Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Ašvorts: "Šodien tiesāšana bija ļoti laba, bet kausa finālā - super!"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Ašvorts: "Šodien tiesāšana bija ļoti laba, bet kausa finālā - super!"
Pols Ašvorts
Foto: fkventspils.lv

Šodien "SynotTip" futbola Virslīgas 9. kārtas spēlē risinājās kausa fināla atkārtojums, kurā "Ventspils" un "Riga" slēdza mierizlīgumu - 0:0. Piedāvājam abu komandu galveno treneru sacīto pēc spēles.

Jevgeņijs Perevertailo, "Riga" galvenais treneris: "Man šķiet, ka tikās divas līdzvērtīgas komandas - gan spēles organizācijas ziņā mazliet līdzīgas, gan arī pēc atsevišķu futbolistu līmeņa esam tuvu. Tāpēc, man šķiet, arī bija abpusēji asa spēle, bija vēlme pēc iespējas ātrāk nogādāt bumbu uz priekšu un ātri uzbrukumu pabeigt. Tomēr abas komandas prata ātri pārslēgties uz aizsardzību un sanāca spēle bez gūtiem vārtiem. Neskatoties uz to, domāju, spēle iznāca interesanta līdzjutējiem. Protams, bija grūti šodien spēlēt pēc kausa fināla, kur bija 120 minūtes - mūsu gadījumā [pēc zaudējuma kausā] bija grūti arī saglabāt psiholoģisko noturību. Un tomēr uzskatu, ka mani puiši tika galā, pārvarēja sevi un spēja iziet ar pareizu noskaņošanos."

Pols Ašvorts, "Ventspils" galvenais treneris: "Piekrītu Jevgeņijam, ka spēle bija līdzīga, ka komandas ir ļoti līdzīgas un bija grūti emocionālā ziņā spēlēt pēc četrām dienām atkal pret komandu, kuru uzvarējām kausa finālā. Bija ļoti grūti, abas komandas viena otru pazīst ļoti labi, visi futbolisti pazīst viens otru ļoti labi. Ir grūti uzvarēt vienu un to pašu komandu divreiz četru dienu laikā. Domāju, tā bija līdzīga spēle ar godīgu rezultātu un abu komandu aizsardzība bija pārāka par pretinieku uzbrukumu. Pašsaprotami, ka šobrīd mums jāpiestrādā pie uzbrukuma, mums ir jāgūst vārti. Pagājušajā gadā [kad "Ventspils" ieņēma trešo vietu - aut.] mums bija visvairāk gūto vārtu turnīrā, bet šobrīd mums par to ir jāpadomā vairāk, jāstrādā vairāk, jāpaanalizē vārtu gūšanas iespējas, kas mums ir bijušas. Turpretī ar aizsardzību un pašatdevi biju apmierināts."

Šodien pietrūka 11 metru sitienu sērijas?
Ašvorts: "[Smejas] Domāju, "Riga" negribētu sist pendeles. Spēles laikā nebija pamata piešķirt 11 metru soda sitienu, tiesnesis [lietuviešu soģis Paškovsks - aut.] darbojās ļoti labi un arī kausa finālā tiesnesis [Andris Treimanis - aut.] bija super. Abās šajās spēlēs tiesāšana bija ļoti laba [Perevertailo piekrītoši māj ar galvu - aut.]. Un abām komandām bija maz momentu."

Tīdenbergs lieliski sāka sezonu, bet pēc tam... laikam vairāk no viņa gaidāt?
Ašvorts: "Redzi, abi mūsu malējie pussargi paveic lielu darbu apjomu - tas liek par sevi manīt un Vaskovs, tik daudz strādājot, guva kājas aizmugurējās daļas muskuļa savainojumu. Eduardam trūka svaiguma, taču viņš centās."

  -1 [+] [-]

, 2017-05-22 11:56, pirms 7 gadiem
Ir florbols,beisbols, tagad Latvijā sāk attīstīties futbola parodija.Kā tādu spēli treneri var nosaukt par labu,interesanti.Vai domā ka skatītāji galīgi auni?Tagad jau pieejams skatīties arī īsto futbolu.