Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Riherts pēc 1:6: "Prasīju spēlētājiem - kā dzīvosim tālāk?"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Riherts pēc 1:6: "Prasīju spēlētājiem - kā dzīvosim tālāk?"
Andris Riherts, sniedzot interviju
Foto: fsmetta.lv

Šodien Virslīgā tika fiksēta lielākā sezonas sagrāve - "Ventspils" 6. kārtas spēlē Rīgā ar 6:1 pārspēja "Mettu/LU". Pēc mača zaudētāju treneris Andris Riherts dziļdomīgi atzina, ka viņam bijusi ļoti nopietna saruna ar komandu, un viņš ir jautājis futbolistiem: "Kā dzīvosim tālāk?"

Sportacentrs.com aprunājās ar Oļegu Timofejevu, kurš starpsezonu periodā Daugavpils "Daugavu" nomainījis pret "Ventspili", pildot labās malas aizsarga funkcijas. Timofejevs: "Nav daudz ko teikt par spēli, mūsu pārsvars bija liels, guvām divus ātrus vārtus. "Metta/LU" savā laukumā sitas, cik spēj, taču tai trūkst pieredzes. Jā, Daugavpils "Daugava" šeit zaudēja punktus, taču uzskatu to par neveiksmi - kopumā Daugavpils "Daugava" ir krietni pārāka par "Mettu". Mūsu mērķi? Latvijā tas, protams, ir čempionu tituls, bet Eirokausos vēlamies iekļūt grupu turnīrā, kaut komanda ir jauna un tikai tiek veidota. Taču trenera prasības ir augstas, mērķi arī. Vai esmu iejuties komandā? Pats uzskatu, ka jā, bet nezinu, ko domā pārējie klubā [smejas].

Uz pēcspēles preses konferenci ar kavēšanos ieradās "Mettas/LU" treneris Andris Riherts, kuram bija ļoti nopietna saruna ar saviem spēlētājiem. Riherts: "Šajā spēlē, cīnoties ar čempioniem, redzējām īsto Virslīgas līmeni - cik ļoti ātri viņi kustas pa laukumu, cik spēcīgi ir divcīņās, cik ļoti grib uzvarēt. Tā bija ļoti, ļoti laba mācība. Vienīgi ceru, ka pratīsim pēc šīs mācības piecelties, citādāk nemaz nevar būt būt. Mēs zinājām, uz kurieni ejam, zinājām, ka būs grūti, un tagad mēs to izjutām uz savas ādas. Šodien ļoti vāji, tāpat kā iepriekšējā spēlē, nospēlēja centra aizsargi [brāļi Savinovi - aut.piez.], arī vārtsargs varēja būt veiksmīgāks. Vienīgais prieks , ka spējām gūt vārtus pret čempioniem. Arī šosezon "Ventspils" noteikti būs viens no galvenajiem pretendentiem uz zeltu.

Kāpēc jau pirmajā spēlē nomainīju Priedēnu? Vāji nospēlēja. Viņam koncentrēšanās šodien vispār nebija. Tas, ka viņš četrās spēlēs nopelnījis trīs dzeltenās kartītes, jau par kaut ko liecina. Puķītis? Viņš jau trenējas ar mums, šodien pirms spēles iesildījās un ceru, ka nākamnedēļ būs pieejams. Ko teicu pārtraukumā? Mums ģērbtuvēs gāja karsti, domāju, laukumā varēja redzēt pārmaiņas, bišķiņ atdzīvojāmies, taču atkal pieļāvām rupjas kļūdas aizsardzībā un ielaidām divus vārtus. Ko teicu pēc 1:6? Gatavojamies jau šobrīd, mums bija nopietna saruna gan pēc spēles laukumā, gan ģērbtuvēs. Prasīju puišiem: "Kā tālāk dzīvosim? Kurš spēs mūs iedvesmot, lai mūs paceltu?" Zaudējums, protams, ir liels, tomēr mums pašiem sevi jāatrod spēki, jāturpina ceļš un, galvenais, paceltām galvām. Jā, bija negadījums, taču tas ir jāpārdzīvo, nedrīkst gremdēties atmiņās par to, jāpaņem līdzi labākais."

Sergejs Podpalijs, "Ventspils" treneris, kurš atgriezās uz soliņa pēc trīs spēļu diskvalifikācijas: "Ko te teikt, protams, atbraucām uz šejieni pēc uzvaras. Komanda pamazām iegūst stāvokli, kādā vajadzētu būt. Pelnīti uzvarējām, pie tam viss bija nokārtots jau 1. puslaikā. Pēc tam nedaudz atslābām un ielaidām nevajadzīgus vārtus, taču kopumā mums bija pārsvars - varbūt nerealizējām visus momentus, tomēr uzvarējām likumsakarīgi. Apsveicu savus puišus.

