Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Popovičs: "Gribat, lai līderi spēlētu vienā mačā vai lai viņi spēlētu trīs gadus ilgāk?"

Agris Suveizda

Popovičs: "Gribat, lai līderi spēlētu vienā mačā vai lai viņi spēlētu trīs gadus ilgāk?"
Gregs Popovičs
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas komisārs Edams Silvers visu komandu īpašniekiem nosūtīja vēstījumu, vēršot uzmanību uz, viņaprāt, lielu problēmu – līderu atpūtināšanu. Sanantonio "Spurs" galvenais treneris Gregs Popovičs, kurš ir viens no lielākajiem šādas pieejas praktizētājiem, uzskata, ka atpūtas došana ir pieņemams ļaunums salīdzinājumā ar to, ko spēlētājs un pati līga no tās iegūst.

"Domāju, ka tas ir sava veida neliels spiediens," uzskata Gregs Popovičs. "Es darītu to pašu, ja būtu viņa vietā, taču tas, ka esam tikai treneri un ģenerālmenedžeri, nenozīmē, ka nesaprotam basketbola biznesa pusi. Tajā pašā laikā līgai ir jāsaprot arī mūsu darba zinātniskā daļa. Mēs spēlētāju karjeras noteikti esam paildzinājuši par vairākiem gadiem. Tā ka tas ir sava veida darījums. Vai jūs šo spēlētāju gribat redzēt konkrētajā spēlē? Vai gribat viņu redzēt trīs gadus ilgāk? Un vai jūs gribat viņu redzēt izslēgšanas spēlēs, kurās viņš var spēlēt tādēļ, ka ticis atpūtināts, spēlējis mazāk un nav iedzīvojies savainojumā?"

Savukārt Klīvlendas "Cavaliers" superzvaigzne Lebrons Džeimss ir pārliecināts, ka tracis sācies tikai tādēļ, ka atpūtināts tika tieši viņš, un ka pret visiem spēlētājiem un treneriem attieksme nav vienāda: "Zinu, ka par tēmu tiek runāts vairāk, ja tajā iesaistīts esmu arī es. Ja runa ir par kādu citu, tad par šo tēmu nedaudz parunā, bet tas arī viss. Kolīdz iesaistīts esmu es, tā situācija mainās pilnībā."

Džeimss arī brīnījās par Silvera ieteikumu komandu īpašniekiem iesaistīties spēlētāju atpūtināšanas procesā: "Kas īpašniekiem būtu jādara? Ir tādi īpašnieki, kuri komandām nemaz nav ij tuvumā. Ir tādi īpašnieki, kuriem komanda pieder tikai piederēšanas pēc. Kāda gan no tā būtu jēga? Nesaprotu, kādēļ tā par problēmu kļuvusi tagad – tādēļ, ka izlaidu dažas spēles? Visu karjeru esmu spēlējis ar savainojumiem, tādēļ esmu pelnījis ik pa laikam palikt malā."

"Klausieties, Pops to ir darījis jau 10, 12, 15 gadus, un visi domāja šādi: "Ziniet, tas ir gudrākais, ko Pops jebkad ir paveicis. Saviem spēlētājiem iedeva dažas spēles brīvas, un viņi tādēļ izcīnīja piecus titulus"," Džeimss turpināja. "Taču ne visiem treneriem līgā ir tāda pati reputācija kā Popam. Arī mūsu galvenajam trenerim tādas nav, tāpēc viņu par šādu taktiku nogalina. Tādēļ man ir jāturpina uzvarēt, lai palīdzētu trenerim un dotu iemeslu, kādēļ viņš drīkstētu atpūtināt spēlētājus."

Tikmēr Goldensteitas "Warriors" galvenais treneris Stīvs Kers pat būtu gatavs strādāt par mazāku algu, ja līgā tiktu samazināts spēļu skaits un tādējādi spēļu grafiks padarīts pieņemamāks: "Nebūtu pret to – pat uz savas algas rēķina. Taču tas ir kas tāds, par ko jāvienojas pilnīgi visiem. Domāju, ka pat tad, ja pārietu uz 75 spēlēm, tas kalendārā radītu dramatisku atšķirību. Taču pašreiz nevaru iedomāties, ka kas tāds varētu notikt, jo uz spēles ir likta liela nauda."

