Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Glovackis: "Tagad mana prioritāte ir nevis Usiks, bet Briedis, ceru uz viņa uzvaru finālā"

Rolands Eliņš

Glovackis: "Tagad mana prioritāte ir nevis Usiks, bet Briedis, ceru uz viņa uzvaru finālā"
Mairis Briedis un Kšištofs Glovackis. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Maira Brieža jūnijā pieveiktais poļu bokseris Kšištofs Glovackis intervijā Polijas televīzijas kanālam TVP norādīja, ka šobrīd viņa galvenais mērķis ir revanšēties Briedim un tādēļ viņš cer, ka Latvijas bokseris triumfēs Supersērijas finālā. Savukārt Glovacka ilggadējais treneris Fjodors Lapins izteica asu kritiku Supersērijas organizatoriem un jūnija cīņas tiesnesim Robertam Bērdam, paužot pārliecību, ka, ja otrā raunda beigās apdraudēts būtu bijis latvietis, tiesnesis gongu būtu sadzirdējis uzreiz.

„No Rīgā notikušā kā pozitīvo noteikti varu paņemt līdzjutēju attieksmi, kas sekoja pēc šīs cīņas,” teica Glovackis. „Saņēmu lielu atbalstu, daudz laba vēlējumus, tas viss uzmundrināja un liels par to. Tā ka sportā arī ko tādu ir vērts pārdzīvot. Kas notika tajā momentā, kad saņēmu sitienu ar elkoni? Pirmoreiz man tā gadījās ringā, tobrīd vēl nekā nesapratu, kas vispār noticis, bet tagad man tas visu laiku sēž galvā.”

Glovackim tika vaicāts, vai viņš gadījumā nevēlas, ka arī Briedis paliek bez Supersērijas titula un zaudē finālā, taču viņš, kā jau iepriekš bija izteicies, atbildēja pretēji: „Nē, vēlētos, lai Briedis uzvar finālā. Lai mums sanāk revanša cīņa, nevis viņš zaudē čempiona jostu kādam citam. Man personīgi tas būtu labākais scenārijs.”

Poļu bokseris pastāstīja, ka iepriekš viņam bija plāns ar Supersērijas palīdzību apvienot vairākas čempionu jostas pirmā smaga svara kategorijā un (vismaz uz vienu cīņu) pārcelties uz smagsvariem, lai pieprasītu revanšu Oleksandra Usikam. „Taču šo plānu Briedis man izjauca,” ar smaidu sacīja Glovackis. „Tāpēc šobrīd man nākamais plānā ir Briedis, tā ir mana prioritāte.” Jāpiemin gan, ka ukraiņu boksa zvaigznes Usika plāni smagsvaros ir krietni augstāki, viņš ir WBO titula obligātais pretendents, un Glovackim (tāpat kā Briedim) arī kā Supersērijas uzvarētājam līdz revanša cīņai pret Usiku tuvākajā laikā būtu grūti tikt.

Glovackim tika vaicāts par neiegūto prēmiju, kas pusfināla uzvarētājam un vēlāk fināla dalībniekam ir paredzēta visai pamatīga, taču viņš šajā tēmā neielaidās: „Nauda te ir, te nav – ko tur daudz runāt. Vairāk domāju par pretinieku un to, kādu cīņu varam sarīkot, lai paliek cilvēkiem atmiņā un paliek boksa vēsturē.”

„Lietas, kas notika Rīgā, man atgādināja laikus, kad iepriekš braucām uz Itāliju un Vāciju, un viņi arī darīja, ko vēlējās,” teica Glovacka treneris Fjodors Lapins. „Skaidrs, ka tas nenotiek tikai vienā valstī, arī pie mums ir novērotas visādas lietas, boksā tas nav liels noslēpums. Taču Rīgā... es biju daudz tuvāk notikumiem nekā visas kameras, un pēc mača bija tāda sajūta no organizatoru puses, ka, sak, viss jau ir izdarīts, jums te nav nekādu balsstiesību.”

Lapins arī norādīja, ka Supersērijas organizatori paši labi apzinās, ka ar pusfinālu viss līdz galam kārtībā nebija, tāpēc treneris ir cerību pilns, ka šī nebija Glovacka pēdējā iespēja parādīt sevi un ka viņš patiešām tiks pie cīņas par WBO jostu. Tā šobrīd pieder Briedim, taču WBO ir nozīmējusi Glovacki par obligāto pretendentu, kuram ar Supersērijas uzvarētāju jācīnās 120 dienu laikā pēc fināla.