Vai 1. puslaiks bija labākais mūsu izpildījumā šosezon. Principā jā - izdevās būt rezultatīviem. Ko teicu pārtraukumā? Uzsvars bija uz to, ka jānospēlē uzmanīgi, nedrīkst atslābt. Ja ielaistu ātrus vārtus, varētu parādīties kaut kāda nervozitāte. Vai esam savā maksimālajā formā? Vēl nē, nav vajadzīgo kondīciju. Grūti, kad pāris puiši iekļaujas komandā jau turnīra gaitā, nav bijuši kopā ar mums treniņnometnēs. Cigirlašs bija pieejams tikai no kausa spēles. Domāju, ka viss 1. aplis būs ieskriešanās periods, slīpēsim saspēli, pieradīsim viens pie otra. Ceru, ka vēl varam pielikt. Gilmanovs? Atstājis labu iespaidu. Žēl, ka nebija iespēju viņu izmantot jau no 1. kārtas, jo bija problēmas ar pieteikšanu. Taču viņš ir jauns, ar potenciālu, ceram, ka viņš būs sākumsastāva spēlētājs.

Vai esam pārvarējuši kluba prezidenta nāvi? Cenšamies darīt visu, lai izietu no šīs situācijas. Paši saprotiet, ka bez sekām tas viss nav palicis. Skaidrs, ka zemapziņā tas vēl sēž un sekas jūtamas joprojām. Vai cenšos piedomāt pie tā, lai atkal nenopelnītu diskvalifikāciju? Protams, cenšos piedomāt, lai tas neatkārtotos. Gribu to nepieļaut, citādi nākamā diskvalifikācija būs vēl lielāka [smejas]. Skaistākie vārti? Grūti pateikt - vārti nav domāti skaistumam, uzdevums ir vienkārši tos sist iekšā."

  +3 [+] [-]

, 2012-04-22 19:34, pirms 12 gadiem
Riherts uz baznicu, komanda uz krogu

  +3 [+] [-]

, 2012-04-22 19:34, pirms 12 gadiem
Rezultāts ir tāds,kādam tam arī jābūt,ja amatieri spēlē pret profesionāļiem.Kā jau prognozēju sezonas sākumā,Metta sezonas gaitā sabirs kā kāršu namiņš.Protams būtu priecīgs,ja kļudītos.

  +1 [+] [-]

, 2012-04-22 19:41, pirms 12 gadiem
Nav ko sērot - krāsies pieredze, nāks izaugsme un uzvaras būs! Uz priekšu, FS METTA/LU!
Slēpts komentārs: neitrals23

     [+] [-]

, 2012-04-22 19:55, pirms 12 gadiem
Dārgie nolicēji un eksperti, vispirms iemācieties uzrakstīt/izrunāt mettas trenera uzvārdu - RIHERTS, nevis rihters, rithers vai vēl kaut kā..

     [+] [-]

, 2012-04-22 19:55, pirms 12 gadiem
Jāiet nolikt svecīte!

  +7 [+] [-]

, 2012-04-22 19:56, pirms 12 gadiem
neitrals23 rakstīja: Rihters ka baba uzvedas, te vinam nepatik ka uz laukuma lamajas, te vins nezina ka talak dzivot
Tu pat nemaaki pareizi norakstiit

  +1 [+] [-]

, 2012-04-22 20:04, pirms 12 gadiem
FKV labi nosēdināja Mettas cerību lidojumu,kas notiktu ja FKV nebūtu nometusi abarotus jau sākot ar otrā puslaika sākumu ,bail pat iedomāties. Jā Riherta kungs tā ir virslīga,un domāju ka vēl pārīts šādu sagrāvju vēl šosezon nāksies piedzīvot

  +3 [+] [-]

, 2012-04-22 20:06, pirms 12 gadiem
Normāla reakcija no Riherta, cits jauutājums ir par to, vai šāds rezultāts ir likumsakarīgs. Laikam jau tomēr ir, jo Metta zināmā mērā savu iesācēju veiksmes devu ir izsmēlusi kaut vai ar neizšķirtu pret Daugavu. Nevar tik intensīvā režīmā spēlēt tikai uz emocijām jābūt arī meistarībai, bet tās Mettas spēlētājiem katastrofāli pietrūkst, viņi var tikai kapāt. Bail iedomāties, kas notiktu, ja šī spēle notiktu uz lielā zālāja laukuma.

