Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Varenajai Čehijai sestais fināls astoņos gados

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Varenajai Čehijai sestais fināls astoņos gados
Čehijas fani
Foto: Reuters/Scanpix

Vienas uzvaras attālumā no kārtējā "Fed Cup" titula nokļuva izlašu ranga līdere Čehija, kas Pasaules pirmās grupas pusfinālā Štutgartē ar 4-1 pieveica Vāciju. Čehietes finālā sacentīsies ar pašreizējo čempioni ASV, kam 3-2 uzvara Francijā.

Čehija stingrus pamatus uzvarai Vācijā ielika jau pirmajā dienā, kad uzvarēja abās vienspēlēs. Jūlijas Gērgesas panākums trešajā vienspēlē pār Karolīnu Pliškovu (6:4, 6:2) uz brīdi radīja intrigu, kas gan pavisam drīz izgaisa. Petra Kvitova ceturtajā vienspēlē ar 6:2, 6:2 sagrāva Andželiki Kerberi. Interesanti, ka abām pēc dažām dienām Štutgartē jātiekas atkal, kad cīņa notiks WTA turnīrā.

Čehija kopš 2011. gada finālu sasniegusi jau sesto reizi, uzvarot visos piecos iepriekšējos finālos. Šajā laika posmā divi gadi bez fināliem bija 2013., kad čehietes pusfinālā uz māla zaudēja šī seguma speciālistei Itālijai, un 2017., kad uz zaudēto pusfinālu ASV tika aizsūtīts rezerves sastāvs.

ASV komandas sastāvā izbraukuma mačā Ēksanprovansā lielāko ieguldījumu uzvarā deva pērn finālā abās vienspēlēs zaudējusī Slouna Stīvensa. Viņa pēc pirmajā dienā gūtās uzvaras pār Paulīni Parmontjē svēdien 54 minūtēs iespaidīgi sagrāva Kristinu Mladenoviču – 6:2, 6:0.

Amerikānietēm izšķirošo punktu ieguva vakar neveiksmīgi nospēlējušo Koko Vandevei nomainījusī Medisona Kīsa, kura ir labāka spēlētāja uz māla. Kīsa ceturtajā vienspēlē ar 7:6(4), 6:4 pieveica Parmontjē, dodot ASV neatspēlējamu 3-1 pārsvaru. Francija pēc tam uzvarēja dubultspēlē.

Tenisa lielvalsts Francija pusfināla mačam spēja piesaistīt tikai trīs tenisistes – bez Mladenovičas un Parmontjē ierindā bija vēl tikai arī Amandine Esē, bet dažādu iemeslu dēļ komandā šoreiz nebija ne valsts pirmās raketes Karolīnas Garsijas, nedz arī kādreizējā pirmā numura Alizē Kornē.

Abi pusfināli notika uz māla seguma telpu apstākļos, bet fināls 10. un 11. novembrī tiks spēlēts Čehijas izvēlētā arēnā uz "hard" seguma.

"Fed Cup" 2018, Pasaules grupas pusfināli

Vācija – Čehija, 1-4

SpēleRezultāts
Jūlija Gērgesa – Petra Kvitova3:6 2:6
Andželike Kerbere – Karolīna Pliškova5:7 3:6
Jūlija Gērgesa – Karolīna Pliškova6:4 6:2
Andželike Kerbere – Karolīna Pliškova2:6 2:6
Gērgesa/Grēnefelde – Sinjakova/Stricova5:7

Francija – ASV, 2-3

SpēleRezultāts
Paulīne Parmontjē – Slouna Stīvensa6:7(3) 5:7
Kristina Mladenoviča – Koko Vandevei1:6 6:3 6:2
Kristina Mladenoviča – Slouna Stīvensa2:6 0:6
Paulīne Parmontjē – Medisona Kīsa6:7(4) 4:6
Esē/Mladenoviča – Mateka-Sendsa/Vandevei6:4 3:6 10:6

Pasaules 1. grupas "play off"

MačsRez.
Austrālija – Nīderlande4-1
Baltkrievija – Slovākija3-2
Itālija – Beļģija0-4
Rumānija – Šveice3-1

Pasaules 2. grupas "play off"

MačsRez.
Japāna – Lielbritānija3-2
Kanāda – Ukraina3-2
Krievija – Latvija2-3
Spānija – Paragvaja3-1