Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Virslīgā četri dueļi; "Daugava" (D) pret "Liepājas metalurgu" arī Sportacentrs.com

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Virslīgā četri dueļi; "Daugava" (D) pret  "Liepājas metalurgu" arī Sportacentrs.com
Mihails Ziziļevs
Foto: Ivars Račko, Sportacentrs.com

Šodien Virslīgas 6. kārtas ietvaros tiks izspēlētas četras atlikušās spēles. Centrālais mačs risināsies plkst.16:00 Daugavpilī "Celtnieka" stadionā, kur vietējā "Daugava" uzņems "Liepājas metalurgu". Šo spēli, tāpat kā "Mettas/LU" cīņu ar čempioni "Ventspili", varēsiet vērot tiešraidē Sportacentrs.com.

„Gulbene” – „Skonto”

„Skonto” pagājušajā kārtā piedzīvoja pirmo zaudējumu kopš 2011. gada 14. septembra, ar 0:1 piekāpjoties „Liepājas metalurgam”. Ja komanda vēlas pretendēt uz medaļām, tad pēc šādiem zaudējumiem jāseko uzvarai, īpaši, ja runa ir par maču ar Virslīgas pastarīti „Gulbeni” (bilance 0-2-3). Patiešām žēl, ka jau otro nominālo mājas spēli gulbenieši aizvadīs pretinieka laukumā – „Skonto” stadionā. „Gulbeni” droši var saukt par šīs sezonas līdz šim neveiksmīgāko klubu – rezultāti Virslīgā ir švaki, kausa izcīņā sāpīgs zaudējums kausa izcīņā (pēdējā minūtē), mājas stadions nav gatavs un tam visam klāt nācis viena no komandas līderiem Arevšata Hačatarjana nopietnais savainojums… Kas „Gulbenei” var palīdzēt? Domājams, tas varētu būt sportiskais niknums, jo tieši „Skonto” ir tā komanda, kas tik nežēlīgi pārspēja Gulbenes komandu kausa mačā. Lai cik grūti arī nebūtu, „Gulbenei” jātiecas pēc revanša. Protams, situāciju saprot arī „Skonto” un par nenovērtēšanu nebūs ne runas. Skontiešiem ar disciplīnu problēmu nav, taču lielas problēmas rada spēle uzbrukumā – gandrīz visi vārti pagaidām iesisti pēc standartiem, bet no spēles tikai vieni vārti… Uzbrucēji negūst vārtus, un tas ir rēbuss, kas jāatrisina Marianam Paharam, kurš vēl nesenā pagātnē bija tieši izcils uzbrucējs Anglijas Premjerlīgā.
Intriga: Vai „Gulbene” revanšēsies „Skonto” par sāpi kausa izcīņā?

„Jelgava” – „Jūrmala”

Domājams, šī varētu būt viena no skatāmākajām šīs kārtas spēlē – tiksies divas aizrautīgi spēlējošas komandas, kuru spēlēs tiek gūts vislielākais skaits vārtu jeb 3.2-3.4 vārti spēlē (vēl tikai Rīgas „Daugava” ar 3.2 šajā rādītājā tur līdzi). Abām komandām ir tikai pa vienai uzvarai, taču abas ir ļoti ambiciozas un noteikti sevi uzskata par cienīgu uzvarēt – pirms cīņas, neviena no tām nebūtu ar mieru vienoties par neizšķirtu. Jelgavnieki, neskatoties uz sliktajiem rezultātiem, pēdējos divos mačos pret „Mettu/LU” un „Daugavu” (D) parādīja cerīgas pazīmes, savukārt „Jūrmalai” ir ne tikai progress sniegumā, bet arī rezultātos – tieši pēdējā kārtā beidzot gūta pirmā uzvara, un komanda ir labā noskaņojumā, kā arī ieguvusi lielāku pārliecību par sevi.

„Jelgavai” joprojām ik pa brīdim rodas plaisas aizsardzībā, toties priekšā pietiekami ass ir uzbrukuma līderis Vladislavs Kozlovs – viņa cīņa ar „Jūrmalas” centra aizsargiem Dmitriju Halvitovu un Danielu Olu varētu būt nikna. Kozlovu ar piespēlēm varētu apgādāt japānis Rei Išikava. „Jūrmalai” smailes uzbrucēji nav pārliecinoši, toties bīstami ir augumā nelielie, taču ātrie saspēlnieki Vadims Žuļevs un Artjoms Osipovs. Jūrmalnieku priekšrocība varētu būt fakts, ka viņi vienreiz jau spēlējuši dabīgajā laukumā, kamēr „Jelgavai” tā būs pirmā spēle uz šāda seguma. Protams, mājas sienas ir savukārt jelgavnieku pluss.

