Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Notiks lielākās orientēšanās sacensības Baltijā - "Kāpa"

Krišs Upenieks

Notiks lielākās orientēšanās sacensības Baltijā - "Kāpa"
Publicitātes foto

Laikā no 30. jūnija līdz 2. jūlijam Krāslavas novadā, dabas parkā “Daugavas loki”, notiks Baltijas populārākās starptautiskās orientēšanās sacensības “Kāpa”. Dalībniekus sagaida izcils orientēšanās apvidus, bet līdzjutējus priecēs Daugavas loku neskartās dabas skaistums.

““Kāpā” uzsvaru vienmēr liekam uz interesantām, kvalitatīvi plānotām distancēm un jaunu apvidu. Šogad apvidus ir vienkārši ekselents, būtībā pasaules čempionāta cienīgs – skrienamība laba, redzamība ierobežota, ļoti daudz dažāda lieluma reljefa formu, augstuma starpība kartē sasniedz pat 70 metrus. Līnijveida orientieru nav nemaz tik daudz, bet izcirtumu - ļoti maz,” par gaidāmajām sacensībām stāsta to direktors Indulis Peilāns.

“Kāpā” būs iespējams startēt gan visās trīs sacensību dienās, gan atsevišķi vienā vai divās dienās. Piedalīties laipni aicināts ikviens orientierists un orientēšanās skrējiena interesents, jo organizatori ir parūpējušies par dažādas sarežģītības un grūtības pakāpes distancēm.
Līdztekus orientēšanās skrējiena sacensībām, kur tradicionāli sacentīsies vairāk nekā 1000 dalībnieki 60 dažādās vecuma un meistarības grupās, būs iespēja startēt arī taku orientēšanās sacensībās un orientēšanās sprinta stafetē sacensību centrā. Vīriešu un sieviešu elites grupām dalība “Kāpā” ļaus izcīnīt pasaules ranga ieskaites punktus.

Ar elektroniskās pieteikšanās kārtību un sacensību nolikumu iespējams iepazīties sacensību mājas lapā 2017.kapa.lv. Atgādinām, ka līdz 25. maijam iespējams reģistrēties dalībai par zemāku dalības maksu!

Sacensību centrs atradīsies “Klajumos”, kur būs iespēja doties kādā mierīgā pastaigā zirga mugurā, bērni varēs piedalīties radošajās darbnīcās un atrakcijās, bet sestdienas vakarā visus izkustinās jautra brīvdabas ballīte atraktīvu mūziķu vadībā.

Jāatzīmē, ka paralēli Igaunijā notiks arī Pasaules čempionāts orientēšanās sportā, tāpēc sacensību organizatori šobrīd aktīvi meklē risinājumus, lai dotu iespēju visiem “Kāpas” dalībniekiem tiešsaistē sekot notikumiem sprinta un sprinta stafetes sacensībās.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Orientēšanās federācijas
Sabiedrisko attiecību daļa