Izmantotie resursi:
LeBron James of Cleveland Cavaliers weighs in...
Steve Kerr, Golden State Warriors coach, says...
https://twitter.com/APkrawczynski/s...

     [+] [-]

, 2017-03-22 20:46, pirms 7 gadiem
Edams

  +1 [+] [-]

, 2017-03-22 21:27, pirms 7 gadiem
lol Lebrons totāli pārspīlē ka tieši vņa dēļ klubiem tika nosūtīta vēstule
pār spēlēm runājot , lai sezona kapā 66 spēles

     [+] [-]

, 2017-03-22 22:32, pirms 7 gadiem
comon88 rakstīja: lol Lebrons totāli pārspīlē ka tieši vņa dēļ klubiem tika nosūtīta vēstule
pār spēlēm runājot , lai sezona kapā 66 spēles
LOL... padomā cik nauda aiziet gar nāsi tv un klubiem? Gudrinieks atradies LOL.

  -2 [+] [-]

, 2017-03-22 22:54, pirms 7 gadiem
Džeims nereāls čīkstulis palicis, pilnīgi pretīgi
Spēlē čīkst, arpūs spēles čīkst...

     [+] [-]

, 2017-03-22 23:09, pirms 7 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: LOL... padomā cik nauda aiziet gar nāsi tv un klubiem? Gudrinieks atradies LOL.
es tikai savu viedokli izteicu ,nespēgā daudz

     [+] [-]

, 2017-03-23 00:39, pirms 7 gadiem
da var jau,vajag izveeleeties iisto laiku un vietu,kad atpuutinaat liiderus, neviens pat neiepiiksteetos ja taadam Dzeimsam vai Dankanam iedotu atpuutu kaadaa speelee,bet paareejie liideri speeleetu,bet te Cavs nav ne Irvinga ne Lava,Dankanam klaat veel Parkeru un Dzinobli atpuutinaaja,iedo vienam vienaa speelee atpuutu,otram naakamajaa,visa saruna un te veel kaa par spiiti,izveeleejaas machu ar lieliem reitingiem un kuru raada lielaakie tv kanaali,lielaakie naudas deveeji,atpuutini pret Nets, tur ar,ja kaads liideris iztruuks,visi buus ar mieru

     [+] [-]

, 2017-03-23 07:44, pirms 7 gadiem
NilsK rakstīja: da var jau,vajag izveeleeties iisto laiku un vietu,kad atpuutinaat liiderus, neviens pat neiepiiksteetos ja taadam Dzeimsam vai Dankanam iedotu atpuutu kaadaa speelee,bet paareejie liideri speeleetu,bet te Cavs nav ne Irvinga ne Lava,Dankanam klaat veel Parkeru un Dzinobli atpuutinaaja,iedo vienam vienaa speelee atpuutu,otram naakamajaa,visa saruna un te veel kaa par spiiti,izveeleejaas machu ar lieliem reitingiem un kuru raada lielaakie tv kanaali,lielaakie naudas deveeji,atpuutini pret Nets, tur ar,ja kaads liideris iztruuks,visi buus ar mieru
Kaut kā neceļās trenerim roka sūtīt laukumā labākos spēkus, ja tavējiem vakar jau ir bijusi spēle...

Manuprāt, vislabākais variants, ko šādā gadījumā varētu darīt un ko jau te viens ieteica pie iepriekšējiem rakstiem, ir - ieplānot vismaz vienu brīvdienu pirms un pēc lielo komandu spēlēm, kuras rādīs ESPN.. Tādā veidā komandām nebūtu iemesla atpūtināt līderus pirms šīm biznesa ļaudīm svarīgajām spēlēm. Respektīvi - kāda attieksme biznesam ir pret spēlētājiem, tāda attieksme ir treneriem pretī. Uzskatu, ka Adamam nebūtu jācīnās ar sekām (komandas atpūtina līderus), bet ar cēloņiem (saspringtais grafiks pirms svarīgajām spēlēm, 2 spēles 2 dienās utt).

     [+] [-]

, 2017-03-23 08:15, pirms 7 gadiem
comon88 rakstīja: es tikai savu viedokli izteicu ,nespēgā daudz
Ha... nu bet tad padomā arī pirms raksti.

Kurš sprēgā? Pats sāki LOLoties.