Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:554, Did:0, useCase: 3

FK ''Nikars'' izcīna desmito Latvijas čempiona titulu

Krišs Upenieks

FK ''Nikars'' izcīna desmito Latvijas čempiona titulu
Foto: FK Nikars

FK “Nikars” komanda ceturtdien Salaspils Sporta centrā ar rezultātu 5:3 pagarinājumā pārspēja FK “RABA” vienību Latvijas Telpu futbola asociācijas (LTFA) organizētā Virslīgas čempionāta fināla ceturtajā spēlē, tādējādi sērijā līdz trim uzvarām triumfējot ar rezultātu 3-1 un desmito reizi kļūstot par Latvijas čempionvienību. Abus izšķirošos vārtus pagarinājumā guva Germans Matjušenko.

FK “RABA” padevās sekmīgas pirmās 20 mača minūtes, kuru laikā galvenā trenera Artūra Šketova padotie guva divus vārtus – piektajā minūtē rezultātu atklāja Artūrs Strazdiņš, savukārt neilgi pirms pārtraukuma Marsio De Almeida dubultoja “rabiešu” pārsvaru.

Cīņas turpinājumā FK “Nikars” telpu futbolistiem izdevās lauzt mača gaitu un no sev nelabvēlīgā 0:2 izvirzīties jau vadībā – 3:2. Tomēr trīs minūtes pirms pamatlaika beigām Konstantīns Zabarovskis atjaunoja līdzsvaru mačā, pretiniecēm pamatlaiku noslēdzot ar neizšķirtu rezultātu 3:3.

Spēles pagarinājumā par galveno varoni nākamo čempionu rindās kļuva Germans Matjušenko, kurš guva divus vārtus, tādējādi nodrošinot savai komandai uzvaru gan spēlē, gan arī visā sērijā.

Uzreiz pēc mača noslēguma turpat Salaspils Sporta centrā risinājās čempionvienības “Nikars” un otrās vietas ieguvējas apbalvošana, ar skaļām ovācijām “Nikars” vienības pārstāvjiem atzīmējot savu desmito titulu Latvijas telpu futbola mērogā.

Kā iepriekš vēstīts, trešo vietu čempionātā izcīnīja TFK “Rēzekne”, kas “mazajā finālā” ar 2-0 sērijā pārspēja FK “BEITAR”.

FK “Nikars” ir Latvijas telpu futbola vēsturē tituliem bagātākais klubs, kas no 20 aizvadītajiem čempionātiem uzvarējis desmit. Atsaucoties uz portāla “latfutsal.lv” apkopoto statistiku, divas reizes zelta godalgas izcīnījušas FK “RABA” un FK “Policija”, bet pa reizei tas izdevies “AVG”, “LIDO”, “Viesnīca OMA”, “Bugroff”, “Kimmel” un Daugavpils vienībai “SPĪDVEJS”. Pēdējā ir vienīgā titula ieguvēja, kas nepārstāv Rīgu, par čempioni kļūstot Latvijas telpu futbola Virslīgas pirmajā sezonā 1998. gadā.

Jāpiebilst, ka no visām minētajām vienībām pašmāju telpu futbola apritē palikušas tikai divas – FK “Nikars” un FK “RABA”.

Latvijas Virslīgas čempionāta fināla sērija
18. maijs
FK “RABA” – FK “Nikars” 3:5 (pagarinājumā)
FK “RABA”: A.Strazdiņš 5’, M.De Almeida 20’, K.Zabarovskis 37’
FK “Nikars”: R.Dos Santoss 27’; 30’, M.Seņs 34’, G.Matjušenko 45’; 49’
Sērijā līdz trim uzvarām ar 3-1 uzvar FK “Nikars”

Izmantotie resursi:
ltfa.lv