Dainis Kazakevičs: „Skaidrs, ka pēc neiepriecinošā sezonas sākuma centīsimies izcīnīt uzvaru. Beidzot esam tikuši prom no mākslīgā laukuma un ceram, ka uz zāliena mums veiksies krietni labāk. Pretinieks ir labi pazīstams, kaut vai atcerēsimies pagājušo sezonu, kad tieši ''Jūrmala'' mums aizlika priekšā kāju cīņā par 5. vietu.” Rei Išikava: „Sezonas sākums mums neizdevās, visās līnijās bija daudz brāķa, taču pēdējās spēlēs vērojams straujš progress. Cenšamies vairāk spēlēt ar bumbu un veidot uzbrukumus, kas pēdējā mačā jau izskatījās kvalitatīvi. Ar savu sniegumu pirmajā pilnajā spēlē esmu apmierināts – lēnām izprotu, ko no manis vēlas treneris un komandas biedri.”
Intriga: Vai šo rezultatīvo komandu spēlē tiks gūti vismaz četri vārti?

„Metta/LU” – „Ventspils”

Šajā Sportacentrs.com translētajā spēlē spēku samēri laikam jau būs paši nelīdzvērtīgākie – spēlēs čempione pret debitanti, kurai aizvadītajās piecās spēlēs trīs neizšķirti un divi zaudējumi. Taču jāmin, ka tikai pagājušajā 5. kārtā „Metta” pirmo reizi ielaida vairāk par vieniem vārtiem, zaudējot „Jūrmalai” ar 0:2. Mazajā 49. vidusskolas laukumā liela nozīme ir cīņassparam, otrajam stāvam, prasmei neiekrist ātros uzbrukumos. „Ventspilij” svarīgākais būs pietiekami ātri gūt vārtus, jo studenti, kopumā ņemot, aizsargājas ļoti organizēti, prot sagādāt problēmas arī pretinieku aizsardzībai, nevis tikai truli atsisties, tiesa, „Mettas” uzbrukuma potenciāls nav pārāk liels – ielaižot pirmos vārtus, atspēlēties būs ļoti grūti... Lielākoties jācer uz standartsituācijām, kur var izcelties garais Gatis Kalniņš. Ventspilnieki pēdējās divas spēles uzvarējusi ar 3:0 un 2:0 attiecīgi pret „Gulbeni” un „Daugavu” (R), šķiet, uzņemot pareizo tempu. Uzbrukums čempioniem ir ļoti daudzveidīgs, potenciālo vārtu guvēju loks ir ļoti plašs – E.Višņakovs, Tukura, Turkovs, Martiness, Cigirlašs, Suhanovs...

„Ventspils” uzbrucējs Eduards Višņakovs: „Guvām divas uzvaras pēc kārtas - tas ir labākais veids kā uzlabot garastāvokli un progresēt. Spēles ar "Gulbeni" un "Daugavu" nebija vieglas, bet priecē, ka neļāvām pretiniekiem izcelties. Protams, patīkami, ka pats guvu vārtus, citādi ievilkās pauze... Par nožēlu, pagaidām neizdodas realizēt momentus kā vēlētos, bet ceru, ka tas ilgi neturpināsies. Vēl vairāk, partneri - īsti malači, daudz palīdz uz laukuma. Pret "Mettu/LU", kura mājās ir nepiekāpīga un bīstama, mums jābūt vienotiem. Rīdzinieki vēl nekādi nespēj Virslīgā gūt pirmo uzvaru, tātad viņiem būs varens noskaņojums spēlei pret čempionu. Mūs gaida grūta spēle, kurā "Ventspili" apmierinās tikai uzvara. Centīšos darīt savu darbu - iesist...” 100. spēli mettiešu rindās aizvadīs malējais aizsargs Juris Skābardis, kurš atzīst: „Vai zināju par šo faktu? Zināju, zināju. Sekoju līdz un tieši skatījos, ka nākamajā pievienošos tiem, kas šo skaitli mūsu komandā jau sasnieguši.”Romans Rožkovskis: „Neteikšu, ka man šī spēle būtu īpaša. Kārtējais pretinieks. Vienīgais, tieši šai komandai visvairāk vēlētos atņemt punktus.”
Intriga: Vai „Ventspilij” radīsies sarežģījumi ar pirmo vārtu gūšanu?

