Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Ališausks: "Nekādu garo sarunu nebija. Tikai pajautāju, vai viņš grib kauties"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Ališausks: "Nekādu garo sarunu nebija. Tikai pajautāju, vai viņš grib kauties"
Nerijus Ališausks. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" ikgadējo Latvijas Dzelzceļa kausa izcīņu sācis ar divām uzvarām pēc kārtas, jo šovakar izdevās atspēlēties un ar 3:1 pārspēt Jaroslavļas "Lokomotiv". Divos mačos ielaista tikai viena ripa, un Nerijus Ališausks sarunā ar portālu Sportacentrs.com norādīja, ka vārtos lielisks bijis Kristers Gudļevskis.

Laukuma saimnieki iedzinējos nonāca jau trešajā minūtē, taču turpinājumā izdevās gūt trīs vārtus – izcēlās zviedri Jākobs Berjlunds un Dāvids Ullstrems, kā arī Emīls Ģēģeris. Rezultatīvie metieni sekoja pēc lietuviešu aizsarga Nerijus Ališauska kautiņa. Viņš izvicināja dūres ar "Lokomotiv" uzbrucēju Artjomu Iļjenko, cīņā ņemot pārliecinošu virsroku.

"Vienkārši izlīda ārā emocijas. Abi gribējām izkauties un abi izkāvāmies. Sākumā viņš turēja manu nūju, man tas nepatika, tāpēc pagrūdu viņu. Neko, viņš atbildēja ar vēl vienu grūdienu. Nekādas garās sarunas jau nebija. Kaujamies? Labi, kaujamies!" notikumus atstāstīja Ališausks. Viņam bija viena centimetra pārsvars, bet viena kilograma deficīts. "Jā, ietekmē arī tas, ka ir pārbaudes spēle. Katrs grib tikt sastāvā, ir jācīnās un jāpierāda sevi, un tāpēc gadās, ka emocijas uzkāpj."

Latvijas Dzelzceļa kausa ievadā "Dinamo" atstāja sausā Jekaterinburgas "Avtomobilist", atļaujot pretiniekiem izdarīt vien 17 metienus. "Lokomotiv" iespēja par septiņiem vairāk, bet iemeta tikai vienu ripu. "Aizsardzība labi strādā, bet jāizceļ Gudija sniegums vārtos. Ar aizsardzību viss ir kārtībā, plus uzbrukumā izdodas iemest īstajos brīžos. Galvenais jau ir uzvarēt spēlēs, vienalga, kāds ir rezultāts, taču negribam ielaist daudz. Pagaidām plāns strādā, un gribam tieši tā turpināt," teica Ališausks. "Aizsargi jūtas drošāk, ja vārtsargs ķer visu. Zinām, ka mums vārtos ir siena."

Kontinentālajā hokeja līgā šosezon ir jaunievedums – aiz vārtiem novilktas līnijas, gluži kā Ziemeļamerikā, aiz kurām vārtsargam aizliegts spēlēt ar nūju. Tomēr Ališausks teica, ka īpašas izmaiņas nejūt. "Tās ir mazas detaļas, bet kopumā nejūtu lielu atšķirību. Vārtsargiem dzīvē tas maina vairāk nekā aizsargiem. Kad ripa tiek iemesta mūsu zonā, cenšamies runāt un teikt priekšā, kas jādara. Aizsargi katrs iet uz savu stūri, un tad viņš izvēlas, kuram atdot piespēli. Arī pakliedzam priekšā."

"Skaidrs, ka vienmēr komunikāciju iespējams uzlabot, bet pagaidām viss ir labi – spējam saprasties no pusvārda, jo tomēr jau esam spēlējuši kopā. Protams, jo vairāk laukumā runāsim, jo vieglāk mums pašiem būs," teica Ališausks. Viņš ģērbtuvēs sēdēja, tērpies Lietuvas kreklā, tomēr par laimīgo to nesauca. "Nezinu, vienkārši izlasē dabūju, un pagaidām nav neviens cits, ko vilkt," smejot teica aizsargs.

  +5 [+] [-]

, 2019-08-22 02:28, pirms 5 gadiem
ja jau nav video ,kāda jēga no šī raksta ?

  +1 [+] [-]

, 2019-08-22 07:06, pirms 5 gadiem
Ļoti interesē statistika cik cilveki abonēja lai redzētu šo turnīru..! Vakar bija brīvāks vakars labprāt būtu paskatījies, bet nerāda🤦‍♂️