Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Finālā iekļūst "Lielvārde" un "Cēsu alus/Lekrings"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Finālā iekļūst "Lielvārde" un "Cēsu alus/Lekrings"
"Lielvārdes" uzvaras vārtu autors - Artūrs Skadiņš
Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Šovakar kļuva zināmas abas Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas finālistes. Finālā iekļuva "Lielvārde", kas pusfināla sērijas trešajā mačā tikai papildlaikā ar 10:9 pārspēja FK "Rīga" florbolistus, kā arī "Cēsu alus/Lekrings", kas ar 9:5 uzvarēja komandu "RTU/Inspecta". Arī pagājušajā pavasarī lielajā finālā spēkojās šīs pašas komandas.

Pēc pirmajām divām pusfināla sērijas spēlēm, kuras notika Lielvārdē, lielvārdieši bija izvirzījušies vadībā ar 2:0 (16:6 un 9:7). FK "Rīga", ja gribēja turpināt cīņu par finālu, šovakar Rīgas Olimpiskajā sporta centrā derēja tikai uzvara. Pēc Toma Bitmaņa diviem precīziem raidījumiem rīdzinieki izvirzījās vadībā ar 2:0, bet pirmo periodu uzvarēja ar 3:2. Otrās trešdaļas beigās trīs vārtus pēc kārtas guva "Lielvārdes" florbolisti, kuri tikai 40.minūtē pirmo reizi izvirzījās vadībā – 6:5. Pēdējā perioda laikā viesi trīs reizes ieguva divu vārtu pārsvaru (7:5, 8:6 un 9:7), bet laukuma saimniekiem vienmēr izdevās atspēlēties. Pēdējo reizi "Rīga" to izdarīja 53.minūtē, kad Edvards Janbergs panāca neizšķirtu – 9:9. Ar tādu rezultātu noslēdzās pamatlaiks. Likās jau, ka arī desmit pagarinājuma minūšu laikā rezultāts nemainīsies, tomēr 13 sekundes pirms tā beigām Aivja Kusiņa piespēli uzvaras vārtu guvumā pārvērta Artūrs Skadiņš – šajā mačā "Lielvārde" svinēja uzvaru ar 10:9, bet visā sērijā ar 3:0.

Par labāko spēlētāju lielvārdiešu vidū tika atzīts uzvaras vārtu autors Artūrs Skadiņš, kuram šajā mačā divi goli. Pa diviem vārtiem guva arī Toms Akmeņlauks un Ervīns Torsters, 3 (2+1) punkti Aivja Kusiņa kontā, bet ar 4 (1+3) punktiem izcēlās Mikus Valpēters. Starp rīdziniekiem labākā spēlētāja tituls tika triju vārtu autoram Tomam Bitmanim, 3 (1+2) punkti Alvim Dālem, bet divus vārtus guva Edvards Janbergs. "Lielvārde" kā pirmā iekļuva finālā, kur spēlēs jau trešo gadu pēc kārtas. Lielvārdiešu pretinieki būs dueļa "Cēsu alus/Lekrings" - "RTU/Inspecta" uzvarētāja.

"Cēsu alus/Lekrings" no sērijas pirmajām divām spēlēm pret "RTU/Inspecta", kas notika Rīgā, mājās atveda divas uzvaras (5:4 un 5:2). Maču savā laukumā cēsnieki uzsāka ar ātriem Aleksandra Abramova gūtiem vārtiem (1:0) un minimālu pārsvaru pēc pirmā perioda – 3:2. Otrās trešdaļas laikā rīdzinieki divas reizes spēja panākt neizšķirtu rezultātu (3:3 un 4:4), bet otrajā pārtraukumā labākā noskaņojumā jau atkal devās laukuma saimnieki – 6:4. Pēdējā periodā "RTU/Inspecta" guva tikai vienu vārtus, kamēr Cēsu komanda atbildēja ar trim precīziem raidījumiem un varēja svinēt gan uzvaru mačā ar 9:5, gan arī visā sērijā ar 3:0.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts Aleksandrs Abramovs, kurš izcēlās ar pieciem gūtiem vārtiem, pa trim punktiem viņa komandas biedriem Andrim un Jānim Rajeckiem. Par labāko "RTU/Inspecta" sastāvā atzina Jāni Jansonu, kurš izcēlās ar diviem gūtiem vārtiem, rezultatīvāks par viņu ar 3 (1+2) punktiem bija Atis Blinds. "Cēsu alus/Lekrings" iekļuva finālā, kur otro gadu pēc kārtas sacentīsies ar "Lielvārdi". Tā kā Cēsu komanda šoruden Šveicē piedalīsies Čempionvienību kausa izcīņas turnīrā, tad pēc cēsnieku un lielvārdiešu iekļūšanas finālā kļuvis skaidrs, ka par EuroFloorball kausu rudenī jau otro reizi varēs cīnīties "Lielvārde".

Izmantotie resursi:
floorball.lv