Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Sējējs: "Uzbrukuma līnijā gribētos nedaudz vairāk pieredzes"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Sējējs: "Uzbrukuma līnijā gribētos nedaudz vairāk pieredzes"
Normunds Sējējs
Foto: Inga Nestere, F64

Rīgas "Dinamo" ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs sarunā ar laikrakstu "Diena" atzīst, ka kluba kompektācija nav noslēgusies, sastāva variācijas iespējamas arī sezonas gaitā.

"Dinamo" sastāva komplektācija vēl nav pabeigta. "Turpināsim skatīties, kas notiks transfēru tirgū, lai gan mums ir jārēķinās ar mūsu iespējām. Par vārtsargiem un aizsardzību tā kā būtu skaidrība, turpretim uzbrukuma līnijā gribētos nedaudz vairāk pieredzes," noāda kluba ģenerālmenedžeris.

Klubs ir parakstījis līgumu ar čehu vārtsargu Sedlāčeku, bet tikmēr latviešu vārtu vīram Mārim Jučeram turpinās pārbaudes laiks. "Tuvākajās dienās lemsim, ko ar Jučeru darīt. Viņam bija lauzts pirksts, tāpēc viņš tikpat kā nav trenējies. Tomēr mēs Jučeru negribam zaudēt. Viņam ir vajadzīgs spēles laiks, tāpēc domājam, kāds varētu būt risinājums," prāto Sējējs.

Rīgas kluba sastāva izmaiņas varētu būt arī sezonas laikā. "Ieskatoties Maskavas Dynamo pagājušās sezonas statistikā, būs redzams, ka neviens spēlētājs nebija laukumā visās 52 regulārā čempionāta spēlēs. Vidējais rādītājs bija no 35 līdz 40 spēlēm, visu laiku notika sastāva rotācija," Sējējs norāda uz KHL čempionvienības piemēru. "Paturot komandā piecas pilnas maiņas, arī mēs līdzīgi varēsim rīkoties jaunajā sezonā. Tie, kuri nespēlēs, kārtīgi trenēsies. Bez traumām hokejs nav iedomājams, tā ka iespēja spēlēt būs visiem."

Jaunie hokejisti (Edgars Siksna, Artūrs Kuzmenkovs, Deivids Sarkanis un Kārlis Ozoliņš) varēs gūt spēļu praksi arī Krievijas Jaunatnes hokeja līgā (MHL). "Kad komanda atgriezīsies no izbraukuma, viņi dosies palīgā HK "Rīga"," sola Sējējs.

Pirms jaunās sezonas Rīgas komandas pēdējās parbaudes būs "Arēnā Rīga", kur 26. augustā sāksies "Latvijas Dzelzceļa kausa" izcīņa.

Pilnu materiālu var skatīt izdevuma jaunākajā numurā.

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Diena"

1 2 70 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: lhf1
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2013-08-22 13:40, pirms 11 gadiem
Cipulis, Hossa, Ņiživijs arī Ščehura- trešā daļa no uzbrucējiem ir vairāk kā pieredzējusi! Jāsāk tik mest iekšā un neizniekot izdevības. Lai veicas!

 +20 [+] [-]

, 2013-08-22 13:43, pirms 11 gadiem
Mr.Eksperts rakstīja: Domāju, ka ar Cipuļa 0+7pts sezonā pietiks
domaju, ka ar Taviem 50'000 izcilajiem,aspratigajiem un gudrajiem komentariem sajaa RD sezonaa nepietiks, pacenties kartiigaak
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2013-08-22 13:48, pirms 11 gadiem
Rodriguez rakstīja: viņam tik 5428
vel jau sezona nav saakusies, pasi izcilaakie domu graudi tiek sacereeti,pierakstiiti un glabaati visu vasaru, lai sezonai sakoties vareetu paspiideet ar orginalitaati atkal
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2013-08-22 13:52, pirms 11 gadiem
Paņem Šatanu =]

  +3 [+] [-]

