22 14:13, pirms 6 gadiem
Uzbrukumā diezgan smagi iet, visur ķīnietes līdzi tiek

     [+] [-]

, 2018-09-22 14:13, pirms 6 gadiem
Nav jēgas skatīties, šodien Latvietes zaudēs

     [+] [-]

, 2018-09-22 14:13, pirms 6 gadiem
FUNS 2 rakstīja: pec speles brauksu uz ikea, tur jau nebus?
domāju, ka nē, ieej maximā xxx un paprasi vai ir pa eirik
1 2 3 4 5 148 komentāri