Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2921, Did:0, useCase: 3

Pirms Eiropas čempionāta kvalifikācijas play-off O'Nīls pamet Ziemeļīrijas izlasi

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Pirms Eiropas čempionāta kvalifikācijas play-off O'Nīls pamet Ziemeļīrijas izlasi
Maikls O'Nīls. Foto: PA Pictures/Scanpix

Ziemeļīrijas futbola izlases galvenais treneris Maikls O'Nīls, kurš pie komandas stūres atradās astoņus gadus, cerēja ar vienību kvalificēties Eiropas čempionāta finālturnīram. Nule viņš pametis posteni.

Novembra sākumā Maikls O'Nīls tika apstiprināts par Anglijas pēc spēka otrajā līgā spēlējošās "Stoke City" galveno treneri. Plāns paredzēja amatu apvienošanu, kopā ar Ziemeļīriju noslēdzot Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklu. Tomēr koronavīrusa pandēmija ieviesa pamatīgas izmaiņas, un O'Nīls pēc mutiskas vienošanās pametis valstsvienību.

Finālturnīrs notiks nākamā gada vasarā, bet kvalifikācijas play-off spēles (no jaunizveidotās Nāciju līgas), visticamāk, norisināsies oktobrī. Ziemeļīrijai pretī stāsies Bosnija un Hercegovina. Ja izdosies pārvarēt šo barjeru, tad vēl būs jāaizvada spēle pret Slovākijas un Īrijas pāra uzvarētāju. Viena no četrām komandām varēs piedalīties finālturnīrā.

"Ar lielāko prieku būtu vadījis komandu play-off spēlē. Tā būtu iespēja kvalificēties vēl vienam lielajam turnīram. Tomēr pašreizējā situācijā tas vairs nav iespējams," skaidroja O'Nīls. Viņš pauda, ka aiziešanas iemesls ir vienkāršs – lai dotu nākamajam trenerim gana daudz laika sagatavoties izšķirošajām spēlēm.

Tieši O'Nīla vadībā Ziemeļīrija kvalificējās 2016. gada Eiropas čempionātam – pirmajam lielajam turnīram 30 gadu laikā, kuram izdevās kvalificēties. Pēc uzvaras pret Ukrainu izdevās izkļūt no grupas, bet sekoja zaudējums pret Velsu. Viņš ar komandu strādāja kopš 2011. gada. Eiropā savu amatu ilgāk ieņem tikai trīs izlašu treneri – Joahims Lēvs (Vācija), Koldo (Andora) un Luks Holcs (Luksemburga).

Izmantotie resursi:
https://www.skysports.com/football/...