Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Peineram 12 punkti un vieta Grieķijas ceturtdaļfinālā

Rolands Eliņš

Peineram 12 punkti un vieta Grieķijas ceturtdaļfinālā
Žanis Peiners
Foto: Paok.com

Žanis Peiners ar 12 punktiem sekmēja PAOK uzvaru Grieķijas Superlīgas izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā un iekļūšanu ceturtdaļfinālā.

Turcijas spēcīgākajā līgā Rolands Freimanis "Muratbey Usak" sastāvā piedzīvoja zaudējumu pret "Tofas" ar 69:82. Freimanis laukumā pavadīja 21:38 minūtes, kuru laikā guva piecus punktus (1p. 1/2, 2p. 2/4, 3p. 0/2) un savāca piecas atlēkušās bumbas. Viņam arī divas rezultatīvas piespēles un divas personiskās piezīmes. Freimaņa komandai šis bija ceturtais zaudējums pēdējās piecās spēlēs un ar bilanci 8-19 komanda atslīdējusi uz 13. vietu 16 klubu konkurencē. Daira Bertāna pārstāvētā "Darussafaka" ar 19-7 ir piektajā vietā.

Savukārt Turcijas pēc spēka otrajā līgā Klāvs Čavars piedalījās "Pertevniyal" spēlē pret "Bandirma", un viņa komanda zaudēja ar 65:90. Čavars laukumā pavadīja sešas minūtes, savāca divas atlēkušās bumbas un punktus neguva (2p. 0/1). Komanda, uz kuru Čavaru izīrēja "Gran Canaria", regulāro sezonu pabeidza 14. vietā 18 komandu konkurencē un izslēgšanas spēlēm nekvalificējās.

Grieķijas Superlīgā Žanis Peiners kopā ar PAOK iekļuvis ceturtdaļfinālā, arī otrajā astotdaļfināla spēlē pārspējot "Lavrio". Peinera un PAOK pretiniece ceturtdaļfinālā būs "Rethymno" un "Rhodes" dueļa uzvarētāja. Šodienas mačā Peiners laukumā pavadīja 23:27 minūtes, kurās guva 12 punktus (1p. 2/2, 2p. 2/2. 3p. 2/4) un savāca trīs atlēkušās bumbas, kā arī vienreiz bloķēja pretinieku metienu. Peineram pašam trīs piezīmes, bet trīsreiz pretinieki pārkāpa noteikumus pret viņu.

Rumānijas līgas ceturtdaļfinālā Ernesta Kalves pārstāvētā "Mures Targu" spēja nepieļaut sērijas beigas, pieveicot augstāk izsēto "Sibiu" un panākot sērijā 2-2. Kalve šodien laukumā pavadīja 31:43 minūtes un guva četrus punktus (2p. 2/7, 3p. 0/1), savāca sešas atlēkušās bumbas, izdarīja vienu piespēli un pa reizi pārtvēra bumbu un bloķēja pretinieku metienu. Kalves komanda izcīnīja uzvaru ar 70:62.

Polijā Roberta Štelmahera trenētā "Czarni Slupsk" ar 85:89 viesos piekāpās "Dabrowa" vienībai. Kopvērtējumā latviešu trenera vadītā komanda ieņem astoto vietu, balansējot uz "play-off" robežas.