Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Golubevs pēc dīvainās cīņas: "Būšu godīgs, uzvarēt nebija grūti"

Agris Suveizda

Golubevs pēc dīvainās cīņas: "Būšu godīgs, uzvarēt nebija grūti"
Sergejs Golubevs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

"Jelgava", pateicoties trim Vladislava Kozlova vārtiem, jauno SMScredit.lv Virslīgas sezonu sāka ar uzvaru pār "Jūrmalu" (3:1). Jūrmalnieki aizvadīja katastrofālu otro puslaiku, atgādinot Ziemas kausā redzēto bezcerību un gribas spēka trūkumu, un komandas galvenais treneris Mihails Koņevs, saprotams, bija ļoti neapmierināts ar uzbrukumā parādīto.

"Jelgavas" galvenā trenera asistents Sergejs Golubevs: "Kādi vēl komentāri – ja uzvarējām, tad uzvarējām. Būšu godīgs – mums šādu spēli nebija grūti uzvarēt, īpaši otrajā puslaikā. Iesitām trīs vārtus un uzvarējām. Tas būs mans komentārs par šodienu. Tur nav, ko daudz runāt."

"Jūrmalas" galvenais treneris Mihails Koņevs: "Divējāda spēle. Ja pirmajā puslaikā bija gan ātrums un kustība, gan labi spēlējām uzbrukumā, tad otrajā puslaikā tas viss pazuda. Sākās neattaisnotas kļūdas aizsardzībā, kad vienkārši zaudējām bumbu, turklāt tādi pieredzējuši spēlētāji kā…Nepāriešu uz personībām. Taču, ja tā spēlēsim, vienkārši…Otrajā puslaikā neizdevās spēle uzbrukumā. Labi turējām bumbu, taču nebija asuma. Vai nu mums nav kopīgas valodas ar leģionāriem – kaut gan vairākās spēlēs viņi ir spēlējuši pareizi, pareizi atvērušies, arī momenti ir bijuši. Bet otrajā puslaikā praktiski nebija momentu un praktiski visus vārtus atvedām paši.

Vēl neesam paspējuši pieteikt divus uzbrucējus – pareizāk, nevis pieteikt, bet samaksāt nodokli par leģionāriem. Kevins Gisi un Lukass Trekariči nevarēja spēlēt, jo par viņiem vēl nav iemaksāta nauda [abiem diviem arī esot savainojumi – A.S.]. Kad viņi būs, tad mums uzbrukums, protams, būs ļoti pieklājīgs. Pirmā spēle, varbūt bija arī kaut kāds uztraukums. Tā kā jāizdara pareizie secinājumi un jāstrādā tālāk. Jau iepriekš esmu teicis, ka komanda var spēlēt labu un skaistu futbolu. Kombinacionālu, uzbrukuma futbolu. Spēlētāju līmenis ir ļoti labs."

Sakiet atklāti, jums šķita, ka jūsu komanda otrajā puslaikā spēlēja futbolu, spēlēja godīgi?
Koņevs: "Jūs uzdodat tādus jautājumus. Nedomāju, ka (pauze) Mihadjuks, kurš ir pieredzējis spēlētājs, atdod bumbu uzbrucējam, kurš negūst vārtus burtiski pašā otrā puslaika sākumā.

Runa bija nevis par aizsardzību, bet gan uzbrukumu un vidējo līniju. Tātad jūsu viedoklis ir, ka spēle bija godīga?
Koņevs: "Man ir grūti atbildēt uz tādu jautājumu. Tikšu skaidrībā šajā ziņā. Kā jau teicu, otrajā puslaikā nebija tās agresijas, kas bija pirmajā puslaikā. Par to runājām pirms spēles un arī pārtraukumā, ka ir jāpastiprina spēle uzbrukumā, bet tas nenotika. Bija ļoti daudz neattaisnotu bumbas zaudēšanu."

Jums šķita, ka "Jūrmala" otrajā puslaikā pret jums spēlēja godīgi?
Golubevs: ""Jūrmala" tagad ir tādā situācijā, lai neapvainojas, ka uz viņiem visu laiku skatīsies caur šo prizmu. Ir tāda laba paruna. Uzticība ir kā papīra lapa – ja vienreiz to saburzīsi, pēc tam būs ļoti grūti iztaisnot. Nevēlos to komentēt, tāpēc atstāšu bez komentāriem. Pēc tam varēs paskatīties statistiku – sitienus pa vārtiem u.t.t. Ja komanda zaudē ar rezultātu 1:2 un neizdara nevienu sitienu pa vārtiem, tad viņi laikam ļoti gribēja vienkārši ienest bumbu vārtos. Es ticēšu tam."