     [+] [-]

, 2012-04-22 20:28, pirms 12 gadiem
alguns rakstīja: Rezultāts ir tāds,kādam tam arī jābūt,ja amatieri spēlē pret profesionāļiem.Kā jau prognozēju sezonas sākumā,Metta sezonas gaitā sabirs kā kāršu namiņš.Protams būtu priecīgs,ja kļudītos.
Pagaidām jau nekas tāds nav.
Skaidrs, ka pret TOP3 būs sagrāves. To jau neviens negaida, ka viņi tagad Ventspili sitīs. Nav jau to kadru. Pat ja būtu baigie superzaldāti, viņus nopirktu naudīgāki klubi un MEtta atkal būtu bešā

  -1 [+] [-]

, 2012-04-22 20:31, pirms 12 gadiem
Sāku interesēties vairāk par Mettu tāpēc ka tā esot latviska, ka spēlētāji ir kapātāji laukumā, meistarības pietrūkst protams, bet vēl patīkami ka rūpējās par saviem līdzjutējiem-vismaz tāds maziņš marketings darbojās. šodien sapratu ka kā neitrāls virslīgas skatītājs9nejūtu līdzi nevienai komandai) sāku just simpātijas pret Mettu. Galvenais ka Riherts sāk runāt par rupju vārdu lietošanu laukumā. Ceru ka viņš turpinās un varbūt panāks ka kaut cik to rupjību mazinās-nu vismaz līdz emociju līmenim nevis kā ikdienas sarunvalodu laukumā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2012-04-22 21:59, pirms 12 gadiem
Rihnet , atpakaļ 1 līga!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-04-22 22:43, pirms 12 gadiem
Nekas parsteidzoshs, ko ta vins grib, Pirmais gads, vienigi Kalnins virsligas gaisu ir pasmarzojis ta nopietnak. Tie centra aizsargi kko paakstijas Jelgava, pagaisgad vai aizpagaisgad. Nu komanda ir jauna un zagi visadi bus. Un trenerim ari jabut saprotosam un pieklajigam, netikai pret tiesnesiem(jau pasedeja), bet ari pret speletajiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-04-22 23:03, pirms 12 gadiem
Kāpēc Jūs viņu saucat par Rihteru, ja rakstā un bildē minēts Riherts?

  -3 [+] [-]

, 2012-04-22 23:48, pirms 12 gadiem
Riherts mazliet par daudz dramatizē šo zaudējumu. Metta ir ļoti simpātiska komanda, bet skaidrs, ka, amatieriem cīnoties virslīgā, palaikam arī sagrāves ir gluži vienkārši neizbēgamas. Ventspilniek ir uzņēmuši apgriezienus, pret viņiem ļoti grūti klāsies arī citām otrā piecnieka komandām. Bet Mettai vēl priekšā daudzas spēles un daudzas reabilitēšanās iespējas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-04-23 01:05, pirms 12 gadiem
guntis86 rakstīja: Kāpēc Jūs viņu saucat par Rihteru, ja rakstā un bildē minēts Riherts?
tāpēc, ka b**, tas ir latviešu valodā neierasts burtu salikums un cilvēks vārdu izlasa kopumā, nevis pa burtiem.
Uz katriem 1000 Rihteriem ir 1 Riherts
Ko piekasies sīkumiem?
';

  +2 [+] [-]

, 2012-04-23 08:02, pirms 12 gadiem
pencis60 rakstīja: It kā Riherts pats nekad nelamātos un rādītu visiem ideālu piemēru. Kuru tad pašā pirmajā Virslīgas spēlē no laukuma nodzina? Un nevajag stāstīt, ka Mettā neviens nelamājas un nelieto bļatj un citus daiļvārdus pēc neveiksmīgām epizodēm. Un ta nu iemesls fanot par komandu, ka tā ir latviska.
Tu nesaprati. Varbūt Metta arī lamājas, varbūt arī Riherts pats, bet vai tas ir iemesls lai nesāktu cīņu ar lamāšanos laukumā. Iet runa kad lamu vārds jau ir kā sarunvalodas vārds nevis emocijas izpausme.
Otra lieta kāpēc nevar just līdzi komandai tikai tāpēc ka tā ir latviska.
Krievu komandu raksturīga iezīme ir rupjības un lamāšanās - nesaku ka latviskām tas nav ir bet mazāk.
Tev tie primitīvie argumenti-pats lamājās kādreiz tātad nedrīkst viņš cīnīties pret lamu vārdiem. Labi tad sākšu es rakstīt kur kas kad lamājās jo dažreiz uz futbola spēlēm eju un nekad nelietoju rupjus lamu vārdus -arī emociju brīžos.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-04-23 09:53, pirms 12 gadiem
Mettas vieta Virslīgā ir godam nopelnīta, 1. līgu pārlicinoši uzvarēja. 6:1 normāls rezultāts (EPL, Bundesligā u.t.t. ir redzēti arī lielāki un tur jau gan spēlē profi pret profiem).

  -1 [+] [-]

, 2012-04-23 19:28, pirms 12 gadiem
Sestdien jūras zirdziņi tiks sakauti un sāksies Mettas triumfa gājiens.

  +1 [+] [-]

, 2012-04-23 21:00, pirms 12 gadiem
Studstud rakstīja: tāpēc, ka b**, tas ir latviešu valodā neierasts burtu salikums un cilvēks vārdu izlasa kopumā, nevis pa burtiem.
Uz katriem 1000 Rihteriem ir 1 Riherts
Ko piekasies sīkumiem?
Tad jau Tu neapvainotos, ja Tavs uzvārds būtu Strāķis, bet es Tevi sauktu par Stārķi, jo tā ir pierastāk?