, 2013-08-22 13:53, pirms 11 gadiem
Jakub Klepis joprojam gaida,bet Sejejs nevar naudu atrast Nu cik var marinet,panemam vel so cali un sastavs bus ok
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-08-22 14:01, pirms 11 gadiem
Dzoniy rakstīja: Pareizi,pareizi,uzsvaru uz vecajiem-jaunie lai sēž tribīnēs,vai tiek laukumā vidēji 5 min spēlē kā čekeri!Un pēc gadiem LV hokejs tiešām būs dziļā di**ā un spēlēsim PČ vienā grupā ar Indonēziju,Spāniju un Dienvidāfriku,ar savām 4 čēkeru maiņām,kas vakaros spēlēs LČ,bet pa dienu strādās!
Nebur drāmu, lielākoties LV izlase PČ ir piedalījusies vispār bez jaunajiem. Un nekas.

  -4 [+] [-]

, 2013-08-22 14:04, pirms 11 gadiem
Mani izbrīnu rada tas,ka Sējējs pats būdams aizsargs,ir apmierināts ar aizsargu līniju.Manuprāt tā ir visšvakākā DR. Viss sākas no aizsardzības - tā saka hokeja lietpratēji.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-08-22 14:31, pirms 11 gadiem
Grūti iedomāties, kā komanda izskatīsies, ja, teiksim, Šehura vai Vilsons notraumēsies uz mēnesi/diviem. Ņiživijs nevelk, Indrašis ar Bukartu uzspīdēs katrā ceturtajā spēlē, Džeriņš, Meija, Cipulis būs turpat, kur jau 4-5 gadus. Visas kārtis uz aizsardzību, Hosas 30+ goliem un Haščāku? Hmm... Neizklausās pārliecinoši.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2013-08-22 14:44, pirms 11 gadiem
Dzoniy rakstīja: Kaa ta nav-Džeriņš,Meija,Bukarts ir tak mūžam jaunie!

Bet ja nopietni kapēc ir piedalijusies bez jaunajiem?Jo jauno nav!Nav ar normalu spēļu praksi normālā pieaugušo līmenī!Ja izlases bāzes klubā 3. maiņā spēlē 25-26 gadus veci hokejisti,bet 4.maiņā 23 gadus veci hokejisti,tad arī tuvākajos gados nebūs nekādu jauno izlasē!Jaunajiem ir svarīgi spēlēt(un vēlams normālā līmenī),bet ja mums 18-20 gadīgie perspektīvie čaļi tiek marinēti MHL un tribīnēs,tad nu sorry...
buļļa mēsls – uzdod sev jautājumu, kapēc tiek marinēti 18-20 gadīgie, tapēc, ka labākie aizbrauc uz ZA, pārējiem nevelk līmenis...
Tam jaunajam ir jāpierāda, ka viņš ir pelnījis spēlēt augstākā līmenī...

Un kur tu saskati problēmu – jaunie, kas drīz varētu kļūt par izlases balstiem ir pietiekoši – Kļaviņš (Swe elite), Kulda, Lipsbergs, Jevpalovs, Bukarts, Bļugers, Rosinskis, Golovkovs, Egle, Freibergs, Girgensons – ZA,
Zandovskis, Punenovs, Merzļikins, Andersons, Ļesčovs – NLA/NLB SUI juniori, Zuševics EBEL, Jakovļevs un kas tur vēl uz Mestis, Dašutins, Tambijevs - RUS un vēl bariņš un jaunāki, kas kaut kur ārzemēs spēlē+ Dinamo sistēmā esošie un no LM aizklīdušie spēlētāji...

  -2 [+] [-]

, 2013-08-22 14:44, pirms 11 gadiem
Cerams, ka Daugaviņš arī atgriezīsies!

