Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Tabanovs: "Grūti būs atrast labus spēlētājus par mazu algu"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Tabanovs: "Grūti būs atrast labus spēlētājus par mazu algu"
Ivans Tabanovs, "Daugavas" treneris
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

Pēcspēles preses konference pēc SMScredit.lv Virslīgas 8. kārtas spēles starp "Jūrmalu" un Daugavpils "Daugavu" (0:1).

Ivans Tabanovs, "Daugavas" treneris: "Burtiski visas spēles, sākot ar 1. kārtu, aizvadām smagi. No janvāra trenējamies un spēlējam uz mākslīgā seguma laukumiem, tāpēc spēlētājiem ir ļoti smagi. Komanda mums nav gados jauna... Tāpēc visiem jau ceļi, muguras sāp - arī šodien puse komandas laukumā iznāca ar veselības problēmām. Cenšamies vākt punktus, bet smagi tie nāk, arī šodien. Tomēr domāju, ka no nākamās spēles pāriesim uz dabīgo segumu un būs vieglāk. It kā jau šodien neizskatījāmies slikti, bet bija problēmas uzbrukumu noslēgšanā. Neesmu apmierināts ar dažiem spēlētājiem, īpaši uzbrukumā. Varu apsveikt komandu, ka tā parādīja raksturu, cīnījās līdz galam, guva vārtus, neielaida. Labi, ka tagad ir 10 dienu pauze - jāsaved sevi kārtībā."

Vai ļoti traucēja nepārejošais lietus? "Nē. Tieši otrādi - laiks bija futbolam labs."

Vai tikai mākslīgie laukumi pie vainas, ka pagaidām nerādāt to futbolu, kas no Jūsu komandas tiek gaidīts? "Pagājušajā gadā mēs šajā turnīra fāzē bijām iekrājuši tikpat punktu, cik tagad. Arī toreiz iesākām neveiksmīgi." Gribat teikt, ka uzturat čempionu grafiku? "Kāpēc ne? Pērn vēlāk zaudējām "Skonto" ar 0:3, bet pēc tam tikai vienreiz zaudējām. Domāju, arī šogad viss būs normāli. Jānoskaņojas tagad pret "Ilūksti", jāpaņem trīs punkti, un mēs burtiski jau būsim augšā."

Ar ko tieši šodien bijāt neapmierināts uzbrukumu veidošanā un vai ļoti pietrūka Andreja Kovaļova? "Spēlētājiem neizdevās atvērties, laicīgi apstrādāt bumbu. Bija jādarbina smadzenes, bet daži spēlētāji pārāk lielu uzmanību pievērš partneriem. Norāda, kā jāspēlē citiem, bet paši savai spēlei uzmanību nepievērš, kaut gan ir komandas līderi. Kovaļovs... protams, lai gan viņš nerāda tik labu sniegumu kā pagājušajā gadā, pagaidām viņu aizvietot nevaram."

Neaizpildījāt pilnu protokolu. Tikai savainojumu dēļ? "Jā." Varbūt jau tagad plānojat pastiprinājumu vasarā transfēru periodā? "Jāatbrauc 3-4 spēlētājiem. Protams, mums ir jāpastiprinās. Galvenais, lai viņi mums derētu - tai skaitā finansiālā ziņā, arī futbola ziņā. Viņiem jābūt labākiem nekā mūsu vietējiem futbolistiem. Grūti tādus spēlētājus atrast - kuri labi spēlētu par mazu algu... No Krievijas? "To šobrīd nevaru pateikt - ja būs no Krievijas, tad Krievijas. Skatīsimies, ko mums piedāvās."

Mihails Koņevs, "Jūrmalas treneris: "Zaudējām ceturto spēli pēc kārtas, vārtu attiecība šajās spēlēs 0:10. Par pašatdevi, atskaitot varbūt spēli ar Rīgas "Daugavu" [0:5 - aut.piez.], man pretenziju nav. Bija citi iemesli, varbūt nogura. Par pēdējām trim spēlēm pašatdeves ziņā man pretenziju nav. Šeit priekšplānā izvirzās meistarības līmenis. Šodien arī uzskatāmi bija tas, ka aizsardzībā nospēlējām diezgan veiksmīgi - nosedzām zonas, paspējāt izsekot pretinieka darbībām. Taču, kā jāiet uzbrukumā, tā mums nekas nesanāk. Divas piespēles, bumba zaudēta, divas piespēles, bumba zaudēta. Pamatproblēma ir spēle uzbrukumā, centra pussargi. Lai kā mēs viņus arī mainītu, spēles nav. Visu spēli aizsargājoties, vēlāk par to dārgi samaksā. Ja komanda neveido pretspēli, diez vai tā var uzvarēt. Arī šodien ļoti daudz kļūdu centra zonā, piespēlēs. Visi spēlēja samocīti, bailīgi. Bez bumbas spēlēt ir grūti, komanda nogurst - tāpat bija arī pret "Spartaku"."

