Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Pučinsks: "Futbolā nepieciešama arī prasme izturēt pāridarījumus"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Pučinsks: "Futbolā nepieciešama arī prasme izturēt pāridarījumus"
Jurģis Pučinsks
Foto: M.Jankovskis, Spotacentrs.com

FK "Ventspils" un Rīgas "Daugavas" spēle beidzās ne tikai ar diviem gūtiem vārtiem (2:0 FK "Ventspils" labā), bet arī astoņiem brīdinājumiem un diviem noraidījumiem. Gan ventspilnieks Jurģis Pučinsks, gan rīdzinieks Arvīds Skrupskis atzina, ka brīdinājumi ir futbola sastāvdaļa, taču no tik liela skaita kartiņu, protams, varēja izvairīties.

"Tāds ir futbols, sevišķi, ja abas komandas cīnās neatlaidīgi. Spēle var būt asa, bet nedrīkst kļūt rupja, un šī robeža šodien varbūt tomēr tika pārkāpta. Futbolā nepieciešama arī pacietība, prasme izturēt pāridarījumus. Protams, epizodi ar Ahmeda noraidījumu gribētos izpētīt sīkāk, jo no mana skata punkta īsti saprotams nebija," atzina FK "Ventspils" galvenais treneris Jurģis Pučinsks.

"Futbols gandrīz nekad nebeidzas bez kartiņām. Katrā mačā jāspēlē asi, taču futbols nedrīkst kļūt rupjš. Šoreiz bija sevišķi daudz divcīņu, jo laukums ir mazs, bet spēlētāji nevēlējās piekāpties cits citam, tāpēc arī bija daudz kartiņu. Protams, kaut kādi secinājumi jāizdara arī no tā," skaidro "Daugavas" treneris Arvīds Skrupskis.

Pučinsks pēc mača sacīja, ka šoreiz svarīgākais bija uzvarēt, taču pieblida, ka arī spēle kopumā nebija slikta: "Sezonas pirmā spēle vienmēr saistīta ar kādu nervozitāti, uztraukumu, tomēr mums izdevās tikt tam pāri. Jā, neguvām vārtus pirmajā puslaikā, lai gan momenti bija, taču labi jau ir tas, ka radījām šīs iespējas. Arī kopumā varu teikt, ka spēle nebija slikta. Protams, ir lietas, kuras jau padodas labāk, ir lietas, kas jālabo, bet tas, lai paliek treneru ziņā. Mēs visu redzējām un turpināsim strādāt.

Skrupskis atzīmēja, ka viņa komanda zaudējusi daudz divcīņu, kas bija viens no zaudējuma iemesliem: "Tā uz karstām pēdām grūti precīzi pateikt zaudējuma iemesls, taču skaidrs, ka šajā mačā zaudējām daudz divcīņu, par ko īpaši runājām pirms spēles. Galu galā sanāca tā, ka "Ventspils" pret mums lieka lietā tieši to, ko bijām domājuši izmantot mēs. Vārtu zaudējumu epizodes mierīgi jāizanalizē, lai saprastu, kur tieši kļūdījāmies. Pašiem uzbrukumā nesanāca daudz lietas, bet sevišķi jau pieturēt bumbu. Iespējams, vainojams uztraukums, arī tas jāizanalizē."

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2014-03-23 09:52, pirms 10 gadiem
Kas var sanākt ja uzbrukumā ir liliputi..
.Blanks,Kārkliņš.