  +6 [+] [-]

, 2013-08-22 14:45, pirms 11 gadiem
Sastāvs nerada pārliecību , ka iekļūsim PO. Uzbrukums pavājš priekš KHL.
Gribas zināt kāpēc Sprukts nav DR, bez pārmetumiem kādai no pusei.
Vēl jautājumi vai Dārziņš, M. Rēdlihs, Karsums nav DR tikai naudas dēļ. Ja DR būtu iespēja piedāvāt vismaz 80-90 % no pašreizējās viņu algas vai nāktu uz DR atpakaļ. Varbūt ir vēl katram kādi citi iemesli (reāla cīņa par Gagarinu, apstākļu maiņa, kaut kādas nesaskaņas utt.).
Jau rakstīju pirms pāris nedēļām, ka neredzu laba līmeņa uzbrucējus melnā darba darītājus (kā Sprukts) un laba līmeņa uzbrucējus piespēļu meistarus (Sprukts, Luseniuss).
Ja Ābols ar šo sastāvu iekļūs PO , tas būtu trenera mazais varoņdarbs. Komandā praktiski neienāk ļoti labi mūsējie jaunie uzbrucēji. Indrašis varbūt vienīgais, bet viņam arī vēl jāpierāda ka tāds patiešām ir, Bukarts (katru gadu sāku ar cerību ka metīs vismaz vārtus 15 pa sezonu), mūžīgi jaunie , perspektīvie Džeriņš un Meija (tā mēs viņus laikam arī sauksim - mūžīgi jaunie perspektīvie, bet tomēr lieli meistari nav). Kurš no jaunajiem par tādu varētu kļūt, vai Kuzmenkovs varbūt. No Pavlova neko īpaši negaidu, Bičevska vēl jo vairāk negaidu.
Skvorcovbs varētu būt labs, bet ne jau tāds kuršvarētu kļūt par DR vilcēju nākotnē.
Skatos , kuri jaunie varētu būt LABI 1-2 MAIŅU UZBRUCĒJI. Tikai Indrašis un ... Visu laiku ir reāla cerība uz Bukartu (bet aizsardzībā arī kaut kas ir jādara). Neesmu līdz galam izpratis Upīti-golus met, vārtu izjūta ir, bet treneri tomēr viņam neuzticas (Ābols, Rautakalio, Nolans).
Pagidām izskatās ka ar aizsardzību vairāk vai mazāk ir kārtībā (nedaudz biedē aizsargu vecums). Protams sezonā būs kas lamā tieši aizsardzību. Tie parasti ir tie līdzjutēji kuri redz tikai savas komandas kļūdas. Kopumā aizsardzība mums piecu gadu laikā ir bijusi līmenī.
Vārtsargi šogad nu tā. Telkvists kā kuro reizi un tumšais zirdziņš Sedlačeks. Labs bija pārbaudes spēlēs, bet kā būs pilnas sezonas laikā ... Uzbrukums ir vājā vieta, neticās ka kāds no uzbrucējiem būs izteikts līderis. Ir cerība ka kādi 10 uzbrucēji gūs vismaz 10 vārtus sezonā. Tas būs ja laba būs maiņu saspēle, ķīmija un iemest vismaz 10 vārtus spējīgi ir padaudzi. Saku ka spējīgi, bet nesaku ka tā noteikti būs. Vismaz 10 vārtus gaidu no Hossas, Indraša, Cipuļa, Bukarta, Vilsona, Šehuras. Tālāk vajadzētu gūt 10 vārtus Haščakam (kaut pārbaudes spēlēs bija ļoti vājš, bet leģionārs uzbrucējs, iemest var normāli). Būtu jauki ja 10 vārtiem tuvotos Ņiživijs, Džeriņš, Meija, gribētos ka Kuzmenkovs. Nosaucu 11 uzbrucējus, paliek Bičevskis , Pavlovs, Skvorcovs, K.Ozoliņš. No šiem par perspektīvāko uzskatu Skvorcovu. Viņam ir laba vietas izvēle, parasti spēles laikā ir vairāki labi momenti. Klibo realizācija. Un vēl ir Upītis ar Try-out līgumu. Ja būs DR un aizvadīs vairāk par 60% spēļu tad var tuvoties 10 vārtiem sezonā, bet laikam aizsardzībā gāž podus un nav tāds cīnītājs kāds vajadzīgs 4 maiņā, bet 1-2 viņš par vāju.

