Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Sambo cīkstonis Reško sagādā Latvijai sudrabu Eiropas spēlēs

Ints Megnis
Ints Megnis

Sambo cīkstonis Reško sagādā Latvijai sudrabu Eiropas spēlēs
Viktors Reško Minskā. Foto: Mārtiņš Mālmeisters

Pie pirmās medaļas Minskā notiekošajās Eiropas spēlēs sestdien tika Latvijas delegācija, kuras sastāvā sambo cīkstonis Viktors Reško izcīnīja sudraba medaļu svara kategorijā līdz 100 kilogramiem.

Sambo sacensībās katrā svara kategorijā piedalās astoņi cīkstoņi. Reško rīta sesijā ceturtdaļfināla duelī Reško uzvarēja ungāru Fērencu Širanko, bet pusfinālā pārspēja arī Antonī Segāru no Francijas. Savukārt vakarā viņš ar 0-2 piekāpās gruzīnam Daviti Loriašvili.

Reško ir viens no pasaules spēcīgākajiem cīkstoņiem šajā kategorijā. Viņš tikai pirms mēneša tika pie sudraba Eiropas čempionātā, kā arī iepriekš trīs reizes izcīnījis bronzas medaļas, kā arī četras reizes bijis trešais pasaules meistarsacīkstēs, paveicot to arī iepriekšējos trijos gados.

Pirmajās Eiropas spēlēs pirms četriem gadiem Baku Latvija izcīnīja trīs godalgas – Aleksejs Rumjancevs bija trešais 200 metru sprintā smaiļošanā, Anastasija Grigorjeva ieguva bronzu cīņā, bet Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža tika kronēti par čempioniem.

Vēl sestdienas vakarā boksa ringā devās Latvijas sportists Genādijs Merkulovs, bet viņš savā pirmajā duelī svara kategorijā līdz 69 kilogramiem piekāpās krievam Haritonam Agrbam. Kopumā konkurenta pārsvars bija ļoti liels, tikai vienam tiesnesim vienā no raundiem dodot uzvaru Merkulovam. Līdz ar to četri tiesneši lēma, ka Agrba ir pārāks ar 30:27, bet viens, ka ar 29:28.

Latvijas sastāvā Eiropas spēlēm, kas sākās piektdien, pieteikti 52 sportisti, kuri startēs 13 sporta veidos. Pilna komanda mums būs vieglatlētikā – 15 sportisti, plus seši rezervisi. Latviju pārstāvēs arī tādi sportisti, kā Madara Palameika, Sindija Bukša, Līga Velvere, Gunta Vaičule, Elvijs Misāns, Jānis Leitis un Dmitrijs Jurkevičs. Pieci sportisti piedalīsies kanoe airēšanas un smaiļošanas sacensībās, bet četri būs šosejas riteņbraukšanā. Uz Baltkrieviju no Latvijas devušies deviņi olimpisko spēļu dalībnieki, astoņos sporta veidos notiks olimpiskā atlase, bet boksā un džudo Eiropas spēlēs tiks sadalītas arī Eiropas čempionāta medaļas.

  -1 [+] [-]

, 2019-06-22 20:48, pirms 5 gadiem
vnk LIELISKS spēļu sākums Latvijai!!!

  -2 [+] [-]

, 2019-06-22 20:52, pirms 5 gadiem
Autors taču varētu arī painformēt,kas rītdien no LV startēs, nevis tikai kattreiz pārkopēt ,par to,ka 52 sportisti spēlēs būs...

     [+] [-]

, 2019-06-22 21:07, pirms 5 gadiem
nu nezinu, pirmo reizi dzirdu par šo sportaveidu...

     [+] [-]

, 2019-06-22 21:12, pirms 5 gadiem
Vai Eiropas puķinasosu sporta spēles ?

  +2 [+] [-]

, 2019-06-22 22:05, pirms 5 gadiem
chemist_dk rakstīja: nu nezinu, pirmo reizi dzirdu par šo sportaveidu...
Vai tad neesi dzirdējis:
"Sambo, džudo, karatē
Tārpiņš lido miskastē"

     [+] [-]

, 2019-06-23 08:54, pirms 5 gadiem
chemist_dk rakstīja: nu nezinu, pirmo reizi dzirdu par šo sportaveidu...
Slikti, ka tā, jo tas ir bāzes cīņa sporta veids daudziem (gandrīz visiem) MMA cīkstoņiem ex-padomijas, ieskaitot Fjodoru, Habibu utt.