Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Sevastovas aizsardzībai arī šodien pārbaudījums pret agresīvu pretinieci

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Sevastovas aizsardzībai arī šodien pārbaudījums pret agresīvu pretinieci
Anastasija Sevastova
Foto: EPA/Scanpix

Maljorkas WTA "International" sērijas turnīra čempione Anastasija Sevastova (WTA 20.) šodien plkst. 17:30 ceturtdaļfināla mačā tiksies ar Austrāliju pārstāvošo Horvātijas tenisisti Ailu Tomļanoviču (WTA 72.).

Sevastovai vakardienas sarežģītais mačs pret Antoniju Lotneri (1:6, 6:3, 6:1), kurā uzvarēts ar seta un breika deficītu, bija ideāla gatavošanās šodienas spēlei pret Tomļanoviču, kuras spēlētais teniss ir līdzīgs tam, ar kādu vakar saskārās Sevastova.

Arī Tomļanovičai ir jaudīga serve un spēcīgi sitieni agresīvā tenisā, bet trūkst disciplīnas, kas visbiežāk gadās mačos pret aizsardzības tenisu spēlējošām pretiniecēm, kuras atsit bumbiņu un gaida, kad Tomļanoviča netrāpīs. Sevastovai tieši tādas pretinieces patīk vislabāk.

Tomļanovičas sabrukšana dominētā mačā pret aizsardzības tenisa speciālisti ļoti spilgti pavisam nesen bija redzama Parīzē, kad viņa ar 5:7, 3:6 zaudēja Eļinai Svitoļinai. Tomļanoviča 1. setā grāva Ukrainas tenisa līderes aizsardzību, izveidojot sev 5:1 pārsvaru, bet pēc tam grāva pati sevi, zaudējot sešos geimos pēc kārtas un arī neizmantojot vienu setbumbu.

Tāpat kā vakar uzvarētā Lotnere, arī Tomļanoviča Maljorkā nospēlējusi par diviem mačiem vairāk nekā Sevastova, jo turnīru sāka kvalifikācijā. Tur divos mačos zaudēts vienā setā, bet pamatturnīrā abas uzvaras itin pārliecinošā manierē – 6:3, 6:4 pret Magdu Lineti un 6:3, 6:3 pret Rebeku Petešoni.

Šobrīd jau 25 gadu vecumu sasniegusī Tomļanoviča ļoti daudz laika zaudējusi dažādu savainojumu dēļ, kas vairākas reizes bremzējuši viņas progresu. Junioru laikā rangā līdz 4. vietai tikusī Tomļanoviča pieaugušo līmenī savu rekordu sasniedza 2015. gada februārī, kad uzkāpa līdz 47. vietai.

Tas notika pēc Pataijas fināla sasniegšanas. Tomļanoviča Taizemē zaudēja Danielai Hantuhovai. Beidzot esot veselai, Aila šogad sasniedza savu otro finālu, kad maija sākumā Rabātā zaudēja Elīzei Mertensai.

Šogad pamatturnīros sakrātās 12 uzvaras ir karjeras otrais labākais sezonas starts. Vēl sekmīgāk sezonu viņa sāka tikai 2014. gadā, kad šajā laikā bija guvusi 13 uzvaras.

Tomļanoviča šogad zaudējusi visos sešos mačos pret Top 20 tenisistēm, bet karjeras laikā viņai ir 4-20 bilance. Uzvarētās pretinieces ir Agņeška Radvaņska (#3), Jeļena Jankoviča (#16), Medisona Kīsa (#18) un Jeļena Vesņina (#13).

Sevastovai šodien tāds pats mača sākuma laiks kā vakar – ne agrāk par 17:30. Cīņas sākums var kavēties gadījumā, ja no plkst. 13:00 nepaspēs izspēlēt divas spēles, kā tas notika vakar.

  +5 [+] [-]

, 2018-06-22 10:31, pirms 6 gadiem
Viss pašas rokās, jo Seva ir augstākas klases spēlētāja!

  +3 [+] [-]

, 2018-06-22 10:52, pirms 6 gadiem
Interesants viedoklis ekspertam par uzbrūkoša stila tenisistēm. Lielā mērā visas varētu uzbrukt, tai skaitā Anastasija. Vismaz pusotru setu.
Kāpēc tās Ailas, Kamilas, Antonijas ir tur, kur ir, bet dažas tomēr ir augstāk. Pareizi, viss ir galvā un te jau sākas tā atšķirība meistarībā.

  +3 [+] [-]

, 2018-06-22 12:27, pirms 6 gadiem
Kaut kur dziļi Amazones džungļos mīt mežonīgā Sewastawu cilts, kurai ir ļoti neparasta briežu medību tehnika. Cilts mednieki nostājas pļaviņas malā, kurā ganās brieži, un gaida, kamēr brieži nokrīt beigti, un pēc tam tos mierīgi salasa un nes mājās cept.

     [+] [-]

, 2018-06-22 19:34, pirms 6 gadiem
šis ir lielisks!
M rakstīja: Kaut kur dziļi Amazones džungļos mīt mežonīgā Sewastawu cilts, kurai ir ļoti neparasta briežu medību tehnika. Cilts mednieki nostājas pļaviņas malā, kurā ganās brieži, un gaida, kamēr brieži nokrīt beigti, un pēc tam tos mierīgi salasa un nes mājās cept.