„Daugava” (D) – „Liepājas metalurgs”

Centrālā 6. kārtas spēle norisināsies Daugavpilī, kur vietējā „Daugava” uzņems „Liepājas metalurgu” – līdere uzņems citu trijnieka komandu, kura pēc zaudētiem punktiem pat ir priekšā. Ravila Sabitova vadītā „Daugava” ir vienīgā komanda Virslīgā, kas turpina cīņu bez zaudējumiem (3-2-0), punktus zaudējot pret „Mettu” (1:1) un „Skonto” (1:1), toties uzveicot Rīgas „Daugavu” (4:0), „Spartaku” (1:0) un „Jelgavu” (2:1). Interesants fakts – neskatoties uz savu grandu statusu Latvijā un pozīcijām tabulā, „Daugava” un „Metalurgs” ir vienīgās komandas Virslīgā, kas savās (kopā) deviņās spēlēs vēl ne reizi nav guvušas vārtus 1. puslaikā! Vai tas varētu nozīmēt, ka arī savstarpējā cīņā pēc 45 minūtēm būs 0:0? Tāpat saistoši, ka Daugavpilī jaunās komandas sastāvā ieradīsies Valērijs Afanasjevs – kā viņu uzņems līdzjutēji? Intrigu pietiek, bet galvenā, protams, ir, kāds būs mača iznākums. Kā saka, līderu spēlēs tiek dalīti uzreiz seši punkti – ir iespēja pašiem gūt trīs, tai pat laikā neļaujot pie punktiem tikt pretiniekam.

„Daugava” spēlē labi organizētu futbolu, pacietīgi gaidot iespējas uzbrukumā, kur tās rīcībā ir formu uzņemošais Mamuka Gongadze. Liepājas treneris Vladimirs Osipovs pēc pēdējā mača slavēja arī savu uzbrucēju Vladimiru Kamešu. Svarīgs būs ne tikai uzbrucēju duelis, mēģinot pārspēt Kasparu Ikstenu un Pāvelu Šteinboru, bet arī pussargu prasme apgādāt uzbrucējus ar piespēlēm – šķiet, šīs funkcijas vislabāk spēj paveikt Mihails Ziziļevs Daugavpilij un Toms Tomašausks Liepājai. Kā būs dzīvē, rādīs pati spēle, kuru translēs arī Sportacentrs.com un komentēs Nauris Mackevičs.

Sabitovs: „Šī būs kārtējā smagā spēle. Šis spēļu cikls kopumā ir ļoti smags, jo tiks aizvadīta jau trešā spēle nedēļas laikā, līdz ar to viens no svarīgākajiem uzdevumiem ir spēlētāju atjaunošanās. Gaidāmais pretinieks mums ir ļoti labi zināms. ''Metalurgs'' ir ļoti nopietns pretinieks - tā ir labi organizēta komanda.” Gongadze: „Mačs ar ''Jelgavu'' risinājās uz cieta, maza mākslīgā laukuma. Šādu laukumu es nekur citur neesmu redzējis, taču pats galvenais uzdevums Jelgavā tika izpildīts - izcīnīti trīs punkti. Tagad visas domas tiek koncentrētas spēlei ar ''Liepājas metalurgu''. Mēs šai spēlei gatavojamies ļoti nopietni - ja izcīnīsim uzvaru, tad tas dos stabilas līderpozīcijas un nelielu atrāvienu kopvērtējuma tabulā no tuvākajiem sekotājiem. Aicinu visus līdzjutējus uz spēli atbalstīt mūs!”

Afanasjevs: „Kaut arī mana iepriekšējā sezona ir saistīta ar ''Daugavu'', tā ir pagātne – tagad spēlēju Liepājā. Spēlēšu kā parasti, kaut arī man tur ir daudz draugu, bet laukumā draugu nav.” Osipovs: „Spēlējam ar šī brīža turnīra tabulas līderi. Uzvarot ''Skonto'' esam psiholoģiski stabilāki, nekā pēc zaudējuma pret ''Spartaku''. Cik būsim paguvuši fiziski atjaunoties, parādīs spēle. Abas komandas spēlē vienā stilā, abas spēlēs uz uzvaru.”
Intriga: Vai „Liepājas metalurgs”, kas sāgādāja pirmo zaudējumu „Skonto”, to pašu nodarīs Daugavpils „Daugavai”?

