Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Prokopčuka triumfē arī Latvijas čempionātā pusmaratonā

Ints Megnis
Ints Megnis

Prokopčuka triumfē arī Latvijas čempionātā pusmaratonā
Jeļena Prokopčuka pēc Latvijas čempiones titula iegūšanas. Foto: We Run Riga

Leģendārā Latvijas skrējēja Jeļena Prokopčuka sestdien izcīnīja otro valsts čempiones titulu nepilna mēneša laikā, Rīgā triumfējot pusmaratona distancē, kamēr vīriem labākais bija Jānis Višķers.

Višķers 21,0975 kilometru distancē triumfēja ļoti pārliecinoši. Viņš distanci veica stundā, septiņās minūtēs un trijās sekundēs, par vairāk nekā divām minūtēm apsteidzot Jāni Girgensonu, kamēr trešais bija Dmitrijs Serjogins.

Tikmēr 11. vietu izcīnīja Latvijas labākais soļotājs Arnis Rumbenieks.

Dāmu sacensībās Prokopčuka noskrēja stundā, 20 minūtēs un piecās sekundēs, arī gūstot ļoti pārliecinošu uzvaru, jo otrajā vietā palikusī Lelde Neimande atpalika par gandrīz četrām minūtēm. Savukārt bronzu izcīnīja Karīna Helmane-Soročenkova.

Vien pirms nedēļas Helmane-Soročenkova lieliski veica Berlīnes maratonu, kur tika pie 33. vietas dāmu konkurencē un par desmit minūtēm laboja personīgo rekordu - 2.45:02. Latvijas maratona skrējēju rangā tas ir septītais visu laiku labākais rezultāts.

Prokopčuka augusta beigās Piltenē kļuva par Latvijas čempioni desmit kilometru skrējienā šosejā, kur Helmane-Soročenkova bija otrā, bet Neimande tika pie bronzas.

Prokopčuka 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs izcīnīja 12. vietu maratonā. Tās viņai bija ceturtās olimpiskās spēles karjerā, bet pirmās pēc 12 gadu pārtraukuma un arī pirmās maratona distancē. Pērn septembrī viņa pasaulē laida otro dēlu, bet maijā Prokopčuka atgriezīsies sacensību trasē, veicot pusmaratona distanci "Lattelecom" Rīgas maratonā. Sākotnēji sportiste vēl cerēja šogad skriet Eiropas čempionātā, tomēr drīz vien secināja, ka nepagūs tam sagatavoties. Maijā skrējēja pauda, ka vēlas piedalīties Tokijas olimpiskajās spēlēs, kad būs jau nepilnus 44 gadus veca.

Latvijas čempionāts pusmaratonā notika skriešanas sacensību "Euroaptieka Skrien Rīga" ietvaros.