Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Daiļslidotāja saskata sava veida rasismu situācijā ar zeķubiksēm

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Daiļslidotāja saskata sava veida rasismu situācijā ar zeķubiksēm
Marija Gerbere "lidojumā". Foto: Thomas Koch / weser-kurier.de

ASV daiļslidotāja Marija Gerbere pēc ilgstošas piedalīšanās dažādos šovos atzīstas, ka ir problēmas ar kostīmiem, jo ražotāji un dizaineri neorientējas uz afroizcelsmes dāmām. Sevišķi skumīga izvērtusies situācija ar zeķubiksēm.

"Grūti justies skaistai, kad daiļslidošanā skaistuma ideāli neatbilst tam, kas dots man. Pagāja gadi, līdz savā ķermenī varēju justies komfortabli," informē Marija Gerbere. "Nekad neaizmirsīšu, kā reiz dizaineri mani saģērba baltā sietiņveida kostīmā. Atceros, kā viņi uz to paskatījās un teica: "Neizskatās nemaz tik slikti." Esmu tik daudz strādājusi, lai panāktu to, ko esmu sasniegusi, taču vēl joprojām nejūtos kā daļa no šī sporta veida."

"Zeķubikšu ražotāji orientējas uz baltādainām daiļslidotājām un laiž klajā lietas tikai gaišos toņos. Kostīmu vēl var šūt pēc pasūtījuma, bet tam piemeklēt zeķubikses ir vienkārši neiespējami. Man pat nācās krāsot zeķubikses savām uzstāšanās vajadzībām," atklāj daiļslidotāja.

Kā zināms, 25. maijā ASV pilsētā Mineapolisā afroamerikānis Džordžs Floids tika aizturēts aizdomās par mēģinājumu norēķināties ar viltotu 20 dolāru banknotni. Aizturēšanas laikā policists ar ceļgalu spieda minētā cilvēka kaklu pie asfalta un turēja vairākas minūtes, kaut gan aizturētais vairākkārt informēja, ka nevar paelpot. Tā rezultātā 46 gadus vecais Floids zaudēja samaņu, bet slimnīcā tika konstatēta nāve. Šis notikums izraisīja milzīgu rezonansi, protestus, nekārtības, diskusijas un rasu diskriminācijas jautājuma aktualizēšanu vietā un nevietā.

Izmantotie resursi:
CBC / rsport.ria.ru

  -1 [+] [-]

, 2020-07-23 08:33, pirms 4 gadiem
Tagad tie ņergas visur saskatīs rasismu. Tas tak ir pi*ģets. Kas būs nākamais???

     [+] [-]

, 2020-07-23 08:52, pirms 4 gadiem
Tas nav labi, ka tumšādainas sievietes nevar nopirkt piemērotas zeķubikses, bet kāpēc tad viņas pašas tādas neražo?

     [+] [-]

, 2020-07-23 09:00, pirms 4 gadiem
Būtu pieprasījums, tad būtu arī piedāvājums