Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2274, Did:0, useCase: 3

Paraolimpiete Priede apsteidz vienu konkurenti un iegūst EČ bronzu

Ints Megnis
Ints Megnis

Paraolimpiete Priede apsteidz vienu konkurenti un iegūst EČ bronzu
Ingrīda Priede
Foto: Romualds Vambuts no Berlīnes

Latvijas paraolimpiete Ingrīda Priede trešdien Berlīnē izcīnīja bronzas medaļu Eiropas čempionāta vieglatlētikā diska mešanas sacensībās, līdz ar to pagaidām pie godalgām tika pirmie trīs mūsu valsts sportisti, kuri sacensībās stājās uz starta.

Priede startēja F38 medicīnas grupā, kurā kopā bija vien četras sportistes. Viņai labākais bija trešais mēģinājums, kurā tika mests 25,52 metrus tālu. Ieskaitīti kopā tika trīs no sešiem mēģinājumiem un arī pārējos divos ieskaitītajos latviete bija tālāka par 24 metriem.

Uzvaru ar rezultātu 32,95 metri, sasniedzot jaunu pasaules rekordu, izcīnīja īriete Noella Leniena, kurai ar 27,29 metriem sekoja čehiete Eva Datinska, bet bez medaļas palika lietuviete Ramune Adomaitiene, kura aizmeta 23,47 metrus.

Pērn Priede guva septīto vietu pasaules čempionātā, bet, kā vēsta Latvijas Vieglatlētikas savienība, Berlīnē sportistei bijušas pēdējās sacensības Latvijas paravieglatlētikas izlases sastāvā.

Jau vēstījām, ka pirmdien medicīnas grupā F37/F38 vīru sacensībās šķēpmešanā ar jaunu F38 klases Eiropas rekordu (51,54 metri) zeltu izcīnīja Dmitrijs Silovs, bet otrdien pie zelta tika Diāna Dadzīte, kura triumfēja diska mešanā F55 medicīnas grupā (22,46 metri).

Trešdienas vakarā uz starta izgāja Taiga Kantāne, lodes grūšanā F34 medicīnas grupā palika pēdējā, piektajā, pozīcijā, esot 6,55 metrus tāla. Uzvaru ar rezultātu 7,45 metri izcīnīja Lielbritānijas sportiste Vanesa Volesa, līdz ar to visas dalībnieces guva rezultātu viena metra robežās. Zīmīgi, ka Kantānei bija pārliecinoši tālākais personīgais rekords starp sacensību dalībniecēm.

Latviju Eiropas čempionātā pārstāv seši paraolimpieši. Sieviešu konkurencē par godalgām cīnās Diāna Dadzīte (šķēps, disks, lode), Taiga Kantāne (lode) un Ingrīda Priede (disks), savukārt vīru konkurencē sacentīsies Aigars Apinis (disks), Dmitrijs Silovs (šķēps), kā arī Edgars Bergs (lode).

     [+] [-]

, 2018-08-22 13:23, pirms 6 gadiem
Loši, uzrakstiet kādā sporta veidā viņa startēja! Pašās beigās sportistu saraksts!

  +1 [+] [-]

, 2018-08-22 13:50, pirms 6 gadiem
Apsteigta viena sportiste EČ, taču iegūta bronza - tas būs pietiekošs pamats, lai gada beigās, kad tiks dalītas valsts prēmijas, sāktos bļaušanai, ka paraolimpiešus apbižo un nedod prēmijas kā veselajiem.

  +1 [+] [-]

, 2018-08-22 15:06, pirms 6 gadiem
Kaut kā baigās atipātijas pret Dadzīti... bet visi malači

     [+] [-]

, 2018-08-22 18:28, pirms 6 gadiem
@smiekluReinis27 ko Tev Dadzīte izdarījusi??