Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Krūmiņam negaidīts zaudējums, "norvēģi" sāk rezultatīvi

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Krūmiņam negaidīts zaudējums, "norvēģi" sāk rezultatīvi
Toms Niedre

Somijas florbola čempionāta pirmajā spēļu kārtā negaidītu neveiksmi piedzīvojis Morica Krūmiņa pārstāvētais "Nokian KrP". Tikmēr Norvēģijā spēlējošās Latvijas izlases florbolistes Diāna Isjomina un LĪga Garklāva sekmēja pārliecinošu uzvaru. Leģionāra gaitās ar vārtu guvumu atzīmējies arī Toms Niedre.

Krūmiņš sāk ar negaidītu neveiksmi
Aizvadītajā sezonā pirmo reizi komandas pastāvēšanas vēsturē līdz Somijas čempionāta bronzas medaļām aizcīnījās Morica Krūmiņa pārstāvētais "Nokian KrP", kas jauno sezonu sākuši ar negaidītu 8:9 (2:1, 1:6, 5:2) zaudējumu savā laukumā pret "Welhot" vienību, kas pērn ne bez grūtībām nosargāja vietu spēcīgāko pulkā. Latviešu florbolists spēlēja komandas pirmajā maiņā, ar rezultativitātes punktiem neizceļoties un noslēdzot spēli ar negatīvu lietderības koeficientu (-1). Pēc mača Krūmiņš atzina, ka spēli iesākuši pietiekami pārliecinoši, bet otrajā trešdaļā konkurenti sāka slāpēt spēles tempu, mājiniekiem iekrītot uz pretuzbrukumiem. Trešajā periodā "Nokian KrP" pārgāja uz spēli divās maiņās, bet līdz galam konkurentus noķert neizdevas.

Isjomina un Garklāva startē graujoši
Norvēģijas spēcīgākajā florbola līgā pie pārliecinošas uzvaras turnīra pirmajā mačā tikušas Diāna Isjomina un Līga Garklāva, kuras pārstāvētais "Grei" neatstāja nekādas cerības "Gjellerasen" vienībai, saplosot to ar rezultātu 14:2 (7:0, 4:1, 3:1), spēles likteni izšķirot jau pirmajās 20 minūtēs. Jau ierasts, ka abas latvietes ir "Grei" vienības līderes. Šoreiz Isjominas rēķinā 5 (2+3) rezultativitātes punkti, bet Garklāvai divi precīzi metieni un tikpat rezultatīvu piespēļu.

"Harstad" atgriežas ar zaudējumu
Pēc vienas sezonas prombūtnes Norvēģijas stiprākajā līgā atgriezies "Harstad IBK" klubs, kuru sastāvā jau vairākus gadus spēlē diezgan daudz latviešu florbolistu. Arī šī sezona nav izņēmums un ierasti komandas rindas pārstāv Toms Kirmužs un vārtsargs Mareks Belousovs, kuriem šosezon pievienojies Toms Niedre. Tāpat sastāvā spēlē rezultatīvais krievu florbolists Pāvels Semjonovs, kurš pirmajā cīņā izcēlās ar trim vārtiem un vienu piespēli, bet komanda ar 7:9 (4:3, 1:3, 2:3) bija spiesta savā laukumā atzīt "NOR 92" pārākumu. Kirmužam šajā cīņā vārtu guvums un rezultatīva piespēle, kamēr Niedre debijas spēlē tika pie viena precīza metiena. Ne tā veiksmīgākā spēle vārtos Belousovam, kurš tika galā ar 27 no 36 pretinieku metieniem.