Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

Florbola Virslīgā turpinās pusfināla sērijas

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Florbola Virslīgā turpinās pusfināla sērijas
Foto: floorball.lv

Šodien Latvijas Florbola čempionāta vīriešu un sieviešu Virslīgā tiks aizvadītas pusfināla sēriju trešās spēles. Jau šovakar par finālistiem var kļūt lielvārdieši, cēsnieki un kocēnietes. Abus vīriešu Virslīgas mačus starp "Cēsu alus/Lekrings" un "RTU/Inspecta", kā arī starp FK "Rīga" un "Lielvārdi" interneta TV tiešraidē translēs portāls Sportacentrs.com.

VĪRIEŠU VIRSLĪGA

Pulksten 16.00 FK "Rīga" - "Lielvārde" (Rīgas Olimpiskajā sporta centrā), sērijā 0:2
Sērijas pirmajās divās spēlēs, kas notika Lielvārdē uzvaras svinēja laukuma saimnieki. Pirmajā pusfinālspēlē lielvārdiešu pārsvars bija pat negaidīti liels. "Lielvārde" uzvarēja ar 16:6, pa pieciem punktiem uzvarētāju labā guva Toms Akmeņlauks un Ervīns Torsters, pa četriem – Artis Savins un Mikus Valpēters, bet par labāko spēlētāju tika atzīts vārtsargs Armands Puķītis, kurš atvairīja 28 no 34 pretinieku metieniem. FK "Rīga" sastāvā labākā gods tika Klāvam Andersonam, kurš, tāpat kā viņa komandas biedrs Toms Dāle, guva divus vārtus.
Otrajā mačā FK "Rīga", kura vārtos bija atgriezies Māris Ronis, izrādīja daudz sīkstāku pretestību un piekāpās tikai ar 7:9. Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts Antons Žuks, kurš izcēlās ar "hat - trick". Rezultatīvāks par viņu bija tikai Toms Akmeņlauks, kuram 4 (1+3) punkti, 3 (2+1) punktus guva Aivis Kusiņš. Kā labākais starp rīdziniekiem tika sumināts vārtsargs Māris Ronis, kurš atvairīja 19 no 28 pretinieku metieniem. Rezultatīvākais viņa komandā ar trim piespēlēm bija Gints Fricbergs, bet divi goli Edvarda Janberga kontā.
"Lielvārde" noteikti centīsies jau šovakar iekļūt Virslīgas finālā, bet "Rīga" darīs visu, lai pagarinātu sēriju un, kas zina, varbūt pat atspēlētos. Jāatceras, ka rīdziniekiem ceturtdaļfinālā izdevās atspēlēties no 0:2 pret Kocēnu "Rubeni" un svinēt uzvaru sērijā ar 3:2...
Spēles tiešraide: ŠEIT

Pulksten 19.00 "Cēsu alus/Lekrings" - "RTU/Inspecta" (Cēsu sporta kompleksā), sērijā 2:0
Sērijas pirmajā mačā starp "RTU/Inspecta" un "Cēsu alus/Lekrings" florbolistiem bija vērojama ļoti sīva cīņa. Gan pēc nospēlētām 40, gan pēc 60 un pat pēc 70 minūtēm rezultāts bija neizšķirts (4:4). Pēcspēles metienos četrus no pieciem pretinieku mēģinājumiem neitralizēja cēsnieku vārtsargs Normunds Krūmiņš, atnesot savai komandai uzvaru ar 5:4. Tieši Krūmiņu, kurš vārtos stājās tikai pēc pagarinājuma, atzina par labāko savā komandā. Viņa komandas biedrs Andris Rajeckis guva divus vārtus. Labākā gods "RTU/Inspecta" rindās tika vārtsargam Edgaram Gailītim, kurš spēles laikā atvairīja 33 no 38 pretinieku metieniem.
Otrajā spēlē, kas arī notika Rīgas Olimpiskajā sporta centrā, "Cēsu alus/Lekrings" uzvarēja ar 5:2. Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts Andris Rajeckis, kurš izcēlās ar vienu vārtu guvumu, rezultatīvākais viņa komandā ar diviem goliem bija Aleksandrs Abramovs, bet Ingum Laiviņam 2 (1+1) punkti. Labākā gods "RTU/Inspecta" sastāvā tika Ivo Preisam, kurš arī izcēlās ar vienu vārtu guvumu.
"RTU/Inspecta", lai arī visu sezonu tika uzskatīta par vienu no reālākajām pretendentēm uz čempiones titulu, šobrīd ļoti reāli riskē neiekļūt finālā. Cēsnieki ieguvuši sava laukuma priekšrocības un līdz iekļūšanai finālā viņiem vajadzīgs tikai viens panākums.
Spēles tiešraide: ŠEIT

SIEVIEŠU VIRSLĪGA

Pulksten 19.00 RSU - FK "Ķekava" (Rīgas Olimpiskajā sporta centrā), sērijā 1:1
Pusfināla sērijā starp FK "Ķekava" un RSU pēc divām Lielvārdē aizvadītām spēlēm rezultāts ir neizšķirts – 1:1. Pirmajā mačā uzvaru 4:2 svinēja ķekavietes. Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās atzina divu vārtu autori Ievu Jurkāni, bet labākās gods RSU sastāvā tika Līgai Cebulei, kura izcēlās ar vienu rezultatīvu piespēli.
Otrajā spēlē studentes spēja revanšēties, pie panākuma tiekot papildlaikā – 3:2, uzvaras vārti Ievas Priedes kontā. Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīta Linda Austruma, bet rezultatīvākā ar diviem gūtiem vārtiem bija Aija Kuncīte. Labākās gods "Ķekavas" sastāvā tika Līgai Akmeņkalnei.

Pulksten 20.00 "Ķekavas Bulldogs" - "Rubene" (Ulbrokas sporta kompleksā), sērijā 0:2
Kocēnu "Rubene", kā jau Virslīgas favorīte, pusfināla sēriju pret "Ķekavas Bulldogs" sākusi ar diviem pārliecinošiem panākumiem. Pirmajā spēlē kocēnietes bija pārākas ar 11:6. Uzvarētāju rindās ar septiņiem punktiem izcēlās Edīte Bankava, kurai arī labākās spēlētājas gods, tikpat punktu arī Lienei Adamanei, bet piecus punktus savāca Zeltīte Bankava. Par labāko "Ķekavas Bulldogs" sastāvā atzina Jolantu Kļavu, bet rezultatīvākā ar trim gūtiem vārtiem bija Aija Vancāne.
Otrajā mačā "Rubenes" pārsvars bija vēl nospiedošāks – pretinieces tika sakautas ar 13:3. Par labāko spēlētāju starp kocēnietēm tika atzīta vārtsardze Jolanta Tauriņa-Ieveniece, kura sev atvēlētajā laikā atvairīja 10 no 12 pretinieču metieniem. Rezultatīvākā "Rubenes" rindās ar 9 (5+4) punktiem bija Edīte Bankava, Lienei Adamanei 5 (2+3) punkti, bet pa 3 (2+1) punktiem savāca Zeltīte Bankava un Baiba Juruša. Labākās godā "Ķekavas Bulldogs" sastāvā tika Jolanta Kļava, kura guva vienus vārtus.