Varbūt jāspēlē, izmantojot garās piespēles? "Kam mēs piespēlēsim? Takedam? Ko viņš ar galvu darīs? Nu labi, uzvarēs, bet kurš bumbu tālāk savāks? Mišins šodien nospēlēja vienu no savām neveiksmīgākajām spēlēm. 1. puslaikā viņš zaudēja visas bumbas, kuras varēja zaudēt. Es sapratu, ka mums būs grūti sacensties ar "Daugavu" atlētismā - viņiem 5-6 spēlētāji ir varenas mašīnas. Mums tāds tikai viens - Kuļikovs, un arī tad, atskaitot augumu, viņam nekā... Spēle otrajā stāvā mums vispār neko nedotu. Pirms spēles lūdzu visus standartus izspēlēt, nevis centrēt. Cerējām, ka biezā aizsardzība zonas, un Takeda varēs aizskriet, izmantojot savu ātrumu. 1. puslaikā šis tas bija, bet 2. puslaikā arī viņš pazuda, nogura. Bija mums daži uzplaiksnījumi, bet tās bija individuālas darbības.

Šodien spēlējām ar diviem balsta pussargiem, mainījām sastāvu, bet atkal tas pats - kā ieguvām bumbu, tā visi baidās no atbildības. Jāuzlabo spēle ar bumbu, te mums ir lielas rezerves. Nekritizēju komandu pēc uzvarām spēlēs, kurās spēlējām slikti - pēc "Mettas", "Jelgavas". Principā toreiz bija tas pats, taču pretinieku līmenis bija nedaudz zemāks nekā pēdējo pretinieču. Bet problēmas tās pašas. To redzēju, bet nekritizēju - mēģināju citādā veidā ietekmēt spēlētājus. It kā katrs no mūsu spēlētājiem var ko interesantu izveidot."

Vai šis sastāvs ir spējīgs spēlēt labāk? "Šodien pirms spēles puišiem teicu - ja kas nesanāk laukumā, tad vismaz jācīnās. Ar pašatdevi problēmu nebija - puiši veica izklupienus un tā tālāk. Bet meistarības līmenis... Varbūt viņi var spēlēt veiksmīgi pret cita līmeņa komandām, bet ar šādu "Daugavu", to pašu "Spartaku", kur uzbrūkošie spēlētāji spēlē ātri, radoši ar piespēlēm, mums iet grūti. Varbūt kļūdījāmies ar leģionāru izvēli. Pat šodien bija redzams... labi, nekritizēšu pārāk..."

Bieži sakāt, ka komandai trūkst kustības. Varbūt pieļautas kļūdas komandas fiziskajā sagatavotībā? "Kad turnīrā bija pārtraukumi, fiziskās sagatavotības treneris organizēja nodarbības trīs reizes nedēļā. Pat šodien - Belovs, piemēram, 1. puslaikā tik tikko skrēja un šķita, ka viņš tūlīt, tūlīt... bet 2. puslaika vidū veica pāris ātrus uzrāvienus. Kustības nav ne jau fiziskās sagatavotības dēļ, bet gan komandas spēles trūkuma dēļ. Tā ir pavisam cita lieta! Mēs taču nevaram presingot viņus viņu laukuma pusē - tad, protams, spēku nepietiks. Problēmas redzu nevis fiziskajā sagatavotībā, bet prasmē spēlēt ar bumbu komandas spēlē. Visi baidās no bumbas, katrs vēlas no tās atbrīvoties, lai gan ir iespējams nospēlēt ar bumbu vairākos pieskārienos, bet mēs spēlējam vienā pieskārienā."

Kritizējāt leģionārus. Varam sagaidīt lielas sastāva izmaiņas vasarā transfēru periodā? "Ziniet, es nerisinu šos jautājumus. Taču dažu leģionāru līmenis mani noteikti neapmierina. Izmaiņas noteikti būs, taču par tām nevaru neko pateikt, jo nerisinu finanšu jautājumus."

Kāda situācija ir ar Oļegu Malašenoku? "Viņam nelielas problēmas ar celi, pateica, ka nav gatavs šodien spēlēt, tāpēc šodien nebija pieteikumā. Tagad ir laiks, 10 dienas - domāju, viņš atlabs un spēlēs."

  +2 [+] [-]

, 2013-05-22 23:00, pirms 11 gadiem
Par čempionu grafiku komentāros jau rakstīja - pērn bija četri apļi, tagad trīs.