Pēdējā laikā komandā bija ļoti daudz traumu un slimību. Kāda situācija ir tagad?
Koņevs: "Jautājums īpaši ir leģionāriem. Ir tāda sajūta, ka neesam gatavi pat funkcionāli. Visas bumbas zaudēšanas, jo īpaši leģionāriem. Romero ir profesionālis un treniņos rāda tādas lietas, bet šodien laukuma vidusdaļā zaudēja 50% bumbu. Viņiem ir mikrotraumas. Viens izārstējas, bet otrs burtiski tikko izkrīt laukā. Aizsardzībā Halvitova vietā bija jāspēlē Gerrero, kurš ir ļoti labs aizsargs. Burtiski pirms divām dienām treniņā sadūrās ar celi pret celi.

Tas ir, vieni izkrīt, citi atnāk. Likmi likām uz abiem uzbrucējiem, kurus jau pieminēju [Gisi un Trekariči], bet šis pāris [Huanma un Silva] ir potenciāli vājāks. Turklāt viņi sacīja, ka vēl nekad dzīvē nebija trenējušies uz sintētikas. Varbūt no tā rodas kādas problēmas, jo apstākļi komandā ir tādi, ka pie mums varbūt nav tādu iespēju atjaunoties. Ja tiksim tam pāri un mums būs stabils sastāvs, domāju, ka uzbrukumā būs pavisam cita spēle. Loginovs? Viņam pēc ierašanās no U21 izlases bija aizdomas par krustenisko saišu savainojumu. Ja tomēr būs kas nopietns, tad tās būs [sezonas?] beigas, operācija. Ja ne, tad viņš trenēsies un turpinās uzņemt sportisko formu."

Golubevs: "Sastāvā nebija trīs cilvēku. Saslimis ir arī Hohlovs, viņam ir vīruss. Gandrīz visa komanda pēc kārtas ar to saslima. Gan Daņilovs, gan Hohlovs, slims ir arī Petrenko [kurš bija rezervē]. Bet Jaudzems pārbaudes spēlē pret "Olaini" salauza pirkstu. Principā nebija četru cilvēku un vismaz divu no pamatsastāva – varbūt Daņilovs un, protams, Petrenko. Komandas kapteinis? Vēlēšanās noteicām, ka jaunajā sezonā kapteinis būs Freimanis, bet Petrenko būs asistents."

Kāda ir jaunākā situācija ar Arti Lazdiņu?
Golubevs: "Tagad ir tehniski jautājumi, tāpēc pagaidām neafišējam, ka Lazdiņš pievienosies "Jelgavai". Oficiālo informāciju dosim tad, kad viņš ar visiem papīriem, līgumiem u.t.t. pie mums būs par 100%. Tagad viņš trenējas un gatavojas. Pagaidām nav parakstīts līgums, tāpēc viņš šodien nebija laukumā."

Kāds ir jūsu nevis kā komandas pārstāvju, bet kā futbola cilvēku viedoklis par "Skonto" un Daugavpils "Daugavas" lietu?
Golubevs: "Neesmu speciālists šādos jautājumos, bet izskatās, ka situācija nebija normāla. Esmu tikai par to, lai gan "Skonto", gan Daugavpils "Daugava" spēlē futbolu. Cik daudz komandu būs, tas būs tikai labāk – vai 12, vai 14. Bet domāju, ka, ja "Jelgava" vai kāds cits klubs būtu tādā situācijā, tad mēs zaudētu vienu vai divas komandas. Tāda ir viņu vieta. Tāds ir mans viedoklis. Negribētos ticēt, ka "Jelgava" kādreiz būs tādā situācijā, bet domāju, ka mums nebūtu tādas iespējas staigāt turp un atpakaļ – šodien nespēlējam, rīt spēlējam. Agrāk bijām neapmierināti, ja kalendāru nezinājām divus mēnešus pirms sezonas sākuma, bet tagad kalendāru nezinājām vēl divas stundas līdz pirmajai spēlei."

