Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

Šovakar "Sporta tarkšķī": kopā ar BESL rīkotājiem par esportu pasaulē un Latvijā

Rolands Eliņš

Šovakar "Sporta tarkšķī": kopā ar BESL rīkotājiem par esportu pasaulē un Latvijā
Foto: HLTV

Pirmdienās un piektdienās norisinās portāla Sportacentrs.com rīkotais tiešsaistes sporta čats „Sporta tarkšķis”, kurā šovakar piedalīsies Baltijas esporta līgas organizētāji un esporta entuziasti ar daudz gadu stāžu – Jānis Dzērve un Bruno Gailītis.

Šovakar

Par esporta jeb sacensībām datorspēlēs spožo nākotni tika runāts jau ilgu laiku iepriekš, piesaucot milzīgus auditorijas skaitļus un iespaidīgas prēmijas par uzvarām. Labs jautājums ir, cik no šiem lielajiem skaitļiem tika pārspīlēti industrijai izdevīgā gaismā, taču esporta augšupeja kā tāda notika gan. Arī uz esportu savu draudīgo efektu atstāja koronavīrusa pandēmija, liekot pārtraukt klātienes turnīru rīkošanu.

Toties kā sēnes pēc lietus saradās dažnedažādi virtuālie turnīri, par kuriem varam visnotaļ droši apgalvot, ka normālos laikos to nebūtu, proti, iespējas par sevi atgādināt un uzturēt kontaktu ar līdzjutējiem meklēja daudzas klasiskā sporta organizācijas un paši sportisti. Tiek rīkoti gan nopietni turnīri dažādās sporta simulācijās, gan vienkārši spēles izklaidei, kas ar sportistu komentāriem tiek translētas internetā un arī lielajās sporta televīzijās, kurām arī gluži vienkārši trūkst pārraidāmā satura.

Papildus interese par virtuālo basketbolu, futbolu, F1, „Nascar”, hokeja utt. sacensībām esportam noteikti neskādē. Taču vai šajā klasiskā sporta krīzes laikā patiešām var runāt, ka esports iegūst jaunus sekotājus? Esporta nozares populārākās spēles („Counter Strike”, DOTA2, „League of Legends”, „Starcraft”) tomēr ir ar klasisko sportu tieši nesaistītas, kas gan nav traucējis plašāku uzmanību arī mūsu portāla auditorijā izpelnīties CS:GO šīs sezonas notikumiem, kur piedalās latviešu spēlētājs Helvijs broky Saukants.

Šovakar sarunās par esportu piedalīsies Rolands Eliņš, Arkādijs Birjuks un citi Sportacentrs.com redakcijas pārstāvjis, kā arī kā viesi aicināti esporta ilggadēji entuziasti un Baltijas līmeņa sacensību rīkotāji –Jānis Dzērve, „Goexanimo” izpilddirektors, un Bruno Gailītis, „Counter Strike” spēlētājs un sacensību rīkotājs. Kā ierasts, „Tarkšķis” ir atvērts visu interesentu jautājumiem, viedokļiem un vienkārši komentāriem par tēmu, un tiek aicināti piedalīties visi Sportacentrs.com lietotāji.

Par Sporta tarkšķi un tā formātu

"Sporta tarkšķis" ir diskusija par sportu, kurā aicinām tiešā veidā iesaistīties arī portāla apmeklētājus. Diskusija tiek veidota teksta formātā, reizē atceroties laikus, kad Sportacentrs.com vēl bija eSports.lv. Mūsu portāls jau piedāvā podkāstu "Ārpus Kadra", kas regulāri audio un video formātā piedāvā sporta cilvēku sarunas par aktuālo šajā nozarē, savukārt "Sporta tarkšķis" līdzīgu principu piedāvās teksta formātā, katram vakaram izvirzot savu jautājumu.

"Sporta tarkšķa" ideja nav ierobežota, un portāla apmeklētāji tiek aicināti piedāvāt savus jautājumus, komentārus, piebildes vai precizējumus čata lodziņā. Ieraksts gan sākotnēji būs redzams tikai diskusijas vadītājiem, kuri izvēlēsies, kurus ierakstus un jautājumus publicēt. Attiecīgi aicinām izvairīties no spama, rupjībām un cita veida apvainojumiem - tie apstiprināti netiks, tāpat kā ieraksti un jautājumi par citām tēmām. Tas tādēļ, lai kopīgi uzturētu diskusiju nosacīti vienā virzienā.

Pirmajā „Sporta tarkšķī” saņēmām daudzus jautājumus, komentārus un ieteikumus, kuri čatā netika publicēti tieši minētā iemesla dēļ par diskusijas uzturēšanu, taču tie visi tik un tā tika pamanīti un ņemti vērā.

Lai gan tehniski iespējams iesūtīt savus ierakstus un jautājumus būs arī pirms sākuma, publiskais tiešsaistes čats tiks sākts 21:00.