Lapins gan vēlējās uzsvērt, ka cīņā par Briedi viņš par izšķirošo pavērsienu neuzskata strīdīgo situāciju, kad Glovacka sitienam pa pakausi latviešu bokseris atbildēja ar sitienu ar elkoni: „Pēc tās epizodes Glovkam iespējas vēl bija. Skaidrs, ka viņš tobrīd tika pamatīgi sašūpots uz pāris minūtēm, taču tā nebija izšķirošā epizode. Visu izšķīra tas, ka otrais raunds netika pārtraukts pēc gonga. Tur sekoja vēl viens nokdauns, un no tādas lavīnas gan nevarēja atgūties. Mans viedoklis – ja tobrīd būtu apdraudēts Briedis, tiesnesis gongu būtu sadzirdējis. Tas šajā cīņā arī bija vissliktākais, jo atmosfēra un apkārtējo izturēšanās manī radīja tieši tādu pārliecību.”

Lai arī Glovackis izvirzījis Briedi kā savu vēlamo nākamo pretinieku un ieguvis obligātā titula kandidāta statusu, profesionālajā boksā tas nebūt negarantē, ka šāda cīņa patiešām piepildās. Brieža komandā gan neesot principiālu iebildumu nākotnē piedāvāt Glovackim revanšu, taču šobrīd Mairim priekšā Supersērijas fināls pret kubieti Junieru Dortikosu. Fināla laiks un datums vēl nav izziņots, bet Briedim paredzēts tuvākajā laikā sākt sagatavošanās periodu.

Izmantotie resursi:
https://sport.tvp.pl/44024824/fiodo...

  +3 [+] [-]

, 2019-08-22 11:45, pirms 5 gadiem
Čīkstulītis.

  +5 [+] [-]

, 2019-08-22 12:05, pirms 5 gadiem
Mīļā stundiņ, šis džeks tiešām ir apnicis. Briedim vajadzētu pirmajā raundā izslēgt viņu un polim būtu dubultkauns

  +5 [+] [-]

, 2019-08-22 12:21, pirms 5 gadiem
Glovackis nevar vien sagaidīt kad atkal dabūs pa mūli!!

  +2 [+] [-]

, 2019-08-22 12:24, pirms 5 gadiem
no Usika viņš apzinās, ka dabūs ierīt vienā setā.. tāpēc vēl pēdējais salmiņš, ka moška Briedi vēl izdodas apčakarēt

  +3 [+] [-]

, 2019-08-22 12:39, pirms 5 gadiem
Visi, kas dabū pa muti, cer pēc tam uz revanšu. Ja briedis pacels trofeju, tad polim ar viņu cīņu neredzēt kā savas ausis .

  +3 [+] [-]

, 2019-08-22 13:14, pirms 5 gadiem
Kādu Usiku?

  +1 [+] [-]

, 2019-08-22 13:28, pirms 5 gadiem
Namejs vairs nelasa boksa rakstus

     [+] [-]

, 2019-08-22 14:01, pirms 5 gadiem
Ārprāc šito nīkuli. Briedis tak viņu izrubīs vēl ātrāk kā pirmajā reizē.

     [+] [-]

, 2019-08-22 14:02, pirms 5 gadiem
Ko tas Galovka var vaimanāt.
Tak dabūs iekšā tā vai citādi.
Nu nav tur no viņa nekā tāda.
Poļi jau tāda tirsēju nācija vien ir.
Pēc tam būs abloms ka maz neliksies 🤪

     [+] [-]

, 2019-08-22 14:46, pirms 5 gadiem
zaipis rakstīja: Namejs vairs nelasa boksa rakstus
Namejs nav vēl atguvies no vakardienas psiholoģiski smagajiem triecieniem

     [+] [-]

, 2019-08-22 15:47, pirms 5 gadiem
"Mans viedoklis – ja tobrīd būtu apdraudēts Briedis, tiesnesis gongu būtu sadzirdējis."...

respektīvi... pēc trenera domām... tas, ka polis pēc gonga gāja virsū Mairim, Mairim nekāds apdraudējums nebija... jo polis bija tik vājš, ka izdarīt neko nevarēja... vienīgā taktika bija klapēt pa pakausi...

     [+] [-]

, 2019-08-22 17:28, pirms 5 gadiem
cobham rakstīja: Mīļā stundiņ, šis džeks tiešām ir apnicis. Briedim vajadzētu pirmajā raundā izslēgt viņu un polim būtu dubultkauns
Tas ir nevis šitais džeks, bet Eliņš-teliņš nevar nomierināties
Klabina tik rakstus aiz ņefig darīt

     [+] [-]

, 2019-08-22 19:33, pirms 5 gadiem
Ko tas Kurweliusz Kurwjanski tur murgo?

     [+] [-]

, 2019-08-22 19:40, pirms 5 gadiem
jaunaisjaunais rakstīja: Tas ir nevis šitais džeks, bet Eliņš-teliņš nevar nomierināties
Klabina tik rakstus aiz ņefig darīt
Tu gribeji teikt Tirliņš!

     [+] [-]

, 2019-10-29 11:24, pirms 4 gadiem
Gongu dzirdēja abi bokseri, to ka tiesnesis nedzirdēja tā nav bokseru vaina