Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Gvardiola: "Sanē un Silvas aiziešana nenozīmē papildinājumus sastāvam"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Gvardiola: "Sanē un Silvas aiziešana nenozīmē papildinājumus sastāvam"
Peps Gvardiola un Lērojs Sanē. Foto: PA/Scanpix

Anglijas Premjerlīgas otrās vietas īpašnieces "Manchester City" galvenais treneris Peps Gvardiola izskata iespēju, ka klubs vasaras pāreju periodā neiegādāsies nevienu jaunu spēlētāju.

"Pašlaik īsti nezinu, kāda būs situācija. Komandās, kuras esmu trenējis – "Barcelona", "Bayern" un "City" – ja man pasaka, ka šobrīd nevaram atļauties tērēt naudu, tad arī nevaram atļauties. Nezinu, kā būs. Daudz atkarīgs no tā, kuri futbolisti paliks komandā. Varbūt nākamajos divos mēnešos spersim soli uz priekšu kā komanda, un tad paliks pašreizējais sastāvs," spekulēja Peps Gvardiola.

Pēc sezonas beigām komandu pametīs Davids Silva – veterānam beigsies līgums. Visticamāk, prom dosies arī Lerojs Sanē – Vācijas izlases uzbrucējs atteicies pagarināt līgumu, kas stiepjas līdz 2021. gadam, un "City" nevēlas viņu zaudēt bez atlīdzības, tāpēc izskata Minhenes "Bayern" piedāvājumu. Tiek spekulēts, ka darījuma summa būs ap 40 miljoniem eiro. Gvardiola iepriekš izteicies, ka negrasās turēt Sanē komandā pret futbolista gribu.

"Nezinu, vai Sanē prom dosies šovasar vai tikai pēc līguma beigām. Taču mums uzbrukumā ir gana labi spēlētāji. Gabriels Žezuss var spēlēt kreisajā malā, Fils Fodens var spēlēt pa kreisi, tāpat kā Rahīms Stērlings. Uzbrukumā mums ir lieli talanti, un visi ir veseli – Fodens, Rijads Mahrezs, Žezuss, Stērlings. Viņi var spēlēt bieži un daudz, tāpēc savainojumu risks nav bīstams," teica Gvardiola. Viņa vadītā komanda 2018. un 2019. gadā triumfēja Premjerlīgā, bet šosezon ar milzu atrāvienu priekšā atrodas "Liverpool".

"Domāju, ka transfēru logā mums ir citas prioritātes. Nezinu, kāda būs situācija pēc koronavīrusa radītās pauzes – vai finansiāli varēsim atļauties. To uzzināsim tikai pēc sezonas beigām," pauda Gvardiola. Nav skaidrs, vai "City" nākamsezon varēs spēlēt Čempionu līgā, jo turpinās tiesāšanās ar UEFA par finansiālā "Fair Play" noteikumu ievērošanu.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/soccer/soccer-...