Koņevs: "Kā treneris esmu par to, lai būtu desmit komandu. 28 spēles pie astoņu komandu turnīra, tas būtu vispār…Neskaros klāt pārējām lietām. Jā, ir jābūt kārtībai, taču noteikumiem ir jābūt paziņotiem laicīgi. Ar visām akadēmijām vienkārši bija putra. Arī mums akadēmijas nebija, lai gan "Jūrmalai" ir trīs vai četras savas bērnu komandas, taču nav akadēmijas statusa. Arī mēs to izdarījām burtiski pēdējās dienas laikā – atradām ŠFS. Esmu neapšaubāmi par to, ka čempionātā ir jāspēlē desmit komandām, tad būs interesantāk. Tagad ir ļoti daudz līdzvērtīgu komandu, un būs interesants čempionāts. Agrāk 20 gadus strādāju "Skonto" un arī man ir kaut ko parādā, taču esmu par to, lai komanda spēlētu. Varbūt viss nokārtosies."

 +13 [+] [-]

, 2014-03-22 23:21, pirms 10 gadiem
Nevaru sagaidīt Jūrmalas un D Daugavas spēli. Tie tik būtu aktiermeistarības paraugdemsonstrējumi, ja abiem vajadzētu zaudējumu.

  +8 [+] [-]

, 2014-03-22 23:23, pirms 10 gadiem
kaapee rakstīja: Nevaru sagaidīt Jūrmalas un D Daugavas spēli. Tie tik būtu aktiermeistarības paraugdemsonstrējumi, ja abiem vajadzētu zaudējumu.
Varbūt piedzīvosim jokus, ka abas būs izdomājušas zaudēt?
';

  +2 [+] [-]

, 2014-03-22 23:30, pirms 10 gadiem
Cik gadus Koņevs jau nestrādā ''Skonto'' sistēmā, un klubs viņam vēl joprojām ir pārādā?

  +3 [+] [-]

, 2014-03-22 23:34, pirms 10 gadiem
Un šeit koefi no live.
Patīkami, ka Golubevs par tiem sitieniem pateica, varēja vēl uzslavēt precizitāti totocentra sitieniem otrajā puslaikā!
';

  -2 [+] [-]

, 2014-03-23 00:07, pirms 10 gadiem
domāju, ka Koņevam parādā ir no JFC nevis no FC Skonto. Tur tomēr ir starpība. Laizāns tomēr ir parādā pusei Latvijas futbolistu

  +4 [+] [-]

, 2014-03-23 02:21, pirms 10 gadiem
No sirds novēlu FC Jūrmala ja to var nosaukt par klubu ar lielu kaunu izkrist no virslīgas...interesanti kur šosezon Ilūkste spēlēs.

  +3 [+] [-]

, 2014-03-23 10:29, pirms 10 gadiem
Toto cīņas jau pirmajā kārtā?! Ziniet, ja tas tā turpināsies, Virslīga būs jāboikotē tāpat kā Maxima!

  +2 [+] [-]

, 2014-03-23 11:14, pirms 10 gadiem
Matīss Priedīts rakstīja: Un šeit koefi no live.
Patīkami, ka Golubevs par tiem sitieniem pateica, varēja vēl uzslavēt precizitāti totocentra sitieniem otrajā puslaikā!
Kur var dabūt šādu koeficientu statistiku?

  +4 [+] [-]

, 2014-03-23 14:30, pirms 10 gadiem
Izskatās, ka Jūrmalas špīleri ar Koņevu no toto ienākumiem dalīties pat netaisās, jo uzskatā , ka šamējais ir nekas un sauc viņu nekā ;-)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-03-23 19:25, pirms 10 gadiem
noro rakstīja: Kur var dabūt šādu koeficientu statistiku?
Odds Portal: Odds Comparison, Sports Betting Odds

     [+] [-]

, 2014-03-24 13:45, pirms 10 gadiem
kaapee rakstīja: Nevaru sagaidīt Jūrmalas un D Daugavas spēli. Tie tik būtu aktiermeistarības paraugdemsonstrējumi, ja abiem vajadzētu zaudējumu.
Jābūt pacietīgam. Kuram gan negribas redzēt Totopils un Totomalas "spēli"!

     [+] [-]

, 2014-03-24 15:50, pirms 10 gadiem
Kaut kā arvien vairāk sāk likties, ka mēs "pārējie" (t.i. kas toto nespēlē), mierīgi varētu iztikt vispār bez "informācijas" par šo "apakšlīgu".