  -3 [+] [-]

, 2013-08-22 14:47, pirms 11 gadiem
Ja jau pats Sējējs intervijā teica,ka pēc pirmajiem 2 sezonas mēnešiem viss būs daudz maz skaidrs-tad kāda jēga pēc tam kaut ko pastiprināties,ja nespīdēs Play-offi,bet ja spīdēs-tad tak būs labi nokomplektējis sastāvu.Un Maskavas Dinamo citējot-viņi nekur nerunā par 5 maiņām-Znaroks intervijās saka,ka viņiem ir pilnas 6 maiņas,kas konkurē par vietu sastāvā.Bet Rīgas Dinamo pat 5 maiņas kārtīgas nesanāk(nu neņemsim nopietni jaunos puikas,kas KHL līmenī neko vēl izdarīt nevar!).
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Franko

  +1 [+] [-]

, 2013-08-22 14:58, pirms 11 gadiem
Dzoniy rakstīja: Pareizi,pareizi,uzsvaru uz vecajiem-jaunie lai sēž tribīnēs,vai tiek laukumā vidēji 5 min spēlē kā čekeri!Un pēc gadiem LV hokejs tiešām būs dziļā di**ā un spēlēsim PČ vienā grupā ar Indonēziju,Spāniju un Dienvidāfriku,ar savām 4 čēkeru maiņām,kas vakaros spēlēs LČ,bet pa dienu strādās!
jaunajiem ir MHL, DR varētu sākt spēlēt no 20-22 gadiem. Ātrāk tikai tad ja ir ļoti labs, talantīgs.
DR ar 27,1 gadu pagaidām ir 10 vecākā komanda KHL. Un mēs zinām ka tas ir uz OZO, Laviņa un vēl dažu rēķina. Tīri uzbrucēju vidējais vecums ir diezgan mazs. Jaunus un zaļus nevar laist laukumā. Var iespēlēt kādu uz minūtēm 5-7 spēlēm bet ne vairāk.
Nevar runāt par profesionālu komandu kā par mūžīgo eksperimentētāju. Mums Latvijā līdz šim šāda līmeņa komandas nav bijušas. Vietējā hokeja, futbola komandās, iespēlē jaunos, bet zinām kāds tur līmenis. Laba līmeņa čempionātos eksperimenti nenotiek. Ja netiekam šogad PO , tad var sākt eksperimentēt utt.

  +5 [+] [-]

, 2013-08-22 14:59, pirms 11 gadiem
ApBURTS rakstīja: Bukarts ir 23 gadus JAUNS,bez piedevas "muzigi" nav ko 4alim parmest, ja vinia jauna hokejista karjeras celia trapijas divi spitigi ezeljveidigi treneri,Peka un Tedis Nizivijs ari ta pa istam atveras tikai ap 30 gadu vecuma sasniegsanu, kas ari "muzigi jaunais"?
Nizivijs 23 gados jau spēlēja Krievijas superlīgā, pie tam vadošajās maiņās.

  +5 [+] [-]

, 2013-08-22 15:00, pirms 11 gadiem
Franko rakstīja: "Es neredzu, mani biedē". Zini, ko es neredzu?! Tavu pirmās pakāpes trenera diplomu. Un mani biedē tas, ka tu nemaz sev slidas nemāki aizsiet.
Atrod draudzeni!
Izteicu savu viedokli. Kāpēc man kā līdzjutējam jābūt trenera diplomam un jāprot slidas aizsiet. Izsaki savu viedokli, prognozes, kuras balstās uz faktiem ,loģiku. Man būtu interesanti lasīt. Un vēl vai draudzenes vietā sieva neder.

  +3 [+] [-]

, 2013-08-22 15:04, pirms 11 gadiem
ApBURTS rakstīja: Bukarts ir 23 gadus JAUNS,bez piedevas "muzigi" nav ko 4alim parmest, ja vinia jauna hokejista karjeras celia trapijas divi spitigi ezeljveidigi treneri,Peka un Tedis Nizivijs ari ta pa istam atveras tikai ap 30 gadu vecuma sasniegsanu, kas ari "muzigi jaunais"?
"divi spitigi ezeljveidigi treneri,Peka un Tedis"... un KHL labākais treneris Znaroks, un uzbrukumu mīlošais treneris Šuplers, un, pēc visa spriežot, arī pašmāju Ābols. Tātad "Robčiks vs. 5 augsta līmeņa treneri". Jā, viennozīmīgi... Roberts ir nenovērtēts, nesaprasts un pareizi neizmantots

