Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Chelsea" brauks uz Kijevu, Eiropas līgā divi Spānijas un Krievijas klubu dueļi

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Chelsea" brauks uz Kijevu, Eiropas līgā divi Spānijas un Krievijas klubu dueļi
Izlozē piedalījās bijušais vārtsargs Andress Palops. Foto: AFP/Scanpix

Šodien Šveices pilsētā Nionā notika UEFA Eiropas līgas astotdaļfinālu pāru izloze, pretiniekus uzzinot vairākām slavenām komandām.

2013. gada Eiropas līgas uzvarētāja Londonas "Chelsea", kas šodien saņēma nepatīkamas ziņas, jo FIFA aizliegusi līdz nākamā gada vasarai iegādāties un reģistrēt jaunus futbolistus, izlozē pretī ieguva Kijevas "Dynamo". Tikmēr cits Anglijas Premjerlīgas klubs Londonas "Arsenal" aizvadīs divus mačus pret franču "Rennes". Zīmīgi, ka lielgabalnieku galvenajam trenerim Unajam Emerijam pēdējā spēle pie iepriekšējās komandas PSG stūres bija tieši pret "Rennes", piedzīvojot zaudējumu ar 0:2.

Emerijs trīs reizes pēc kārtas Eiropas līgā triumfēja kopā ar "Sevilla", kas izlozē pretī ieguva Prāgas "Slavia". Sacensības kopā turpina trīs Spānijas komandas, un divas no tām spēkosies ar krievu vienībām – "Valencia" tiksies ar "Krasnodar", bet "Villarreal" pretī stāsies Sanktpēterburgas "Zenit".

Tikai vienā no astotdaļfinālu pāriem savā starpā tiksies divas komandas, kas abas triumfējušas Eiropas līgā – "Frankfurt" pret Milānas "Inter". Vācijas komanda trofeju virs galvas pacēla 1980. gadā, bet Itālijas vienība pagājušā gadsimta beigās uzvarēja trīs reizes astoņos gados. Protams, tobrīd Eiropas līgai bija cits nosaukums.

Pirmās spēles tiks aizvadītas 7. martā, bet atbildes mači norisināsies nedēļu vēlāk.

1/8 finālu pāri

PārisPāris
Chelsea (Anglija) – Dynamo (Ukraina)Frankfurt (Vācija) – Inter (Itālija)
Dinamo (Horvātija) – Benfica (Portugāle)Napoli (Itālija) – Salzburg (Austrija)
Valencia (Spānija) – Krasnodar (Krievija)Sevilla (Spānija) – Slavia (Čehija)
Arsenal (Anglija) – Rennes (Francija)Zenit (Krievija) – Villarreal (Spānija)

Izmantotie resursi:
https://www.uefa.com/uefaeuropaleag...

     [+] [-]

, 2019-02-22 15:02, pirms 5 gadiem
Labi

     [+] [-]

, 2019-02-22 15:02, pirms 5 gadiem
Interesanti

     [+] [-]

, 2019-02-22 15:03, pirms 5 gadiem
Skatāmi