Virslīgas 6. kārta

SpēleKad?Kur?Cik maksā ieeja?
Daugava (R) - Spartaks21.04./16:00Daugavas stadionsbezmaksas
Gulbene - Skonto22.04./14:00Skonto stadions1Ls*
Jelgava - Jūrmala22.04./15:00Zemgales OC1Ls**
Metta/LU - Ventspils22.04./16:0049. vidusskolas laukums1Ls***
Daugava (D) – Liepājas metalurgs22.04./16:00Celtnieks1Ls****

"*" - bezmaksas bērniem līdz 16 gadiem, pensionāriem un invalīdiem.
"**" – ar izņēmumiem.
"***" - "Mettas/LU" mājas spēlēs ieeja ir bezmaksas bērniem un pensionāriem, kā arī tiem, kuri ieradušies ar kluba atribūtiku.
"****" - „Daugavas” (D) mājas spēlēs bērniem un pensionāriem ieeja ir bezmaksas.

Turnīra tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Daugava (D)53209:311
2.Ventspils43018:39
3.Liepājas Metalurgs43016:29
4.Spartaks63039:89
5.Skonto52216:58
6.Daugava (R)62137:127
7.Jūrmala51318:86
8.Jelgava51137:104
9.METTA/LU50322:53
10.Gulbene50234:102

Rezultatīvākie spēlētāji

VSpēlētājsKlubsVārti
1.KozlovsJelgava4
2.SaitoGulbene4 (1)
3.TvumasiSpartaks3
4.GongadzeDaugava3 (1)
5.SiņicinsSkonto3 (3)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2012-04-22 07:28, pirms 12 gadiem
pampars3 rakstīja: Tā ir jauni izgudrota pārraižu karikatūra: pirmo puslaiku rāda 16.00, otro 21.30.Šo ideju vajag patentēt un piedāvāt pasaules vadošajiem tele kanāliem.Latvija kārtējo reizi " izceltos" pasaulē.
Šoreiz tam ir objektīvi iesmesli. LBL pusfināls un florbola fināls ir nozīmīgākas pārraides par virslīgas sezonas sākuma spēli, kas neko nozīmīgu neizšķir.

  -1 [+] [-]

, 2012-04-22 08:14, pirms 12 gadiem
Var jau būt,ka anjo taisnība,tomēr pat šeit mēs nokļūstam situācijā ,ko pacēla Popkovs.Kāda starpība,sezonas sākums,vidus vai beigas futbolā?
Šeit jau sākās tā mūsu attieksme pret futbolu,kā tādu.Personīgi mani neinteresē ne basketbols,ne florbols brīdī,kad notiek virslīgas mači un domāju tādi kā es nav mazāk, kā tie kam interesē.Ak jā ,piemirsu,Latvija tak bimbambolu zemetāpēc droši vien basketbola līdzjūtēji šeit ir vairumā.Kā atrast izeju no šīs situācijas? Droši vien vajag rādīt gan vienu, gan otru vienā laikā.Katrs skatīsies to,kas kuram interesē.Skaidrs,ka šeit laikam šķērslis finansēs un resursos,ja nevar pāraidīt vienlaikus.

  -4 [+] [-]

, 2012-04-22 09:01, pirms 12 gadiem
Jā, Edi, nepatīk tev Gulbene. Kāpēc? Ir rūgtas atmiņas?

  +3 [+] [-]

, 2012-04-22 09:03, pirms 12 gadiem
alguns rakstīja: Var jau būt,ka anjo taisnība,tomēr pat šeit mēs nokļūstam situācijā ,ko pacēla Popkovs.Kāda starpība,sezonas sākums,vidus vai beigas futbolā?
Šeit jau sākās tā mūsu attieksme pret futbolu,kā tādu.Personīgi mani neinteresē ne basketbols,ne florbols brīdī,kad notiek virslīgas mači un domāju tādi kā es nav mazāk, kā tie kam interesē.Ak jā ,piemirsu,Latvija tak bimbambolu zemetāpēc droši vien basketbola līdzjūtēji šeit ir vairumā.Kā atrast izeju no šīs situācijas? Droši vien vajag rādīt gan vienu, gan otru vienā laikā.Katrs skatīsies to,kas kuram interesē.Skaidrs,ka šeit laikam šķērslis finansēs un resursos,ja nevar pāraidīt vienlaikus.
Es nedomāju noniecināt futbolu. Vairāk gribu akcentēt nevis pašu sporta veidu, bet kādas kalendāra fāzes spēles notiek starp šiem sporta veidiem. Pats arī no šiem 3, protams, skatītos tieši futbolu, tad nāk basketbols un florbols. Ar komentāru domāju to, ka sportacentru varētu saprast - tiešraidē parādīt LBL pusfinālu, kur iepriekšējā spēlē Lauvas izcīna pārsteidzošu uzvaru un ir vadībā sērijā, un spēle šodien notiek tieši Liepājā.
Un otrs - florbola fināls. Sērijā 2:2.

