Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Marcinkevičai Jūrmalā trešais WTA mačs, Gulbis spēlēs Gštādē

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Marcinkevičai Jūrmalā trešais WTA mačs, Gulbis spēlēs Gštādē
Diāna Marcinkeviča. Foto: Tobias Froehlich

Šodien plānotas pirmās piecas spēles Jūrmalas WTA "International" pamatturnīrā, kur piedalīsies arī trīs Latvijas tenisistes. Pirmajā dienā spēlēs valsts trešā rakete Diāna Marcinkeviča (WTA 223.), kurai ap plkst. 16:00 mačs pret 17 gadus veco krievieti Kamillu Rahimovu (WTA 310.). Tikmēr Gštādes ATP 250 turnīrā ap plkst. 14:00 pirmais mačs Ernestam Gulbim (ATP 130.), kurš tiksies ar čehu Jirži Veseliju (ATP 142.).

"Baltic Open" lielākās zvaigznes – Ostapenko un Garsija, pirmais numurs Sevastovai

Tādos turnīros kā "Baltic Open" ļoti iespaidīgs dalībnieču sastāvs nav iespējams, jo "International" turnīros ar 250 000 ASV dolāru prēmiju fondu drīkst spēlēt tikai viena Top 10 tenisiste. Neveiksmīga vieta sezonas kalendārā neļauj piesaistīt pat noteikumos atļauto vienu pirmā desmitnieka tenisisti, jo šajā laikā daudzām spēlētājām ir atvaļinājums, atpūšoties pirms "hard" seguma turnīra posma Ziemeļamerikā. Vienīgais izņēmums ir pasaules piektā rakete Kiki Bertensa, kurai patīk spēlēt uz māla seguma. Bertensa šonedēļ uzstāsies tādas pašas kategorijas turnīrā Palermo.

Jūrmalā nebūs nevienas pašreizējās Top 10 spēlētājas, toties būs divas bijušās pirmā desmitnieka tenisistes – Aļona Ostapenko un Karolīna Garsija. Abas 2017. gadu pabeidza Top 10 – Ostapenko 7. vietā, Garsija 8. Nākamās sezonas finišā līdzīga aina – Ostapenko bija 22. vietā, bet Garsija 19. Kamēr Ostapenko šobrīd ir izslīdējusi ārpus Top 80, Garsijai izdevies noturēties trīsdesmitniekā. Viņai šogad ir divi "International" fināli – maijā Strasbūrā zaudējums Dajanai Jastremskai, bet jūnijā Notingemā uzvarēta Donna Vekiča. Ostapenko un Garsija ir vienīgās Jūrmalas turnīra dalībnieces, kuras uzvarējušās augstāka līmeņa turnīros par "International" kategoriju.

Būdama vienīgā Top 20 spēlētāja Jūrmalā, 11. vietā esošā Anastasija Sevastova attiecīgi tikusi pie turnīra pirmā numura goda. Sevastova, kura visus trīs WTA titulus izcīnījusi mazajos "International" turnīros, ceturto reizi ir WTA turnīrā izlikta ar pirmo numuru. Visi trīs iepriekšējie turnīri tādā statusā viņai bija trīs gadus pēc kārtas Bukarestē. Sevastova 2017. gadā Rumānijas galvaspilsētā zaudēja ceturtdaļfinālā, 2018. gadā ieguva titulu, bet šogad netika tālāk par 2. kārtu.

Masveida spēlētāju izstāšanās no turnīra – Ostapenko ieguvums

Turnīra oriģinālajā spēlētāju sarakstā, kas tika ņemts no 10. jūnija ranga, kā pēdējā pamatturnīrā iekļuva 110. pozīcijas īpašniece Dalila Jakupoviča. Svētdien publicētā pamatturnīra sietā pēdējā iekļuva indiete Ankita Raina, kurai atlases brīdī bija vien 173. vieta. Jūrmalā nespēlēs 10 tenisistes, kuras bija pieteikušās pamatturnīram, ieskaitot pagājušo sezonu ranga desmitniekā pabeigušo Darju Kasatkinu, kura šogad spēlē nesekmīgi, un Igaunijas veterāni Kaju Kanepi, kā arī vēl divas spēlētājas, kuras bija rezervistu pulkā. Tik daudz spēlētāju neierašanās Latvijā nav patīkama organizatoriem, bet ir izdevīga arvien krīzē esošajai Ostapenko, kura kā pēdējā tika starp astoņām izsētajām tenisistēm.

Ostapenko mālu nemīl tik ļoti, lai šajā laikā spēlētu tik nenozīmīgos turnīros kā "International", taču viņai patīk spēlēt mājās, tāpēc šis turnīrs jau pirms šīs sezonas tika iekļauts 2019. gada plānos. Aļona parasti pēc Vimbldonas uz māla vairs nespēlē, bet nākamos turnīros aizvada vien augustā Kanādā (Monreālā vai Toronto) un Sinsinati. Šogad viņai pirms tam plānots ne vien Jūrmalas turnīrs, bet arī nākamajā nedēļā Sanhosē gaidāmais "Premier 700" kategorijas turnīrs (uz cietā seguma), kur spēlēšana būs atkarīga no tā, cik ilgi viņa uzkavēsies dzimtenes turnīrā.

