Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2923, Did:0, useCase: 3

"Avtomobilist" līderis da Kosta atsaka Francijai, Laine nepalīdzēs Somijai

Rolands Eliņš

"Avtomobilist" līderis da Kosta atsaka Francijai, Laine nepalīdzēs Somijai
Stefans da Kosta 2015. gada PČ spēlē raida ripu Edgara Masaļska vārtos. Foto: AFP/Scanpix

Francijas Hokeja federācija ziņo, ka pasaules čempionātā Slovākijā tās sastāvā nebūs viena no iepriekšējo gadu izlases līderiem un rezultatīvākajiem spēlētājiem Stefana da Kosta, kurš izvēlējies starpsezonā atpūsties pēc KHL sezonas. Savukārt Somijas izlasē nespēlēs Patriks Laine, NHL kluba Vinipegas "Jets" spēlētājs.

Francija hokeja izlase nupat kā aizvadīja divas pārbaudes spēles ar Latvijas valstsvienību, zaudējot 2:3 bullīšos un vakar uzvarot ar 2:0. Pasaules čempionātā Francija spēlēs A grupā, un tikšanās ar Latviju PČ mačā var sanākt tikai izslēgšanas mačos, taču cīņā par iekļūšanu tajos Francijai nepalīdzēs Stefans da Kosta.

29 gadus vecais uzbrucējs pārstāvējis Franciju astoņos pasaules čempionātos, turklāt darījis to rezultatīvi. Da Kostam 46 PČ spēlēs ir izdevies gūt 39 punktus, turklāt da Kosta spēlēja svarīgu lomu 2015. gada PČ mačā pret Latviju, kas bija izšķirošais par palikšanu elitē. Da Kosta toreiz guva vārtus un realizēja izšķirošo pēcspēles bullīti, Francijai uzvarot 3:2, tiesa, Latvijai ar iegūto punktu pietika, lai paliktu elitē.

Da Kosta šosezon spēlēja KHL komandā Jekaterinburgas „Avtomobilist”, kas izcili iesāka sezonu, bet izslēgšanas spēlēs apstājās otrajā kārtā. Da Kosta savas komandas panākumus regulārajā sezonā sekmēja ar 58 spēlēs gūtiem 48 punktiem (22+26), kas bija trešais labākais rādītājs komandā.

Francijas Hokeja federācija vēsta, ka da Kosta izvēlējies nedoties uz pasaules čempionātu, jo viņam nepieciešama atpūta pēc garās sezonas. Da Kosta vēloties šobrīd paņemt dažas nedēļas brīvas, lai pēc tam varētu uzsākt gatavošanos nākamajai sezonai, tāpat hokeja federācijas paziņojumā norādīts, ka da Kosta neuzskata šobrīd sevi par gatavu pilnvērtīgi palīdzēt izlasei starptautiskajās spēlēs.

Da Kosta šosezon bija viens no trim Francijas hokejistiem, kuri spēlēja KHL. Johans Ovitū pārstāvēja „Sochi” un 25 spēlēs guva sešus punktus, bet Šarls Bertrāns „Sibir” rindās 23 spēlēs tika pie trim punktiem.

Savukārt Somijai šajā turnīrā būs jāiztiek bez „Jets” uzbrucēja Patrika Laines, to vēsta Vinipegas mediji. Laine saņēma uzaicinājumu, bet pēc izstāšanās no Stenlija kausa izcīņas nolēma atteikt.

Laine šosezon kluba rindās sakrāja 50 punktus 82 spēlēs, bet sešās „play-off” spēlēs tika pie trim vārtu guvumiem. Šī 21 gadu vecajam Lainem bija trešā sezona NHL un statistikas ziņā neveiksmīgākā – iepriekšējās divās sezonās viņš bija guvis 64 un 70 punktus. Pasaules čempionātā Laine nav spēlējis kopš 2016. gada, kad vēl pārstāvēja Somijas klubu „Tappara”.

Izmantotie resursi:
https://www.hockeyfrance.com/ffhg/a...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-04-22 20:52, pirms 5 gadiem
Laines atteikšanās gan pārsteidza.Žēl,cerēju ,ka somiem spēcīgāks sastāvs.

  +1 [+] [-]

, 2019-04-22 22:33, pirms 5 gadiem
Laine ligums beidzas. Nezinu ka tagat, bet vinam ir/ bija atkariba no video spelem. Loti iespejams ka vis tas ir saistits. Ne velti klubs nav parakstijis ligumu.

  +1 [+] [-]

, 2019-04-22 23:43, pirms 5 gadiem
kasha rakstīja: Laine ligums beidzas. Nezinu ka tagat, bet vinam ir/ bija atkariba no video spelem. Loti iespejams ka vis tas ir saistits. Ne velti klubs nav parakstijis ligumu.
Tas moments, kad no video spēlem ir lielāka atkarība nekā no narkotikam un alkohola. Čalis savu potenciālo neizmanto un cik sapratu, tad lielāko daļu punktus viņš savāca novembrī.

     [+] [-]

, 2019-04-22 23:53, pirms 5 gadiem
arturiks1992 rakstīja: Laine ir nodevējs. Atpūsties var pēc 30 gadiem nevis tagad kad organisms atļauj pagarināt sezonu
Viņš nepalīdzes, jo taču video spelītes jāuzspēlē. statistika jāpakača spelītes puikam.

  +2 [+] [-]

, 2019-04-23 00:24, pirms 5 gadiem
KevinDurant#35 rakstīja: Tas moments, kad no video spēlem ir lielāka atkarība nekā no narkotikam un alkohola. Čalis savu potenciālo neizmanto un cik sapratu, tad lielāko daļu punktus viņš savāca novembrī.
kad viņš četras dienas nekapāja Fortnite viņš divus golus iemeta. Ātri sabeigs savu karjeru ,ja nemainīsies

  +1 [+] [-]

, 2019-04-23 00:29, pirms 5 gadiem
Lainem muguras trauma itkā esot

     [+] [-]

, 2019-04-23 07:34, pirms 5 gadiem
NHL mājas lapā rakstīts,ka Laine lielāko sezonas daļu spēlējis ar muguras traumu(ja pareizi esmu sapratis no angļu valodas).Tā kā šeit jautājumu vairs nav.