Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Gutkovskis varētu pāriet uz Polijas kausa ieguvēju un bronzas medaļnieci

Agris Suveizda

Gutkovskis varētu pāriet uz Polijas kausa ieguvēju un bronzas medaļnieci
Vladislavs Gutkovskis. Foto: Bruk-Bet Termalica Nieciecza

Kā vēsta Gdaņskā bāzētais laikraksts Dziennik Baltycki, nopietnu interesi par Latvijas izlases uzbrucēju Vladislavu Gutkovski izrāda Polijas trešais stiprākais futbola klubs Gdaņskas "Lechia".

Gdaņskas "Lechia" aizvadītā sezona bija vēsturiska – pirmoreiz kopš 1983. gada tika iegūts Polijas kauss, un pirmoreiz kopš 1956. gada "Lechia" tika pie Polijas bronzas. Gdaņskas klubs ir ticis pie ceļazīmes uz UEFA Eiropas līgas otro kvalifikācijas kārtu un Eirokausos atgriezīsies kopš 1984. gada, kad ar 0:7 un 2:3 zaudēja Turīnas "Juventus".

Polijas bronzas medaļniece grasās sastāvā veikt pienācīgas izmaiņas, un Dziennik Baltycki min trīs spēlētājus, kuriem līgumu vajadzētu parakstīt jau tuvākajā laikā. Viens no viņiem – "Everton" U18 komandas pussargs Pāvels Žuks – šodien to jau ir paveicis. Kā otrais visai pārliecinoši tiek saukts Vācijas 2. Bundeslīgas kluba "Greuther Firth" horvātu aizsargs Mario Maloča, bet uzbrucēja pozīcijā pazīmes liecinot, ka līgums tikšot parakstīts ar Vladislavu Gutkovski.

Kā ziņo medijs, Latvijas izlases uzbrucēju "Lechia" vēlējās jau agrāk, taču nespēja vienoties par transfēru. Gutkovskis Ekstraklasē ir aizvadījis trīsarpus sezonas, "Nieciecza" rindās 58 spēlēs gūstot 11 vārtus, taču pēc kluba izkrišanas šo sezonu Gutkovskis pavadīja 1. līgā, ar deviņiem vārtiem 25 spēlēs dalot septīto vietu līgas snaiperu sarakstā. Par labāko bombardieri ar 12 vārtiem kļuva Valērijs Šabala. Gutkovskim līgums ar "Nieciecza" ir spēkā vēl uz vienu gadu, kamēr Šabalas līgums beigsies jau šovasar.

Laikraksts gan raksta, ka interese par Gutkovski īsti nesaskan ar "Lechia" trenera iepriekš sacīto, ka priekšējā līnijā viņš vēlas izteiktu bombardieri, piebilstot gan, ka augsta līmeņa centra uzbrucējs maksājot dārgi. "Lechia" interešu lokā ir arī Ļubinas "Zaglebie" uzbrūkošais pussargs Filips Stažiņskis, kurš guva 13 vārtus. Tikmēr par Gdiņas "Arka" labāko spēlētāju līdzjutēji šosezon pārliecinoši iebalsojuši Latvijas izlases vārtsargu Pāvelu Šteinboru, kurš balsojumā bija pirmais gan rudenī, gan arī sezonas otrajā pusē.

Izmantotie resursi:
https://dziennikbaltycki.pl/lechia-...
Arka Gdynia S.S.A. Oficjalny Serwis Internetowy...

  -3 [+] [-]

, 2019-05-22 16:42, pirms 5 gadiem
Parakstīs. Pirmajās 5 spēlēs sāks pamatsastāvā, spēlēs līdz kādai 70.minūtei, iesitīs, varbūt, 1 vārtus un būs ārā no pamatssastāva. Nākamajā gadā atkal spēlēs 1.līgā Klasiska Latvijas futbolistu shēma!

  -3 [+] [-]

, 2019-05-22 16:45, pirms 5 gadiem
Neko vairak pa udens pudelu neseju neredzu

  +1 [+] [-]

, 2019-05-22 17:20, pirms 5 gadiem
Vērts atgādināt , ka Lechia jau ir spēlējuši Latvijas futbolisti. Ivans Lukjanovs 77 spēlēs izcēlies ar 5 vārtiem un 11 rezultatīvām piespēlēm. Aizsardzības centrā spēlējis Sergejs Kožans , kuram 42 spēlēs 1 vārti

     [+] [-]

, 2019-05-22 19:01, pirms 5 gadiem
Zelta sietiņš rakstīja: Vērts atgādināt , ka Lechia jau ir spēlējuši Latvijas futbolisti. Ivans Lukjanovs 77 spēlēs izcēlies ar 5 vārtiem un 11 rezultatīvām piespēlēm. Aizsardzības centrā spēlējis Sergejs Kožans , kuram 42 spēlēs 1 vārti
Tad jau Lechia ne tuvu nebija tik spécígs klubs Polijas mérogá.

     [+] [-]

, 2019-05-22 19:01, pirms 5 gadiem
Interesanti, ka nākošās sezonas EL finālu ir paredzēts aizvadīt Lechias mājas stadionā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2019-05-22 19:36, pirms 5 gadiem
lol, viņš tak nemāk spēlēt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-05-22 20:34, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Tad jau Lechia ne tuvu nebija tik spécígs klubs Polijas mérogá.
tas gan , būtu lieliski , ja Gutkovskis pārceltos uz Lechia. Nav ko marinēties 1. līgā

     [+] [-]

, 2019-05-22 20:45, pirms 5 gadiem
Zelta sietiņš rakstīja: tas gan , būtu lieliski , ja Gutkovskis pārceltos uz Lechia. Nav ko marinēties 1. līgā
Man tas būtu patīkams pārsteigums, jo biju domājis, ka labākajā gadījumā varētu pārcelties uz apakšdaļas klubu Polijas Ekstraklasā.