Ar Sevastovu ir citādāk, jo viņai māls ir mīļākais segums, tradicionāli pēc Vimbldonas spēlējot divus "International" turnīrus uz šī seguma – Bukarestē un līdz 2017. gadam Bostādē, bet pēc tam Maskavā (kas ieņēma Bostādes vietu kalendārā) un tagad Jūrmalā. Kamēr Bukarestē Sevastovai ir labi panākumi, sasniedzot divus finālus (1-1), nākamās nedēļas turnīros pieticīgas sekmes. Viņa pērn Maskavā ieradās pēc piecu uzvaru gūšanas karstajā Rumānijā, Krievijā izturot tikai divus mačus, kad kājas savainojums lika atteikties no ceturtdaļfināla mača. Šogad Rumānijā neveiksme jau otrajā raundā, kā rezultātā būs vairāk enerģijas Jūrmalas turnīram.

Par Sevastovas un Ostapenko pirmajiem mačiem plašāka informācija būs dienās, kad viņas spēlēs.

Marcinkevičai trešais WTA pamatturnīrs, arvien gaidot pirmo uzvaru

No trim mūsu tenisistēm pamatturnīrā pirmajā dienā spēlēs tikai valsts trešā rakete Diāna Marcinkeviča. ITF tūres veterāne, kura 3. augustā svinēs 27. dzimšanas dienu, rangā nav spējusi tikt augstāk par 196. vietu. Pamatturnīros ar tādu reitingu nevar tikt, kvalifikācijas ir rets notikums. Marcinkevičai šonedēļ būs tikai trešais WTA pamatturnīrs. Katrā iekļūts dažādā veidā – 2014. gadā "Premier 700" turnīrā Štutgartē caur kvalifikāciju, šogad Strasbūrā kā laimīgā zaudētāja un šonedēļ Jūrmalā ar "wild card".

Diāna pirms pieciem gadiem Štutgartē pēc trīs uzvaru gūšanas kvalifikācijā ar 3:6, 2:6 zaudēja Anastasijai Pavļučenkovai, bet šogad maijā Strasbūrā ar 5:7, 5:7 piekāpās Darjai Gavrilovai. Arī trešajā WTA mačā viņai pretī stāsies Krievijā dzimusi pretiniece, tiesa, bez tik lielas pieredzes un sasniegumiem kā Pavļučenkova un Gavrilova. Rahimova, kurai 23. augustā būs 18. dzimšanas diena, pateicoties "wild card", debitēs WTA pamatturnīros. Viņa šogad sakrājusi 34-10 bilanci ITF turnīros, izcīnot četrus titulus (ieskaitot divus W25 turnīros). Rahimova 2018. gadu pabeidza ranga 890. vietā, bet jūnijā bija tikusi līdz 305. vietai (tagad piecas pozīcijas zemāk). Marcinkevičai šogad ir viens ITF fināls, jūnijā tiekot līdz W60 finālam Brešā.

Vienspēļu kvalifikācijā zaudējusī Kamilla Bartone (17) ar Krievijas tenisisti Kseniju Aļošinu (16) ar "wild card" palīdzību tikusi pie iespējas uzspēlēt arī dubultspēļu turnīrā, kur tīņu duets sacentīsies ar Kanādas un Serbijas pāri Šarona Fičmane/Ņina Stojanoviča.

Gan Marcinkevičas vienspēle, gan Bartones dubultspēle varētu sākties ar plkst. 16:00. Abām jāgaida trīs maču izspēlēšana no plkst. 11:00 un jācer, ka nebūs lietus.

"Baltic Open" favorītes 11.lv versijā

TenisisteKoef.
Anastasija Sevastova5.25
Kateržina Sinjakova6.25
Karolīna Garsija7.50
Jeļena Ribakina9.00
Anastasija Potapova13.00
Aļona Ostapenko13.50

Gulbim Gštādē mačs pret neuzvarēto Veseliju

Ernests Gulbis otrdien pēc nospēlētām 46 minūtēm aizgāja no korta Bostādes ATP 250 turnīra 1. kārtas mačā pret bolīvieti Ugo Deljenu (#94), maču pārtraucot pēc tam, kad nokļuva iedzinējos ar setu un breiku (2:6, 1:2). Turnīra dokumentos pieejamais izstāšanās iemesls ir slimība. Zviedrijā piedzīvotais zaudējums Gulbim ir jau sestais pēc kārtas pamatturnīros, kā arī 17. neveiksme pēdējos 18 mačos, ieskaitot kvalifikācijas un vienu "Challenger" maču.

