Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Bakmazs: "Virslīgā ir daudz traku rezultātu"

Arkādijs Birjuks
Arkādijs Birjuks

Bakmazs: "Virslīgā ir daudz traku rezultātu"
Bakmazs (par kreisi) pēc uzvaras pār "Mettu/LU"
Foto: Raitis Supe

SynotTip futbola Virslīgas 5. kārtas ievadā "Jelgava" izbraukumā spēja lauzt spēles gaitu un izcīnīja uzvaru pār "Mettu/LU" [3:1]. Pēc spēles portāls Sportacentrs.com aprunājās ar Ante Bakmazu, kurš šo spēli aizvadīja labās malas aizsarga pozīcijā.

Ante Bakmazs, FK "Jelgava" spēlētājs: "Šodienas mačā netrūka fiziskās cīņās, kā tas ir vairākās Virslīgas spēlēs. "Metta" uzsāka šo spēli ļoti labi, taču spēlei turpinoties mēs pārņēmām iniciatīvu. Zaudējām pirmo puslaiku, kamēr otro aizvadījām krietni labāk. "Metta" ir labs pretinieks. Arī spēli bija dinamiska un noteikti patika faniem!"

Sāki sezonu kā balsta pussargs, tagad turpini aizsardzības malā. Kur vēl vari nospēlēt?
(smejas) Tas viss ir atkarīgs no bosa [galvenā trenera]. Ja pateiks, ka jāspēlē vārtsarga pozīcijā, spēlēšu kā vārtsargs. Mana primārā pozīcija ir aizsardzība [ziemā Bakmazs spēlēja arī kā centra aizsargs], taču arī laukuma vidū jūtos komfortabli. Domāju, ka to pierādīju spēlēs pret "Babīti", "Liepāju" un Jūrmalu. Priecājos atrasties laukumā un uzvarēt spēles kopā ar "Jelgavu".

Piecas spēles čempionātā aizvadītas. Kāds viedoklis ir radies par Virslīgu?
Katrs var uzvarēt katru. Tas ir pirmais, kas nāk prātā. Te ir daudz traku rezultātu. Ja šī spēle aizietu citā virzienā, mēs, būdami favorīti, zaudētu "Mettai". Vienalga, vai tu atrodies pirmajā vai pēdējā vietā, katrs šeit var uzvarēt katru. Visas spēles ir 50 uz 50.

Kā nokļuvi “Jelgavā”. Tu atradi viņus vai tevi atrada?
Abi varianti. Viņi meklēja aizsardzības līnijas spēlētāju. Man izdevās pārliecināt treneri un tagad esmu priecīgs spēlēt šeit. "Jelgava" ir ļoti labs klubs. Pamazām mācos latviešu valodu.

Cik daudz jau zini?
(latviski) Maz. Ļoti labi! (turpina angliski) Dažus zinu, bet turpināšu mācīties.

Ikdienā uzturies Jelgavā vai Rīgā?
Jelgavā. Dzīvoju ļoti mazos apartamentos. Galvenais, ka ir jumts virs galvas. Neesmu atbraucis šeit pavadīt brīvdienas. Esmu šeit, lai spēlētu futbolu un palīdzētu "Jelgavai" uzvarēt katrā spēlē. Jā, neizdevās tikt tālāk kausa izcīņā, tāpēc tagad mērķis ir uzvarēt Virslīgā un parādīt labu sniegumu Eiropā.

Ar ko Latvija tevi pārsteidza?
Kultūra! Atbraucu no Horvātijas un domāju, ka šeit būs kas līdzīgs Balkāniem… Taču nē! Tas viss man bija liels šoks. Dzirdu, ka apkārt daudzi runā krieviski, bet ne latviski. Apkārt var nebūt nekas. Plašums. Paši latvieši man šķiet ļoti jauki un mierīgi.

  -1 [+] [-]

, 2017-04-22 10:54, pirms 7 gadiem
- Dzirdu, ka apkārt daudzi runā krieviski, bet ne latviski.

Jelgavā?Brīnums.

  +2 [+] [-]

, 2017-04-22 11:09, pirms 7 gadiem
Čalis uzturas LV futbola sabiedrībā. Latviešu valoda tur nav pārāk bieža parādība. Sākot jau ar bērnu sporta skolām. Kā teicis leģendārais izlases vārtsargs: ja nezina krieviski - iemācīsim!