  +3 [+] [-]

, 2012-04-22 09:19, pirms 12 gadiem
anjo rakstīja: Es nedomāju noniecināt futbolu. Vairāk gribu akcentēt nevis pašu sporta veidu, bet kādas kalendāra fāzes spēles notiek starp šiem sporta veidiem. Pats arī no šiem 3, protams, skatītos tieši futbolu, tad nāk basketbols un florbols. Ar komentāru domāju to, ka sportacentru varētu saprast - tiešraidē parādīt LBL pusfinālu, kur iepriekšējā spēlē Lauvas izcīna pārsteidzošu uzvaru un ir vadībā sērijā, un spēle šodien notiek tieši Liepājā.
Un otrs - florbola fināls. Sērijā 2:2.
Ir jau cilvēki dažādi. Viena daļa tālāk par basketbolu neko neredz, otra par futbolu, trešā vel nezin ko. Uzskatu, ka sportacentrs esošajā situācijā ir izvēlējies optimālo variantu. Manuprāt, katram savas pilsētas īstenajam patriotam ir jāpieņem visi sava dzimtā novada piedāvātie sporta veidi, ja viņi ir atbilstošā līmenī. Es piemēram Liepājā apmeklēju futbolu, basketbolu ( arī sieviešu ) un hokeju. Pat pilsētas mačus basketbolā un futbolā. Tā kā viss ir pareizi!!

  +3 [+] [-]

, 2012-04-22 09:41, pirms 12 gadiem
darbagalds rakstīja: Jā, Edi, nepatīk tev Gulbene. Kāpēc? Ir rūgtas atmiņas?
Kāpēc viņam jābūt kaut kāda īpaša attieksme pret ''Gulbeni'', ja klubs uzdāvināja divas mājas spēles ''Skonto'' (kausa pusfinālu un Virslīgas 6.kārtas spēli) un vēl vienu mājas spēli ''Jelgavai'' (Virslīgas 2.kārta)? Varēja vienkārši samainīt vietām pirmā un otrā riņķa spēlēs (kā to izdarīja ''Skonto'' un ''Spartaks'').

  -4 [+] [-]

, 2012-04-22 10:00, pirms 12 gadiem
Domāju,ka futbola maču DAUGAVA(D)-LM vispār vajadzētu rādīt video ierakstā,jo parādīt tikai pirmo puslaiku tā ir līdzjutēju kārdināšana.Uzskatu ka basketbola tiešā translācija ir pareizs lēmums,tomēr pēc LAUVU uzvaras Ventspili pastāv intrīga,un tas taču ir pusfināls.Pats labāk mīlu futbolu,bet tam vel ilgais ceļš jāiet,bet basketbols drīz beigsies.

  +5 [+] [-]

, 2012-04-22 10:02, pirms 12 gadiem
Paldies par rakstu,treneru un spēlētāju viedokļiem,ļoti patīkami palasīt tādus rakstus pirms spēlēm.

  +5 [+] [-]

, 2012-04-22 10:15, pirms 12 gadiem
pampars3 rakstīja: Tā ir jauni izgudrota pārraižu karikatūra: pirmo puslaiku rāda 16.00, otro 21.30.Šo ideju vajag patentēt un piedāvāt pasaules vadošajiem tele kanāliem.Latvija kārtējo reizi " izceltos" pasaulē.
a kur tev ir problēma? 1.puslaiku noskaties TV,otru uz kompi. tak rakstītā programma ir SC.tv kanālam.

  -1 [+] [-]

, 2012-04-22 10:31, pirms 12 gadiem
A.C.A.B. rakstīja: a kur tev ir problēma? 1.puslaiku noskaties TV,otru uz kompi. tak rakstītā programma ir SC.tv kanālam.
Tak pampers jau visus mačus lūr tieši netā,bazaru mača laikā ar saviem n.tajiem profiliem sit uz velna paraušanu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: KaputHitler
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-04-22 20:54, pirms 12 gadiem
Jauki,ka tiek arī informēts par ieejas maksām uz spēlēm.Tā tik turpināt!