Kamēr Bostādē Gulbim tradicionāli bijuši pieticīgi rezultāti (2-4), Gštādē ir krietni labākas sekmes ar 4-2 bilanci. Ernests abās iepriekšējās vizītēs tika līdz ceturtdaļfinālam (2012, 2017). Tāds ierocis kā Gulbja serve ir liels palīgs uzvaru krāšanā, spēlējot Gštādes augstienes apstākļos. Piemēram, pērn par čempionu kļuvušais Itālijas tenisists Mateo Berretīni, kuram arī ir draudīga serve, turnīra laikā ne reizi netika nobreikots. Skaidrs, ka Gulbis šogad nav tādā formā, bet par viņa servi neviens nav aizmirsis.

Gulbis pirmajā mačā tiksies ar čehu kreili Jirži Veseliju, kuru viņam nav izdevies uzvarēt divos mēģinājumos. Abi iepriekšējie dueļi bija 2015. gadā, kad Gulbis Veselijam zaudēja Oklendā uz "hard" ar 2:6, 6:3, 1:6 un Romā uz māla ar 6:7(4), 6:2, 3:6. Arī Gštādē ir māls, Veselijs pirmoreiz spēlēs šajā turnīrā.

Gulbim šogad pamatturnīros ir 5-15 bilance, ieskaitot 1-5 uz māla seguma. Veselijam ir 7-8 un 3-3 uz māla. Viņš pagājušajā nedēļā spēlēja Umagā, kur ar 7:6(5), 3:6, 7:6(2) uzvarēja bijušo pasaules 71. numuru Sedriku Marselu Štēbi (#453) un ar 6:3, 4:6, 4:6 piekāpās Leonardo Maijeram (#60).

Gulbja un Veselija trešais duelis notiks pēc dubultspēles, kas sāksies plkst. 12:30.

  +1 [+] [-]

, 2019-07-22 09:14, pirms 5 gadiem
Marcinkēvičai jāņem uzvara šodien!

  +3 [+] [-]

, 2019-07-22 09:35, pirms 5 gadiem
Vai tad Jūs, Valdi Bērziņ, nebijāt fanātisks Ostapenko fans?

Pateikt, ko Jūs pateicāt:"Masveida spēlētāju izstāšanās no turnīra – Ostapenko ieguvums" - tas vairs nav smieklīgi, par to Aļona varētu uz Jums un sportacentru apvainoties...

Tik pat labi šis ieguvums ir pilnīgi visām spēlētājām. Bet vieglas uzvaras un vnk.uzvaras no tā nevienai, ieskaitot Ostapenko, tas negarantē.

  +6 [+] [-]

, 2019-07-22 10:27, pirms 5 gadiem
Zīmīgi, ka abas lielākās zvaigznes Top10 tika ar 1 turnīru.
Diānai novēlēsim vēsu prātu un pacietību. Šodien jāuzvar!

  -1 [+] [-]

, 2019-07-22 11:38, pirms 5 gadiem
nicks rakstīja: Zīmīgi, ka abas lielākās zvaigznes Top10 tika ar 1 turnīru.
Diānai novēlēsim vēsu prātu un pacietību. Šodien jāuzvar!
Un viena lielākā zvaigzne ir stabila pirmā simta lejasgala spēlētāja.

  +2 [+] [-]

, 2019-07-22 11:47, pirms 5 gadiem
andzadzo2008 rakstīja: Un viena lielākā zvaigzne ir stabila pirmā simta lejasgala spēlētāja.
Īstenība abas ir pirmā simta lejasgala spēlētājas.Starpība tā,ka Aļona vēl ir jauna un gan jau pakāpsies reitingā.

     [+] [-]

, 2019-07-22 12:08, pirms 5 gadiem
nicks rakstīja: Zīmīgi, ka abas lielākās zvaigznes Top10 tika ar 1 turnīru.
Diānai novēlēsim vēsu prātu un pacietību. Šodien jāuzvar!
Garsija Top 10 tika ar 2 uzvarētiem WTA Premier turnīriem sezonas nogalē + tad WTA Finals pie reizes.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2019-07-22 12:26, pirms 5 gadiem
arturiks1992 rakstīja: Iespēja ka pakāpsies reitingā ir ap 20%
Kā ieguvi šo skaitli ?

     [+] [-]

, 2019-07-22 12:37, pirms 5 gadiem
B4S rāda šo turnīru?

  +1 [+] [-]

, 2019-07-22 14:28, pirms 5 gadiem
zaipis rakstīja: B4S rāda šo turnīru?
https://lmgtfy.com/?q=best+4+sport+...

     [+] [-]

, 2019-07-22 17:55, pirms 5 gadiem
Diānas spēle: LiveTV / WebPlayer

     [+] [-]

, 2019-07-22 18:31, pirms 5 gadiem
Gandrīz izlaida pārsvaru, tomēr uzvarēja 1.setā ar 6:4.

     [+] [-]

, 2019-07-22 19:02, pirms 5 gadiem
Urā, mūsu blondajai zilacei 1.uzvara WTA turnīrā, apsveicu!