Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Ašvorts: "Emocijas? Tas bija tipisks derbijs"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Ašvorts: "Emocijas? Tas bija tipisks derbijs"
Pols Ašvorts
Foto: Aivars Ķesteris, ventasbalss.lv

Piedāvājam FK “Ventspils” galvenā trenera Pola Ašvorta un “Liepājā/Mogo” galvenā trenera Tamaza Pertija komentārus pēc šīs sezonas otrā Kurzemes derbija (1:1).

Pols Ašvorts, FK “Ventspils” galvenais treneris: “Ar mača iznākumu neesmu apmierināts. Protams, rezultāts ir godīgs tādēļ, ka laukumā bija divas komandas, kuras cīnījās, kuras bija ļoti disciplinētas aizsardzībā, jo sāncenšiem ļāva izveidot maz momentu. Tomēr es uzskatu, ka to brīdi, kad mēs spēlējām 11 pret desmit, vajadzēja izmantot labāk. Esmu dusmīgs uz spēlētājiem, ka tas netika izmantots, sevišķi tādēļ, ka pārtraukumā par to runājām. Simona muļķīgā dzeltenā kartīte izlīdzināja spēli, jo jau bija jāspēlē desmit pret desmit. Pēdējās 20-25 minūtes kā treneris varēju atļauties riskēt, bet Sima man atņēma šo iespēju. Šeit tieši pietrūka disciplīnas, bet futbols ir disciplīna. Otro puslaiku mēs nenospēlējām tā, kā varējām, jo pietrūka tieši disciplīnas un Sima muļķīgi nopelnīja otro brīdinājumu.”

Tamazs Pertija, “Liepāja/Mogo” galvenais treneris: “Šādas spēles dod ļoti lielas emocijas. Lielas futbola emocijas. Šodien laukumā cīnījās divas ļoti mobilizētas, ļoti disciplinētas komandas, kuras gribēja uzvarēt. Neslēpšu, ka brīdī, kad bija palikuši desmit spēlētāju sastāvā, kļuva grūti, tomēr ar šo situāciju tikām galā. Epizodiski pat mēģinājām uzbrukt. Kopumā spēle bija ļoti laba. Domāju, mēs jau esam pārvarējuši zināmu satraukuma brīdi un jau ir redzams kaut kāds rokraksts, starta sastāvs. Šodien izvēlējāmies sastāvu, par kuru biju pārliecināts, ka tas cīnīsies visas 90 minūtes. Nedaudz atteicāmies no skaista futbola, no kombinācijām, bet presingu gan neatmetām un epizodiski presingojām. Kopumā ar spēli esmu apmierināts. Esmu apmierināts ne tikai ar to, ka ļoti smagā situācijā tomēr izcīnījām punktu, bet arī ar to, ka puiši tiešām parādīja ka FK "Liepāja" saglabājis savu seju Turpmāk mēs savu spēli tikai uzlabosim un uzlabosim.”

Lai gan bija daudz brīdinājumu un divi noraidījumu, diez vai spēli var nosaukt par rupju?
Pertija: “Jā, laukumā bija cīņa, bet apzinātu rupjību tiešām nemanīju. Protams, dažās situācijās bija tādi nelieli emocionāli sprādzieni, taču tiešām rupjas spēles nebija. Runājot par manu futbolistu Osipovu, protams, es viņa rīcību šajā epizodē nekā nevaru attaisnot. Vajadzēja būt aukstasinīgākam, un mēs turpinātu spēlēt 11 pret 11. Taču tādas nu ir emocijas, un tā viņam arī bija sava veida pieredze. Spēle bija laba, bet par rupju es to nekādā ziņā nenosauktu.”
Ašvorts: “Tas bija tipisks derbijs. Liepājas spēles ar Ventspili vienmēr bijušas tādas – tipiski derbiji.”

Otrajā puslaikā tika nomainīts Karlsons un pēc tam arī Tosins. Vai tas liecina par kaut kādām problēmām uzbrukumā?
Ašvorts: “Es neredzu problēmas uzbrukumā, jo pēdējos mačos kopā esam guvuši astoņus vārtus.”

Bet tieši šajā mačā?
“Jā, no uzbrukuma kaut ko vajag gaidīt katru maču, taču pat “Barcelona” ne katru maču gūst trīs, četrus vārtus. Protams, mums jāveido vairāk momentu, bet šodien tā nebija. Pilnīgi noteikti mums vajadzēja vairāk momentu tajās minūtēs, kad 11 spēlējām pret desmit.”

     [+] [-]

, 2017-04-22 21:46, pirms 7 gadiem
Domāju, ka Liepāja spēlēja pārāk primitīvi. Bumbu vajadzēja vairāk pieturēt, bet niča viesos pret VEN ir ļoti labi!.

     [+] [-]

, 2017-04-23 00:19, pirms 7 gadiem
Skatos to video un nesaprotu, ko pie otrās kartiņas izdarījas Osipovs, ja viņam ventiņš bija uzlicis spāņu zābakus. Ne spēra, ne sita, ne ko... vnk izkāpa ārā.

Un galvenais strīdus momenta video mogo spēle ar roku vispār nav ielikts...