Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Deniss Šrēders kļūst par savas dzimtās pilsētas kluba vienīgo īpašnieku

Andrejs Siliņš

Deniss Šrēders kļūst par savas dzimtās pilsētas kluba vienīgo īpašnieku
Deniss Šrēders. Foto: AP / Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Oklahomsitijas "Thunder" vāciešu aizsargs Deniss Šrēders kļuvis par vienīgo sava kādreizējā kluba Braunšvaigas "Lowen" īpašnieku.

26 gadus vecais Šrēders piedzima Braunšvaigā un tieši dzimtās pilsētas klubā 2010. gadā sāka profesionāļa karjeru. Trīs gadus vēlāk Šrēderu ar 17. numuru draftēja Atlantas "Hawks", un kopš tā laika Šrēders spēlējis NBA. 2018. gada vasarā Šrēderu aizmainīja uz "Thunder", ko spēlētājs pārstāv aizvien.

"Esmu ļoti priecīgs kļūt par vienīgo "lauvu" īpašnieku šobrīd. Braunšvaiga ir manas mājas un vēlos šim reģionam dot no sevis atpakaļ. Esmu drošs, ka varam turpināt attīstīt šo rajonu un padarīt klubu par vienu no labākajiem Bundeslīgā," paziņojumā kluba mājaslapā citēts Šrēders. Basketbolista kļūšana par vienīgo īpašnieku gan neietekmējot sponsoru atbalstu - visi līdzšinējie sponsori, kā arī līdzšinējie īpašnieki turpināšot atbalstīt klubu arī turpmāk.

Braunšvaiga spēlējusi Bundeslīgā katru sezonu kopš kluba dibināšanas 2000. gadā. Trīs reizes komanda piedalījusies starptautiskajos turnīros (2001. gadā Korāča kausā, 2003. gadā ULEB kausā un 2004. gadā FIBA Eiropas līgā). Lielākais sasniegums ir iekļūšana Vācijas kausa finālā 2011. gadā (zaudēja Bambergas "Brose"), bet Bundeslīgas izslēgšanas turnīrā pirmo reizi iekļuva pagājušajā sezonā, tiesa, apstājoties uzreiz ceturtdaļfinālā.

Šosezon Braunšvaiga līdz sezonas pārtraukšanas brīdim izcīnīja deviņas uzvaras 20 mačos, ierindojoties 11. vietā. Sezonas noslēguma turnīrā komanda nepiedalīsies.

Karjeras laikā Šrēders jau paspējis nopelnīt ap 54 miljoniem dolāru (ap 49 miljoniem eiro), bet spēlētājam ir spēkā esošs līgums arī uz nākamo sezonu, par ko basketbolists tiks pie vēl 15,5 miljoniem dolāru (vairāk nekā 14 miljoni eiro). Šrēdera sniegums (šosezon vidēji 19 punkti, 4,1 rezultatīva piespēle un 3,7 atlēkušās bumbas) liek domāt, ka 2021. gada vasarā Šrēders būs pieprasīts spēlētājs brīvo aģentu tirgū.

Izmantotie resursi:
https://www.basketball-loewen.de/

     [+] [-]

, 2020-05-22 21:12, pirms 4 gadiem
Īstens ārietis.