Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Mihadjuks: "Otrās pendeles pat tuvumā nebija"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Mihadjuks: "Otrās pendeles pat tuvumā nebija"
Pāvels Mihadjuks iepriekšējā spēlē Valmierā
Foto: Jānis Līgats

"SynotTip" futbola Virslīgas ceturtās kārtas spēlē, kas izvērtās ļoti karsta, čempions Jūrmalas "Spartaks" ar 1:2 piekāpās "Ventspilij", piedzīvojot otro zaudējumu. Pēc mača Sportacentrs.com uz sarunu aicināja "Spartaka" futbolistu Pāvelu Mihadjuku, kurš šosezon pirmo reizi karjerā izmēģina spēkus balsta pussarga pozīcijā un kurš ir vienīgais spēlētājs ar trim Virslīgas tituliem pēdējos trīs gados ("Liepāja", "Spartaks").

Deviņas dzeltenās kartītes - kāpēc, tavuprāt, tik asa spēle šodien?
Principiāls pretinieks. Pērn mums pret viņiem bija negatīva bilance [1-1-2], pieveicām viņus tikai sezonas pēdējā spēlē. Šodien bijām uzvilkti, tomēr domāju, ka fiziskā ziņā mums nedaudz pietrūkst salīdzinājumā ar "Ventspili". Dzelteno kartīšu epizodēs bija situācijas, kad gribējām nospēlēt bumbā, bet nepaguvām.

Rezultāts šodien likumsakarīgs?
Domāju, ka nē. Uzskatu, ka neizšķirts būtu likumsakarīgs rezultāts. It sevišķi ja ņem vērā, ka otrā [piešķirtā] 11 metru soda sitiena tur pat tuvumā nebija. "Ventspilij" bija pārsvars pirmajā puslaikā, bet neteiktu, ka otrajā puslaikā viņiem būtu sevišķi bīstami momenti. Bija viens moments, taču tas bija jau tad, kad rezultāts bija 1:2 un mēs visiem spēkiem bijām devušies uz priekšu. Tāpēc uzskatu, ka likumsakarīgs būtu bijis neizšķirts.

Jūsu galvenais ierocis šodien bija pretuzbrukumi un standarti?
Jā, tieši tā, jo šobrīd ir nomainījies treneris [nepieciešamo licenci nesaņēmušā uzbeka Babajana vietā burtiski pirms pāris dienām amatā stājies krievs Grišins - aut.], kuram tā uzreiz ir grūti kaut ko jaunu ieviest. Tāpēc arī nolēmām spēlēt no aizsardzības, realizējot ātrus pretuzbrukumus. Pirmajā puslaikā šī taktika strādāja, bet otrajā puslaikā jau nedaudz pagurām un vairs nesanāca tik labi.

Cik treniņus jaunais treneris Grišins paguva novadīt?
Tikai dažus. Principā novadīja tikai pirmsspēles treniņu un pirms tam vēl vienu divus treniņus vēroja no malas [Grišins pēcspēles preses konferencē atzinās, ka pagaidām vēl nemaz nav iegaumējis visu futbolistu vārdus - aut.].

Vai Samvels Babajans jau ir pametis Latviju un "Spartaka" treniņos viņa vairs nav?
Par Latvijas pamešanu, godīgi sakot, nezinu, bet treniņos viņa vairs nav.

Šodien spēlēji balsta pussarga pozīcijā. Neatceros, ka tu būtu šajā pozīcijā spēlējis [iepriekšējā kārtā Valmierā bija pirmā tāda reize, tagad pret "Ventspili" otrā - aut.].
Šķiet, nekad neesmu spēlējis par balsta pussargu.

Kam pieder tāda ideja?
Tieši Samvelam Babajanam - viņam tas šķita pareizi. Uzreiz varu pateikt, ka man tā nav ērta pozīcija, jo daudz jāstrādā ar bumbu. Tik daudzus gadus spēlējot par aizsargu, esi pieradis tikai skatīties un spēlēt uz priekšu. Bet šeit regulāri nākas spēlēt ar bumbu, esot ar muguru pret pretinieku vārtiem.

Kā uzskati, turpināsi spēlēt šai pozīcijā, kaut cik sanāk?
Domāju, ka nesanāk. Esmu paškritisks, jo uzskatu, ka šai pozīcijā jāspēj ar bumbu kaut kas izveidot. Es labi varu atņemt bumbu, bet radīšanā iet smagāk. Varbūt tāpēc arī mums šodien bumba maz turējās.

Tevi laikam šai pozīcijā ielika arī tāpēc, ka aizsardzības centrā liela konkurence - spēlē Ošs un Kosoričs.
Jā, varbūt šāds lēmums bija konkurences dēļ. Paskatīsimies, ko jaunais treneris darīs - kāds viņam būs viedoklis un vēlamais izkārtojums. Šodien viņš vēlējās saglabāt esošo 4-2-3-1 shēmu. Varbūt jau nākamajā mačā [sestdien RTU stadionā pret RFS - aut.] kaut kas mainīsies.

Tu taču zini, ka esi vienīgais futbolists, kuram ir trīs Virslīgas tituli pēdējos trīs gados?
Jā, jā, zinu [smaida].

  +1 [+] [-]

, 2018-04-23 10:12, pirms 6 gadiem
Futbola tiesnešiem ir zema kvalifikācija, bezatbildīgi bieži norok vienu komandu ar nepamatotām pendelēm! Jācer, ka aiz tā neslēpjas kas vairāk?!

     [+] [-]

, 2018-04-23 13:21, pirms 6 gadiem
Babajans kļūs par kluba tehnisko direktoru ( Aleksandrs Grišins kļūst par Jūrmalas Spartaks... ). Te ir jautājums, vai paliks Džalilovs un Kolosovskis.

  -2 [+] [-]

, 2018-04-23 15:10, pirms 6 gadiem
Пеналъти и близко не было.Судя придумал.

  +1 [+] [-]

, 2018-04-23 21:07, pirms 6 gadiem
Tiesāšana šajā mačā nebija tā labākā,kaut gan dažos momentos ar aizturētiem sodiem tiesnesis darbojās teicami.Tomēr ne jau piešķirtie vienpadsmitnieki bija lielākā arbitra kļūda,bet gan nepiešķirtā sarkanā kartīte J.Žigajevam ,kurš nospēlēja ļoti rupji pret Amansio.Kā šodien runāja stadionā ,Amansio lauzta kāja un var sacīt,ka sezona galā.Pēc aizvadītām četrām spēlēm viņš nenoliedzami bija labākais ventspilnieku pussargs.Jāpagaida oficiāls kluba ziņojums un interesanti,kāds būs LFF disciplinārās komitejas lēmums.