Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Treniņa laikā negadījumā bojā gājis "Giro" 2011. gada uzvarētājs Skarponi

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Treniņa laikā negadījumā bojā gājis "Giro" 2011. gada uzvarētājs Skarponi
Mikēle Skarponi
Foto: imago/Sirotti/Scanpix

37 gadu vecumā bojā gājis itāliešu riteņbraucējs Mikēle Skarponi, kuru treniņa laikā notrieca automašīna. Viņš 2011. gadā kļuva par "Giro d'Italia" uzvarētāju.

Piektdien Mikēle Skarponi noslēdza "Tour of the Alps" kopvērtējuma ceturtajā vietā,lai gan uzvarēja atklāšanas posmā. Atgriezies mājās, viņš šorīt devās izbraucienā, kad notika negadījums. Šķērsojot krustojumu, riteņbraucēju nepamanīja mikroautobusa vadītājs, un notika sadursme, no kurā gūtajām traumām Skarponi mira.

Skarponi, kurš pārstāv "Astana", bija plānots kā komandas līderis šā gada "Giro d'Italia" sacensībās, jo Fabio Aru ceļgala savainojuma dēļ nevarēs piedalīties. 2011. gadā viņš kļuva par čempionu, jo sākotnējais uzvarētājs Alberto Kontadors tika diskvalificēts par aizliegto vietu lietošanu, bet 2009. un 2010. gadā Skarponi bija izdevies uzvarēt atsevišķos daudzdienu tūres posmos.

"Traģēdija ir pārāk sāpīga, lai to varētu aprakstīt vārdos. Mūsu riteņbraucējs Mikēle Skarponi šorīt mira pēc negadījuma netālu no savām mājām," izplatītajā paziņojumā rakstīja "Astana". "Esam zaudējuši čempionu un īpašu cilvēku, kurš smaidīja neatkarīgi no situācijas. Viņš bija "Astana" komandas stūrakmens un paraugs ikvienam braucējam."

Izmantotie resursi:
Cycling News & Race Results | Cyclingnews.com