     [+] [-]

, 2013-08-22 15:05, pirms 11 gadiem
Namejs rakstīja: Nizivijs 23 gados jau spēlēja Krievijas superlīgā, pie tam vadošajās maiņās.
Nīživijs 6 gadus spēlēja Jaraoslavļā. Nevienā no 6 sezonām neguva vismaz 10 vārtus. pēc tam Dinamo MASKAVA 3 vārti sezonā. Sācis tā labi gūt vārtus tikai 29-30 gadu vecumā.
Eliteprospects.com - Aleksandrs Nizivijs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-08-22 15:12, pirms 11 gadiem
FUNS rakstīja: Nīživijs 6 gadus spēlēja Jaraoslavļā. Nevienā no 6 sezonām neguva vismaz 10 vārtus. pēc tam Dinamo MASKAVA 3 vārti sezonā. Sācis tā labi gūt vārtus tikai 29-30 gadu vecumā.
http://www.eliteprospects.com/player.php?player=4208
Bet tas jau bija spēlējot zemākajās līgās. Drīzāk var teikt, ka vislabāko sniegumu viņš parādīja jau pāri 30 gadiem pirmajās 3 sezonās DR. Mājas sienas varbūt...

  +1 [+] [-]

, 2013-08-22 15:14, pirms 11 gadiem
FUNS rakstīja: Nīživijs 6 gadus spēlēja Jaraoslavļā. Nevienā no 6 sezonām neguva vismaz 10 vārtus. pēc tam Dinamo MASKAVA 3 vārti sezonā. Sācis tā labi gūt vārtus tikai 29-30 gadu vecumā.
http://www.eliteprospects.com/player.php?player=4208
Uzbrucējam jau nav tikai jāgūst vārti, Ņiživijs tikai 1 sezonu izcēlās ar vārtu birumu. Pietam nekāds kaviltatīvais lēciens 29 gados viņam nemaz nebija! 37 spēlēs 21 punkts Krievijas superlīgā, 23 gados, tak ir pavisam labs rādītājs!

  -1 [+] [-]

, 2013-08-22 15:15, pirms 11 gadiem
Rodriguez rakstīja: Klepish
Tu iedosi priekš Klepish parakstīšanas tos 500 000 ērikus,ja pat ne vairāk??? Ja jā,tad piesakies Skanstes ielā.

  -2 [+] [-]

, 2013-08-22 15:16, pirms 11 gadiem
Paņemiet swedbanka kredītu un nopērciet klepesu. Bet kredītu adosit sezonas beigas, kad uzvarēsit nadzesdas kausu un saņemsit naudas balvu

  +2 [+] [-]

, 2013-08-22 15:19, pirms 11 gadiem
FUNS rakstīja: Nīživijs 6 gadus spēlēja Jaraoslavļā. Nevienā no 6 sezonām neguva vismaz 10 vārtus. pēc tam Dinamo MASKAVA 3 vārti sezonā. Sācis tā labi gūt vārtus tikai 29-30 gadu vecumā.
http://www.eliteprospects.com/player.php?player=4208
Papēti to Sašas statistiku labāk. viņš nesāka gūt vārtus 29-30 gados. viena laba sezona tajā ziņā. Pēc tam 9-12 goli 50 spēlēs. viņš nekad nav bijis bombardieris. ne tuvu tam.

  +1 [+] [-]

, 2013-08-22 15:27, pirms 11 gadiem
FUNS rakstīja: Izteicu savu viedokli. Kāpēc man kā līdzjutējam jābūt trenera diplomam un jāprot slidas aizsiet. Izsaki savu viedokli, prognozes, kuras balstās uz faktiem ,loģiku. Man būtu interesanti lasīt. Un vēl vai draudzenes vietā sieva neder.
nē, viņam vajadzēja draudzeni, viss tiek mērīts pēc savas mērauklas
1 2 70 komentāri