Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Fanu nekārtības un pārtraukta spēle: Cigaņikam skandalozs zaudējums Nīderlandē

Agris Suveizda

Fanu nekārtības un pārtraukta spēle: Cigaņikam skandalozs zaudējums Nīderlandē
Andrejs Cigaņiks. Foto: cambuur.nl

Šovakar spēles aizvadīja Latvijas izlases futbolistu Pāvela Šteinbora un Andreja Cigaņika pārstāvētie klubi.

Polijas Ekstraklasē trešo minimālo zaudējumu pēc kārtas kopš atgriešanās no ziemas pārtraukuma piedzīvoja Gdiņas "Arka", kas ar Pāvelu Šteinboru vārtos savā laukumā atzina piektajā vietā esošās Gļivices "Piast" pārākumu (1:2). Pirmos vārtus viesi guva 28. minūtē, kad pēc standartsituācijas spēcīgi ar galvu tālajā augšējā stūrī trāpīja Jakubs Červinskis (1:0), bet puslaika izskaņā no 14 metriem zem pārliktņa sita arī ekvadorietis Sesars Valensija (2:0).

Goda vārtus "Arka" guva vien mača beigās (1:2), turklāt pirms tam arī nerealizēja 11 metru soda sitienu. Gdiņas klubs Ekstraklasē nav uzvarējis kopš 26. novembra un septiņās spēlēs ielaidis 17 vārtus (0-3-4, vārti 9:17). "Arka" ar 25 punktiem 23 spēlēs ieņem 11. vietu, no labāko astotnieka atpaliekot par astoņiem punktiem.

Piektajā spēlē pēc kārtas bez uzvaras Nīderlandes otrajā spēcīgākajā līgā palika "Cambuur", kas jau 10. minūtē izvirzījās vadībā, tomēr ar 1:3 mājās piekāpās "Dordrecht". Viesi izlīdzinājumu panāca 72. minūtē, bet 90. minūtē tika pie pendeles. Mājinieku fani gan protestēja pret 11 metru soda sitienu un meta laukumā priekšmetus, liedzot sitienu izpildīt. Tiesnesis divreiz apturēja spēli, bet pēc aptuveni 15 minūšu pauzes "Dordrecht" tomēr iesita pendeli un guva arī vēl vienus vārtus.

21 gadu vecais Andrejs Cigaņiks trešo reizi pēc kārtas izgāja pamatsastāvā un aizvadīja pilnu spēli. Šosezon Cigaņiks piedalījies 16 mačos, 13 no tiem sākot starta vienpadsmitniekā. "Cambuur" ar 34 punktiem 26 spēlēs 20 komandu konkurencē ieņem 15. vietu.

Izmantotie resursi:
https://www.ad.nl/dordrecht/fc-dord...