Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Kavaļausks paliks, klāt Birutis - "Žalgiris" nokomplektē garo galu

Andrejs Siliņš

Kavaļausks paliks, klāt Birutis - "Žalgiris" nokomplektē garo galu
Antans Kavaļsusks un Šarūns Jasikēvičs
Foto: EPA / Scanpix

Lietuvas čempione basketbolā Kauņas "Žalgiris", kas aizvadītajā sezonā izcīnīja trešo vietu ULEB Eirolīgā, pagarinājusi līgumu ar lietuviešu centru Antanu Kavaļausku, kā arī atgriezusi komandā gados jauno centru Laurīnu Biruti, līdz ar to komplektācija ceturtā un piektā numura pozīcijās jau noslēgta.

Divkārtējais Latvijas čempions VEF rindās Antans Kavaļausks arī nākamajā sezonā pārstāvēs Kauņas "Žalgiri", kurā spēlējis arī divas iepriekšējās sezonas. Aizvadītajā sezonā 33 gadus vecais Kavaļausks Eirolīgā vidēji laukumā pavadīja 13 minūtes, guva 5,7 punktus un izcīnīja 2,6 atlēkušās bumbas.

Tāpat Baltijas basketbola superklubs 20 gadus veco centru Laurīnu Biruti, kurš aizvadītajā sezonā "Šiauliai" rindās kļuva par vienu no labākajiem Lietuvas čempionāta spēlētājiem. Savulaik "Žalgira" otrajā komandā talantu attīstījušais Birutis kļuva par labāko punktu guvēju, atlēkušo bumbu izcīnītāju un metienu bloķētāju vietējā čempionātā, bet sezonas noslēgumā tika atzīts par sezonas MVP.

Līdz ar to zināmi visi seši spēlētāji, kas nākamajā sezonā veidos "Žalgira" komandas priekšējo līniju. Ceturtā numura pozīcijā komandā aizvien būs kapteinis Pauļus Jankūns, kā arī amerikānis Ārons Vaits un 20 gadus vecais Gītis Masjulis. Piektajā pozīcijā bez Kavaļauska komandā paliks arī amerikānis Brendons Deivīss, kurš tika atzīts par Lietuvas finālsērijas vērtīgāko spēlētāju.