Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Buškevics turpinās asistenta darbu "Neptūnas" klubā

Andrejs Siliņš

Buškevics turpinās asistenta darbu "Neptūnas" klubā
Sandis Buškevics. Foto: Lietkabelis

Lietuvas basketbola klubs Klaipēdas "Neptūnas" arī turpmāk būs latviešu trenera Sanda Buškevica darba vieta - kluba vadība apstiprinājusi, ka Buškevics arī jaunajā sezonā veiks galvenā trenera asistenta pienākumus.

"Neptūnas" aizvadītajā sezonā izcīnīja ceturto vietu Lietuvas čempionātā, bet FIBA Čempionu līgā ar sešiem panākumiem 14 mačos komanda palika sestajā vietā D grupā un izslēgšanas turnīram nekvalificējās. Klaipēdas klubam jaunajā sezonā būs būtiski mazākas finansiālās iespējas, un algu budžets sastādīšot ap 300 000 eiro, kas ir ievērojami mazāk nekā iepriekšējās sezonās.

Ierobežoto līdzekļu rezultātā klubs pārtraucos sadarbību ar pieredzējušo lietuviešu snaiperi Deividu Gaiļu, bet turpina sarunas par atalgojuma samazinājumu ar citu vietējo veterānu Tomu Delininkaiti. Tā kā Delininkaitim esot garantētais īgums, pagaidām nav izdevies panākt vienošanos par sadarbības pārtraukšanu, taču tas esot visticamākais scenārijs.

Tomēr galvenajam trenerim Tomam Gaidamavičum arī jaunajā sezonā turpinās palīdzēt latviešu speciālists Sandis Buškevics, kurš klubā strādā kopš pagājušās sezonas. Pirms tam Buškevics bija Panevēžas "Lietkabelis" asistents, šajā lomā strādājis arī "Rytas" vienībā, bet kā galvenais treneris bijis Valgas un Jēkabpils komandu galvgaļos. Trenera gaitu pirmsākumos bijušais Latvijas izlases saspēles vadītājs strādāja arī "Liepājas Lauvās".

"Neptūnas" jaunajā sezonā piedalīsies arī FIBA Čempionu līgā, taču vispirms tai jāpārvar kvalifikācija. Pirmajā kārtā pretī stāsies Britu Basketbola līgas vicečempione Londonas "Lions", bet otrajā kārtā pretī var nākt bulgāru "Balkan" vai Edmunda Valeiko, Klāva Čavara un Toma Leimaņa pārstāvētā Minskas "Tsmoki".

Izmantotie resursi:
https://basketnews.lt/news-140273-n...