Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Jeromanovs: "Kad smēlās ūdens mutē, parādījām raksturu"

Emils Ozerinskis

Jeromanovs: "Kad smēlās ūdens mutē, parādījām raksturu"
Edgars Jeromanovs
Foto: BK "Jūrmala"

"Oliybet" Latvijas Basketbola līgā izcīnot piekto uzvaru pēc kārtas, BK "Jūrmala" komandas saspēles vadītājs un vienlaicīgi kluba prezidents Edgars Jeromanovs nevarēja justies apmierināts pēc spēles Valmierā, kur jūrmalnieki pēdējās trīs minūtēs izglābās no zaudējuma pret turnīra tabulā pēdējā vietā esošajiem valmieriešiem. Spēlē 14 punktus guvušais un astoņas rezultatīvas piespēles izdarījušais Jeromanovs dalījās savā komentārā ar Sportacentrs.com.

Pret "Valmieru" vēl trīs minūtes līdz beigām bija -12. Beigās tomēr izdevās izvairīties no zaudējuma. Kas bija tie iemesli, kas ļāva uzvarēt?
Ūdens jau bija tik tālu sasmēlies mutē, ka vairs nebija kur likties. Tas bija raksturs. Beigās izdarījām to, kas bija jādara jau no paša spēles sākuma. Varbūt, viņi par ātru apstājās, jo jau bija noticējuši uzvarai. Līdz ar to mums iznākums bija labvēlīgs.

Pēc šādas spēles, kas pašam vairāk darās galvā? Domas kā spēlētājam vai kā kluba vadītājam, meklējot kā izvairīties no šādiem mačiem?
Kā risināt šādus mačus? Tas ir trenera kompetencē, tur es nejaucos. Mārtiņš [Gulbis] ir gana augstas klases speciālists un ļoti labi tiek ar to galā. Protams, katram spēlētājam galvā ielīst nevaram ne es, ne treneris. Kopīgiem spēkiem runāsim un domāsim, lai šādas lietas vairs neatkārtojas. Nevarētu jau teikt, ka kāds nevēlējās vai necīnījās. Tika pieņemti muļķīgi lēmumi un konsekventi vainots kāds cits. Vienā epizodē viens kaut ko nepareizi izdara, citā otrs. Šīs kļūdiņas dārgi maksā.

Kopumā šajā sezonā LBL nav bijušas tādas spēles, kurās būtu zaudējuši nomināli vājākām komandām. Neveiksmes tikai pret VEF un "Ventspili", pret kurām arī bija iespējas aizķerties. Kā tu vērtētu komandas sniegumu līdz šim, atceroties to cik strauji sezonas sākumā nācās komplektēt sastāvu?
Neesmu tā par to domājis. Domājam par katru nākamo spēli. Ja tā saki, piekrītu, neesam zaudējuši tiem, kas nomināli ir zem mums tabulā un neesam vinējuši tos, kas ir virs mums. Nevaru pateikt vai tas ir labi, vai slikti. Vienkārši gatavojamies uz katru spēli. Šī spēle kārtējo reizi pierādīja, ka ir neskaidras lietas un mums ir kur pielikt.

Skatos, ka salīdzinoši ar sezonas sākumu, uz šortiem ir parādījušās krietni vairāk reklāmas. Kā veicās ar komandas budžeta pildīšanu? Vai viss notiek pēc plāna?
Acīgs esi... [smejas] Kaut kas ik pa laikam parādās. Nav tā, ka varējām to visu izdarīt pirms sezonas un izsniegt spēlētājiem gatavas formas. Ejam solīti pa solītim un cītīgi strādājam. Šobrīd viss ir gana stabili.

Tuvojas brīdis, kad LBL taisās ciet spēlētāju pāreju logs. Vai komanda domā par pastiprinājuma meklēšanu pavasara mačiem?
Pie tā visu laiku tiek strādāts. Ja būs iespēja un pareizais laiks, tad to izmantosim.

Nākamnedēļ jau sākas Baltijas līgas izslēgšanas turnīra spēles. Latvijā tomēr visām komandām lielāka prioritāte ir vietējam čempionātam, bet cik liels ir tas velniņš, kas rausta, lai izcīnītu medaļas arī Baltijas līgā?
Mēs nevaram tā noteikt, ka Latvijas līga ir primāra un Baltijas līga tikai treniņiem, vai arī otrādi. Mums katra spēle ir svarīga un katrs turnīrs ir svarīgs. Ja kādā no turnīriem varam sasniegt labu rezultātu, tad uz to arī ejam. Mums nav tā, ka viens turnīrs ir pirmajā vietā, bet otrs otrajā. Spēles nešķirojam.